دعوت اسلامیسیره نبوی

? پیمان جوانمردان و چند نکته!

پیمان جوانمردان و چند نکته!

در محضر #رسول_الله (۸)

? پیمان جوانمردان

اگرچه در شبه جزیره عربستان برخی از فضایل و اخلاق های خوب مانند سخاوت و مهمان نوازی هنوز وجود داشت ولی در ضعیف کشی و برده داری و بی حرمتی نسبت به زنان، زبانزد خاص و عام بودند.
مردی یمنی از طایفه زبید که برای بازرگانی به مکه آمده بود اجناسش را به فرد سرشناسی از قریش به نام عاص پسر وائل می فروشد ولی عاص از پرداخت قیمت آن امتناع می ورزد! مرد تاجر شکایت خود را نزد تعدادی از بزرگان قبایل می برد که متاسفانه گوش شنوایی نمی یابد… زبیر بن عبدالمطلب عموی پیامبر پس از شنیدن ماجرا و متاثر شدن از ناله و فغان مرد یمنی بر کوه ابوقبیس، به سراغ جمعی از سران قبایل می رود و از آنان می خواهد به منظور حفظ حرمت مکه از حدوث چنین اتفاقاتی عملاً و برای همیشه جلوگیری کنند.. آنان که در خانه عبدالله بن جدعان تجمع کرده بودند با امضای تفاهم نامه ای موسوم به پیمان جوانمردان هم قسم شدند که داد مظلوم را از ظالم بگیرند و با یکدیگر پیمان بستند که اگر بر کسی از اهالی مکه یا بیگانه‌ای در این شهر ستمی رود، او را یاری کنند تا حق خود را از ظالم بگیرد و ظالم را از ظلم باز دارند و از هر منکری نهی کنند و به تهیدستان در مال و معاش کمک کنند.
بیشتر سران قبایل، پیمان را تایید و امضا کردند و حضرت محمد هم که جوان ارجمند و معتمدی بود، آن پیمان را امضا نمود..
آن حضرت پس از مبعوث شدن به پیامبری از امضای آن پیمان که به ابتکار جمعی از سران قریش انجام شده بود با افتخار یاد کرده و می گوید: «‌(همراه عموهای خود) در خانه عبدالله بن جدعان شاهد پیمانی (حلف‌الفضول) بودم که اگر همه شتران سرخ موی را به من دهند، دوست ندارم به آن خیانت کنم و اگر امروز هم مرا به [مانند] آن دعوت کنند، می‌پذیرم »

?آری پیامبر ما برای محافظت از ستمدیدگان و کوتاه کردن دست ستمگران حاضر به همکاری حتی با غیر مسلمانان است، زیر اساس ملک بر عدل استوار می باشد.
? پیامبر اسلام اعلام می کند اگر چنانچه امروز هم کسانی بیایند و برای ریشه کن کردن ستم و فقر و بیدادی در جامعه طرحی ارائه کنند حاضرم با آنان همکاری نمایم!
?پیامبر و اصحاب بزرگوارش در بطن و متن جامعه زندگی می کردند و برای خدمت به آنان حاضر به هر نوع فداکاری بودند و هرگز خود را در مساجد و معابد محصور نمی کردند.
?اختلاف اصلی اسلام با دگراندیشان بر سر کفر و عدم پذیرش ایمان و اسلام نیست که این یک امر کاملاً اختیاری و درونی است، بلکه مشکل بر سر بی عدالتی هایی است که بر بشریت روا می دارند.
?با اندک تاملی در سیره پیامبر بزرگوار اسلام درخواهیم یافت که چرایی نبردها نبی رحمت به نقض عهد و بیدادگری مخالفانش برمی گردد و هرگز بخاطر نپذیرفتن اسلام و اختلاف باور و اعتقاد شمشیر مومنی از غلاف بیرون نیامده است.
?قرآن کریم به پیروانش دستور می دهد با ستمگر در هر لباسی، حتی اگر طایفه ای از مومنان باشد بجنگند و مبارزه نمایند( سوره حجرات آیه ۹).
?جان سخن اینکه اسلام با ستمگران سر جنگ دارد و عدالت و دادگری را پاس داشته و انسان های عادل و دادگر را محترم می شمارد.

? این، مکتب محمد صلی الله علیه و سلم است.

✍️ #یوسف_ساجدی

از طريق
یوسف ساجدی
منبع
https://sozimihrab.org/
نمایش بیشتر

یوسف ساجدی

نویسنده و مترجم و مدرس دانشگاه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا