تاریخ

این گونه فرزندم را بر محبت رسول الله (ص) تربیت کنم؟

شکل و شمایل رسول الله ( صلی الله علیه وآله وسلم ) زمانی در ذهن کودک نقش می بندد ، اگر کودک آن را از زبان کسی شنیده باشد خواه آن کس پدر و مادر و یا اعضای خانواده و یا حتی دوستان و یا افراد جامعه باشند، مادر با یادآوری و یاد کردن رسول الله ( صلی الله علیه وآله وسلم ) می تواند حب رسول الله را در قلب فرزند ش برویاند.

واین هم ۱۰ روش برای این که شما مادر مسلمان فرزندت را بر حب رسول الله ( صلی الله علیه وآله وسلم ) تربیت نمایی. راه هایی که عبارتند از :

۱ – هر گاه خواستی موی سر فرزندت را شانه نمایی ؛ به او بگو فرزندم؛ برای این سرت را شانه می کنم چون رسول الله ( صلی الله علیه وآله وسلم ) فرموده است :“من کان له شعر فلیکرمه” ( ۱)هر کسی که دارای مو باشد موهایش را احترام بگذارد (یعنی موها را تمییز نگاه دارد).

۲ – هر گاه فرزندت را معطر می کنی به او بگو فرزند نازنینم؛ به خاطر تبعیت از رسول الله صلی الله علیه و سلم این کار را انجام می دهم؛ چرا که پیامبر ما می فرماید :” واطیبوا من الطیب”( ۲)با مواد خوش بو خود را معطر نمایید.

۳ – هر گاه به خاطر بیماری فرزندت شب بیداری نمودی به او بگو که فرزندم؛ به خاطر تبعیت از دستورات رسول الله ( صلی الله علیه وآله وسلم ) این کار را انجام می دهم؛ که آن حضرت می فرماید :” لیس منا من لم یرحم صغیرنا”(۳)از ما نیست کسی که نسبت به خردسال های ما ترحم نداشته باشد .

۴-  هر گاه فرزندت به مدرسه می رود او را از این فرموده پیامبر اسلام ( صلی الله علیه وآله وسلم )  آگاه کن که می فرماید :” من سلک طریقا یلتمس فیه علما سهل الله له طریقا الی الجنه”(۴) هرکسی راهی را در پیش بگیرد تا از آن راه علم فرا بگیرد خداوند راه رسیدن به بهشت را برای او آسان می کند.

۵ – هرگاه که در حضور فرزندت می خندی به او بگو که فرزندم ؛ به خاطر فرموده ی رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم ) می خندم آنجا که می فرماید :

” تبسمک فی وجه اخیک لک صدقه”(۵)خندیدنت در حضور و چهره برادرت برای تو صدقه محسوب می شود.

۶ – هر گاه بابت کار مثبتی خواستی فرزندت را مدح و ستایش نمایی، حتما او را از این فرموده پیامبر( صلی الله علیه وآله وسلم ) مطلع کن که می فرماید :

” الکلمه الطیبه صدقه”(۶)سخن نیکو و قشنگ صدقه واحسان به شمار می آید.

۷-زمانی که از کاسه ات چیزی را برای فرزندت می ریزی، او را آگاه کن که به خاطر پیروی از رسول الله ( صلی الله علیه وآله وسلم ) چنیین می نمائی که می فرماید : وافراغک من دلوک فی دلو اخیک لک صدقه ” خالی کردن آب از آب کش خودت و ریختن آب آن در آب کش برادرت  برای تو صدقه محسوب می شود.

۸ – وهر گاه خواستی هدیه ای را تقدیم فرزندت نمایی او را یاد آور کن که این کار از دستورات رسول الله ( صلی الله علیه وآله وسلم ) می باشد؛ آنجا که می فرماید :

” تهادوا تحابوا”(۸) هدیه به همدیگر بدهید تا همدیگر را دوست داشته باشید .

۹ – هر گاه در مجلسی حضور داشتی و در آن مجلس انسانهای مسن حضور داشتند ، از فرزندت بخواه که احترامشان را رعایت کند؛ چرا که پیامبر ( صلی الله علیه وآله وسلم ) می فرماید : ” لیس منا من لم یوقر کبیرنا”(۹) کسی که نسبت به بزرگ ترها احترام نداشته باشد از ما نیست. 

 ۱۰-کارهای زیبا و قشنگ را به فرزندت نسبت دهید و سعی کن همواره کارهای خوب او را سپاس بگذاری ؛ چرا که رسول خدا می فرماید:”ان الله جمیل یحب الجمال”(۱۰) خداوند زیباست و زیبایی ها را دوست دارد.

سعی کن که فرزندت رسول الله ( صلی الله علیه وآله وسلم ) را دوست داشته باشد ، چون اگر او پیامبراسلام را دوست داشته باشد  رسول الله از تو راضی خواهد شد، چون فرزندت از اخلاق رسول الله ( صلی الله علیه وآله وسلم ) سیراب می شود.

مترجم : علی ملازاده.

نقده روستای آرنه۹۵/۹/۹

 

۱ – حسنه النووی.

۲ – رواه البخاری.

۳-صححه السیوطی.

۴و۵ و ۶و۷و۸- حسنه الالبانی.

۳-صححه السیوطی

۱۰ – رواه مسلم. .

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا