تاریخ

بزرگداشت میلاد رسول الله (صلی الله علیه و سلم ) درمهاباد

چهار شنبه مورخه ششم دی ماه سال ۱۳۹۶ مسجد ابوبکر صدیق و آموزشگاه رانندگی حکمت به طور مشترک پذیرای مهمانان مراسمی بودند که مناسبت بزرگداشت سالروز تولد رسول الله ترتیب داده شده بود…

شروع برنامه ها ساعت ۸:۱۵ شب با تلاوت قرآن توسط آقای شیرکو معروفیان استارت خورد …

مجری برنامه ماموستا علی اسلام نژاد امام جماعت مسجد حصرت اسماعیل بود ، نامبرده ابتدا به خواندن لیست برنامه پرداخت و سپس از گروه مولودی خوانی امین خواست که با خواندن سرودی زیبا بر فضای معنوی مراسم بیفزایند..

❇️ برنامه نخست مراسم عبارت بود از عرض خیر مقدم توسط ماموستا عبدالله رشی مقدم امام جمعه و جماعت مسجد ابوبکر صدیق (مکان برگزاری مراسم)..

ماموستا رشی مقدم که از دست بلندگوی مسجد و سیستم فرسوده آن گله مند بود و بابت  قطع و وصل شدن آن از حاضران عذرخواهی می کرد افزود:

دو حادثه فاجعه آمیز اخیر بر دل هر مسلمانی سنگینی کرد و با اشاره به زلزله سیاسی در کوردستان عراق و اقدام اخیر ترامپ مبنی بر برسمیت شناختن ببت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اسرائیل خاطرنشان نمود: لازمه عبور از این هرج و مرج جهان اسلام وحدت و همدلی مسلمانان است .

❇️ سخنران نخست مراسم کسی نبود جز آقای دکتر شهباز محسنی استاد دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد ..

ایشان از تاثیر بالای اسلام  سخن گفت و خاطرنشان کرد: با آمدن دین آسمانی اسلام، تاریخ نویسان  جهان را به مرحله قبل و بعد از اسلام تقسیم نمودند.. ولی امروز مسلمانان در اوج تفرقه و پراکندگی به سر می برند…

دکتر محسنی با طرح این سوال که پیام پیامبر اسلام برای این عصر چیست? خواست به پاسخ آن همت گمارد که به دلایلی از اصل پاسخ دور شد..

❇️ دکتر شهباز  که  عنوان خاصی را برای سخنرانی اش اعلام ننمود گفت: متاسفانه می بینیم امروزه ثروتمندان مسلمان و اهل نماز و روزه ما بجای پرداختن به وضع فقرا ، پول های میلیاردیشان را در بانک ها سپرده گذاری نموده و ماهانه سود کلان آن را به جیب هایشان می ریزند!

آقای محسنی در بخش دیگری از سخنرانی اش به انتقاد از وضعیت موجود پرداخت و گفت: متاسفانه  مردم مسلمان ما امروزه بیشتر مصرف کننده هستند تا تولید کننده!

ایشان با اشاره به تحریف و انحراف حاصل در دین مسیحیت افزود : اگر چه دین اسلام از هرگونه تحریف مصوون است ولی پیروان این آیین جاوید دچار انحطاط شده اند!!

این استاد دانشگاه ضمن نقل خاطره ای شخصی از یکی از کشورهای اروپایی گفت: امروزه در ۲۸ کشورغربی همجنسگرایی به عنوان یک امر کاملا قانونی و متمدنانه قلمداد و دنبال می شود..

استاد محسنی با اشاره به راه حل این بحران گفت: تنها راه حل این است که بجای حق مداری به تکلیف مداری روی بیاوریم و به خروجی و ثمرات عبادت ها که چیزی نیست جز اخلاق  و ارتباط سالم با مردم بیشتر توجه نماییم…

او در بخش دیگری از سخنانش و ضمن اشاره به موضع اخیر رئیس جمهور آمریکا نسبت به بیت المقدس و تقصیر و سهل انگاری مسلمانان در این رابطه افزود: چند روز پیش از تلویزیون دیدم که یکی از وزرای خارجی عرب- بحرین- در واکنش به اعلام بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل گفته بود: دیگر مسئله فلسطین و بیت المقدس یک مساله ثانوی و فرعی است !

ایشان ضمن اشاره به وضعیت اسف بار ملت مظلوم و آواره فلسطین خاطر نشان کرد : امروزه عده ای – در ظاهر عالم و مسلمان! می گویند: سرزمین فلسطین مربوط به یهودیان است و آن بیت المقدسی که در قرآن از آن یاد شده است در عربستان قرار دارد نه فلسطین! غافل از اینکه ۸۲% بناهای بیت المقدس – و فلسطین- طبق معماری اسلامی  و ۱۸% دیگر آن طبق معماری های مسیحی بنا شده اند و در این سرزمین از معماری یهودی خبری نیست !!

دکتر شهباز محسنی همچنین گفت: تاریخ برای ما نقل می کند که فاتحان مسلمان در گذشته های دور در لباس تاجر و بازرگان وارد کشورهایی همچون مالزی و اندونزی شده اند و بدین وسیله زمینه ورود اسلام به این کشورها را فراهم نمودند در حالی که همه می دانیم تاجران و بازرگانان مسلمان ما امروزه چگونه و به چه منظور به کشورهای دیگر سفر می کنند!!

آقای محسنی در فراز دیگری از سخنانش به موضوع تکفیر پرداخت و خاطرنشان کرد: باید قضیه تکفیر را معالجه نماییم .. در مذاهب اسلامی،  انسان گناهکار ، کافر به حساب نیامده است.. آنچه امروزه با چشمان خود می بینیم این است که عده ای انسان های بی سواد و اهل اختلاس به تکفیر مسلمانان اهل قبله همت می گمارند!!

ایشان با اشاره به جامعیت اسلام و رسالت جهانی حضرت محمد افزود: اسلام یعنی همه ادیان و حضرت محمد هم یعنی همه پیامبران خدا

 نام احمد نام جمله انبیاست  چون که صد آمد نود هم پیش ماست

بیایید قدر این دین مبین را بدانیم ؛ دینی که توسط آن پیامبری بر ما فرود آمده که خداوند بعثت آن را به عنوان مِنّتی بزرگ بر ما مطرح می نماید. لقد من الله علی المومنین اذ بعث فیهم رسولا….

❇️ مجری برنامه از آقای کاوه رحیم پور مدیر مسئول موسسه خیریه نسیم رحمت دعوت کرد که جهت ارائه سخنرانی به پشت تریبون بیاید..

مدیر نسیم رحمت  با نقل روایتی درباره قناعت رسول الله صلی الله علیه و سلم گفت: همه ما شنیده و خوانده ایم که آن حضرت گاهی تا چند ماه غذای گرم نمی خوردد و در خانه پیامبر بزرگوار اسلام آتش روشن نمی شد!

وی با طرح این سوال از حاضران خاطرنشان کرد: آیا تاکنون کدام یک از ما این سنت پیامبر را عملی ساخته ایم؟

آقای رحیم پور به منظور پاسخ به سوال یادشده افزود: من به منظور عملی ساختن این قناعت نبوی به مدت سی و چند روز از خوردن غذا خودداری کرده و تنها میوه می خوردم؛ باور کنید در این مدت از دور با دیدن مواد غذایی اشتهای غذا می نمودم !…

کاک کاوه در باره دلایل و چرایی تاسیس موسسه نسیم رحمت گفت: از آنجا که احساس می کردیم فقرا و مستمندان بسیاری در جامعه ما هستند ولی بدلیل عدم ساماندهی آنان ، ثروتمندان مسلمان آنگونه که شایسته است به یاری آنان نمی شتابند، تصمیم گرفتیم مرکزی را جهت خدمت به مستمندان تاسیس نماییم که الحمدلله و با همکاری تعدادی از دوستان ، نسیم رحمت متولد شد..

موسس موسسه نسیم رحمت در باره نحوه فعالیت نسیم رحمت خاطرنشان کرد: ما در وهله اول درباره شناسایی خانواده های مستمند تحت پوشش به طور گسترده تحقیق می کنیم ..

نامبرده در باره ویژگی های موسسه افزود : نسیم رحمت موسسه ای است کاملا مردمی و هیچ گونه وابستگی نسبت به این جریان و آن افراد ندارد..

این خیّر مهابادی در بخش دیگری از سخنانش و با توجه به کمک های مردمی افزود: الحمدلله مردم خدا دوست و نیکوکار شهر مهاباد از کمک های نقدی و غیر نقدی به ما خودداری نمی کنند و بابت اعتمادی که به دارند خدا را شاکریم..

آقای کاوه در باره اولویت های رسیدگی نسیم رحمت گفت: از دیدگاه ما اُرژانسی ترین خانواده ها به رسیدگی و کمک آن دختران و پسرانی هستند که والدینشان را از دست داده اند و در مرحله دوم به آن زنان و مردانی رسیدگی می کنیم که دارای عایله ی چند نفره و مریض و بی کار هستند و البته کمک به بیماران مُزمن نیز یکی از اولویت های کاری ماست..

آقای رحیم پور با ذکر تعدادی از خدمات نسیم رحمت افزود: لوله کشی گازی برای چند خانواده فقیر در روستای سیداباد یکی از اقدامات نسیم در دو ماه اخیر بوده است..

 اجاره ماهانه ۲۵ خانواده مستمند و بی بضاعت و اغلب معلول و مزمن را می پردازیم  و ۱۸۰ دانش آموز مستمند تحت پوشش موسسه نسیم رحمت هستند که به صورت مداوم برایشان نوشت افزار تهیه می نماییم و تاکنون بیش از بیست میلیون تومان در این بخش هزینه کرده ایم..

او در باره آمار تقریبی خانواده های تحت پوشش افزود: شما نسیم رحمت را به عنوان یک جامعه کوچک ۶۵۰ خانوار در نظر بگیرید که هیات امنای نه نفره آن شبانه روز و بدون دریافت حتی یک ریال مُزد مشغول خدمت رسانی به آنان می باشند…

دیگر خدمت نسیم رحمت عبارت است از کمک به ازدواج جوانان فقیر و مستمند که الحمدلله تاکنون چند تا از دخترهای تحت پوشش این موسسه راهی خانه بخت شده اند..

عضو ارشد هیات مدیره نسیم رحمت ضمن تشکر از کمک های مردمی خاطر نشان کرد: خواهش می کنیم در تمام فصول سال و نه تنها در رمضان ما را کمک کنید و ضمنا کمک های نقدی برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است..

کاوه رحیم پور در بخش دیگری از سخنانش افزود: ما به دختر و پسرهایی کمک می کنیم که عموهایشان در ارثیه پدریشان آنان را اغفال و محروم می کنند!

آقای رحیم پور از ماموستایان دینی خواست در مساجد و منابرشان مردم خیّر نیکوکار را جهت مساعدت موسسه نسیم رحمت تشویق و ترغیب نمایند..

مدیر مسئول موسسه نسیم رحمت ضمن گلایه شدید از علمای دینی خاطرنشان نمود: چرا زمینه را برای کمک به بیوه زنانی که تحت پوشش این موسسه خیریه هستند – در قالب ازدواج دوم و سوم – فراهم نمی کنید ؟! تا کی باید منتظر فرهنگ سازی بمانیم؟!

نامبرده در پایان سخنانش خطاب به ماموستایان گفت: آیا به حل مشکل خانم های بی سرپرست و بی خانمان – از این طریق – باور ندارید یا از زنانتان می ترسید؟!

❇️ مجری برنامه ، ماموستا علی اسلام نژاد که ظاهرا یکی از طرفداران پر و پاقرص ازدواج مجدد است در تبیین منظور کاوه رحیم پور گفت:  ظاهرا منظورش از فرهنگ سازی برای ازدواج مجدد بود که خودش دارای شرایط مذکور می باشد ! و الحق که در جامعه ما  بیوه زنان فراوانی وجود دارند که بزرگ ترین خدمت به آنان عبارت است از ازدواج با آنان!

سخنران سوم مراسم که از آغاز برنامه حضورش را به مخاطبان نوید می دادند کسی نبود جز آقای سلیمان منگوری دبیر بازنشسته آموزش و پرورش و فعال مدنی شهرستان مهاباد…

 آقای منگوری طبق معمول با خنده و شوخی به پشت تریبون رفت و پس از اندکی مکث ، افزود: در این شرایط حساس از جامعه وظیفه ما این است که به واکاوی شخصیت پیامبر عزیزمان بپردازیم و سپس زندگی روزانه امان را با کردار و گفتار آن حضرت مقایسه بنماییم..

 وی در تبیین گوشه هایی از شخصیت ربانی پیامبر عظیم الشان اسلام  و تفاوت آن با مسلمانان امروزه خاطرنشان کرد:

پیامبر تاریخ ساز بود ولی ما به مطالعه – اغلب سطحی – تاریخ بسنده می کنیم

پیامبر بر ارزش های انسانی تاکید می نمود و در واقع آن حضرت پیامبر همه انسان ها بود..

نقش پیامبر در تغییر جامعه زمانه اش را همه می دانند و بدان اعتراف می ورزند..

توجه فراوان پیامبر به علم و دانش یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد این پیامبر همام است

دیگر صفت رسول الله صلی الله علیه و سلم توجه به کار و تلاش و مبارزه با بیکاری بود

ویژگی دیگر رسول الله عبارت بود از عدالت و رفع تبعیض بین مردم و شهروندان ؛ مردم در عصر سعادت ، حتی احساس تبعیض هم نمی کردند! آن حضرت عدالت را عامل اصلی سلامتی جامعه می دانست..

دیگر ارزش حاکم بر جامعه نبوی، آزادی بود؛ آن حضرت به مردم می گفت: همه شما آزاد آفریده شده اید و کسی حق ندارد این نعمت خدایی را از شما دریغ بدارد.

آزادی بیان ، آزادی فکر کردن نعمت های خدادای بودند که در عصر پیامبر ، مردم، از آن لذت می بردند ..

*  آقای منگوری ریشه سلامت جامعه نبوی را به برخورداری مردم آن عصر از آزادی مرتبط دانست و افزود: انسان آزاد هر گز به سراغ اعتیاد و خرابکاری و فساد نمی رود؛ بلکه به دنبال ترقی و پیشرفت خواهد رفت …

*  منگوری با عمومی بودن نعمت آزادی گفت: آزادی حق انسان ها و حیوانات است و برای هیچ جریان و دولتی روا نیست آزادی را از مردم دریغ بدارد..

آقای منگوری در باره ضرورت اخوت و برادری در بین آحاد افراد جامعه اسلامی خاطر نشان نمود: یکی از لازمه های ایمان اخوت و برادری است و پیامبر در مدینه در بین کسانی که تا دیروز دشمن یکدیگر بودند اخوت برقرار کرد!

آقای سلیمان منگوری در مقام تبیین و شمارش دیگر مواصفات جامعه نبوی افزود :

از خود گذشتگی و ایثار و فداکاری در حق همدیگر یکی از زیبایی های مردم مسلمان عصر نبوی بود..

 دیگر ارزش اخلاقی که جامعه اسلامی در آن عصر از آن برخوردار بود عبارت بود از وحدت و انسجام در بین شهروندان ..

احساس مسئولیت در قبال مسایل اجتماعی؛ دیگر ویژگی پیامبر و یاران گرامی اش بود

 این فعال مدنی در باره دلیل تاثیر سخنان پیامبر گفت: چون آن حضرت کم و خلاصه سخن می گفت و بیشتر عمل می کرد سخنانش همواره موثر و تاثیر گذار بود…

کاک سلیمان در باره راه حل مشکلات جامعه خاطرنشان کرد : علاج اصلی مشکلات جامعه در سخنرانی نیست بلکه باید اهل عمل باشیم..

دبیر بازنشسته مهابادی در بخش پایانی سخنرانی اش و در باره آثار مثبت اِعمال ارزش های فوق در جامعه گفت :وقتی این ارزش ها در جامعه نباشد بیکاری و اعتیاد و خودکشی رواج می گیرد…

او همچنین خطاب به حاضران گفت: باید نگاه و تحرکات از جمله کمک رسانیمان به روز باشد ..

این فعال مدنی خوش نام در باره ایراد اصلی گفت:  باید اعتراف کرد که ما مسلمانان متاسفانه  از ضعف مدیرت در همه زمینه ها رنج می بریم..

پایان بخش مراسم دعاهای ماموستا عبدالله شرفی و پذیرایی از حاضران بود…

ناگفته نماند که مدیریت  آموزشگاه رانندگی حکمت که عهده دار برگزاری مراسم مزبور بود از ارائه هرگونه سخن در طول برنامه خودداری نمود و تنها با عمل و خوشرویی و عرض خیرمقدم و بدرقه به موقع ، مهمان نوازی پیشه می کرد …

والسلام علیکم و رحمه الله

تهیه گزارش : یوسف ساجدی

نمایش بیشتر

یوسف ساجدی

نویسنده و مترجم و مدرس دانشگاه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا