اصول

نبایدهای هنگام افطار روزه

اشتباهات هنگام شکستن روزه.

 وقت افطاری درماه رمضان وقتی است که روزه دار بسیاری ازطاقت جسمی وعاطفی خود را به در طول روز به هدر داده واین در حالی است که بعضی از روزه داران ، کارهایی انجام می دهند که شایسته یک فرد روزه دار نیست.

 1-به تأخیر انداختن افطاری

 وقت سحری که رسید ، سایسته نیست عمداً به تاخیر افتد ؛که این خلاف سنت پیامبر اسلام (ص ) است آنجا که فرموده است(لایزال الناس بخير ماعجلوا الفطر):متفق عليه، اگر مردم درافطاری عجله کنند خیر و برکت فراوانی عایدشان می شود.

2 – بعضی از روزه داران، روزه خود را افطار نمی کنن تااینکه مؤذن از أذان گفتن تمام می شود، و می گویند این کار را به خاطر احتیاط انجام می دهیم ، حال اینکه  این تکلیفی است که روزه دار موظف به انجام آن نیست.

 

3 – مشغول شدن به افطاری و از یاد بردن جواب أذان، جواب دادن اذانی که سنت پیامبر اسلام است و شخص روزه دار وغیرروزه دار باید آن را دنبال نموده  و الفاظ آن را تکرار نماید. همانطور که رسول الله درحدیثی می فرمایند:(إذا سمعتم النداء فقولوا مثل ما یقول المؤذن) هر وقت صدای اذان راشنیدید کلمات أذان رامانند مؤذن تکرار کنید. متفق عليه.

 لازم نیست که روزدار چیزی نخورد و نیاشامد تا جواب أذان را بدهد، بلکه سعی کند همزمان با افطار آن را دنبال نموده و پاسخ دهد .

 

4 – سهل انگاری در مناجات و دعای هنگام افطار بعضی از روزه داران ، این درحالی است که دعاء هنگام افطار قبول و پذیرفته می شود، بسی جای تاسف است که روزه داری این فرصت را از دست بدهد، پیامبر اسلام فرمودند (دعوة الوالد، دعوة الصائم، دعوة المسافرمسجابه) رواه أحمد یعنی دعای پدر و مادر ، دعای ستمدیده و دعای روزه دار مستجاب است.

درحدیثی دیگر آمده که  (ذهب الظماء ، وابتلت العروق، وثبت الأجر انشاء الله) تشنگی برطرف شد رگ ها تر شدند، و پاداش روزه انشاء الله حاصل شده است. رواه أبو داود.

5 – درست کردن انواع غذا و ریخت و پاش های بی مورد، درحالی که به همه آن غذاها نیازی نیست  واین کار سبب اسراف وتبذیر می شود ، چیزی که خداوند متعال از آن نهی فرموده است.

همچنان که خوردن ونوشیدن زیاد آدم را سنگین و ازعبادت وحضور قلبي در نماز باز می دارد، اینها چیزهایی است که روزه برای آن نیامده بلکه برعکس روزه دار باید با این پدیده های شوم مقابله کند

6 – بعضی از روزه داران بعد از افطار سریعا اقدام به کشیدن سیگار می کنند، چیزی که شرع مقدس اسلام آن را ناروا دانسته، آیا روزه برای آن نیامده که آدمی ازعادت های پلید دست بردارد؟!

کسی که در طول روز با صبر و استقامت از غذا و انواع نوشیدنی دست بکشد، چطور نمی تواند در شب نیز از اسراف و ریخت و پاش دوری کند ، واین در حالی است که تا ماه رمضان تمام می شود می تواند از آن دست بردارد، واین کار تنها با استقامت وپایداری میسر است.

 والسلام : ترجمه عبدالله احمدی (واوان )

نمایش بیشتر

عبدالله احمدی

نویسنده و مترجم و فعال دینی ✅ ساکن : آذربایجان غربی - مهاباد - روستای حمزاباد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا