تربیت فرزندانجوانانخانواده

فرزندان ما در باره فلسطین چه می دانند ؟

25 اطلاعات مهم در باره فلسطین که فرزندان ما باید بدانند

نویسنده : دکتر جاسم المطوع

اگر فرزندت از شما بپرسد : چرا به قضیه فلسطین اهتمام ورزیده و اخبار مربوط به آن را دنبال می کنی ؟ به او چه می گویی و پاسخ شما به پرسش او چیست؟

به خواننده این مقاله پیشنهاد می کنم قبل از مطالعه آن ، اندکی مکث نموده و در باره پاسخی که قرار است به فرزندش ارائه نماید بیندیشد..

البته می توانید از این مقاله – 25 اطلاعات ارزشمند که باید فرزندان ما در باره فلسطین و بیت المقدس بدانند – کمک بگیرید ؛ تا آنان بدانند چرا برای فلسطین و آنچه در آنجا اتفاق می افتد اهمیت قائلیم ؟

همچنین پیشنهاد می کنم مطالعه کننده این مقاله ، آن را برای فرزندانش بخواند و یا لینک آن را از طریق شبکه های اجتماعی برایشان بفرستد تا بدانند که ما مسلمانان علی رغم مشغله های دنیایی که داریم قضیه فلسطین همواره در صدر اهتمام ما قرار دارد.

باید در آگاه کردن مسلمانان نسبت به فلسطین و آموزش های لازم در این باره تلاش کنیم .

به فرزندت بگو : ای فرزندم ؛ فلسطین مسکن پیامبران بوده است ؛ پیامبر بزرگوار ما حضرت ابراهیم علییه السلام به فلسطین مهاجرت نمود.

حضرت لوط علیه السلام نیز خداوند او را از عذابی که بر قومش فرود آمد رهایی بخشید و سپس راهی سرزمین مبارک ف که همان فلسطین است شد..

حضرت داود علیه السلام در فلسطین زیست و محرابش را در آنجا بنیان نهاد ..

حضرت سلیمان علیه السلام از فلسطین بر تمام جهان حکمرانی می کرد و داستان مشهور او با مورچه که یکی از آنان خطاب به سایر مورچه ها  گفت :” حَتَّى إِذَا أَتَوْا عَلَى وَادِ النَّمْلِ قَالَتْ نَمْلَةٌ يَا أَيُّهَا النَّمْلُ ادْخُلُوا مَسَاكِنَكُمْ لَا يَحْطِمَنَّكُمْ سُلَيْمَانُ وَجُنُودُهُ وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ ﴿۱۸﴾ سوره نمل – تا آنگاه كه به وادى مورچگان رسيدند مورچه‏ اى [به زبان خويش] گفت : اى مورچگان به خانه ‏هايتان داخل شويد مبادا سليمان و سپاهيانش نديده و ندانسته شما را پايمال كنند” در این سرزمین اتفاق افتاده است ؛  ” وادی مورچگان ” در مجاورت عسقلان فلسطین اتفاق افتاده است .

محراب حضرت زکریا نیز در این سرزمین قرار دارد .

همانطور که حضرت موسی از قومش خواست که وارد سرزمین مقدس – فلسطین – شوند ؛ آن پیامبر همام فلسطین را سرزمین پاک نامید ؛ زیرا از شرک و بت پرستی مبرا ست و مسکن انبیای الهی بوده است .

معجزات فراوانی ؛ از جمله تولد حضرت عیسی علیه السلام از مادرش مریم در حالی او که دختر جوانی بود و بدون اینکه با کسی ازدواج نموده باشد در فلسطین اتفاق افتاده است. آن پیامبری که وقتی بنی اسرائیل خواستند او را به قتل برسانند ، خداوند او را به نزد خودش در آسمان برد..

در این سرزمین ، حضرت مریم علیها السلام پس از زایمان که ضعیف ترین حالت یک زن است تنه درخت‏ خرما را تکان داد .

یکی از نشانه های آخر الزمان در سرزمین مقدس فلسطین اتفاق خواهد افتاد ؛ حضرت عیسی علیه السلام در کنار مناره سفید فلسطین فرودخواهد آمد و آن پیامبر ، دجال را در کنار ” دروازه لد ” فلسطین به قتل می رساند. آری فلسطین عبارت است از سرزمین محشر و منشر ..

یاجوج و ماجوج در نهایت بر سرزمین فلسطین کُشته می شوند.

حماسه های فراوانی ؛ از جمله داستان “طالوت و جالوت ” در سرزمین فلسطین اتفاق افتاده است .

فرزندم پرسید : از رابطه پیامبران الهی با فلسطین تعریف کردید ؛ لطفا بفرمایید پیامبر بزرگوار ما حضرت محمد صلى الله عليه وسلم چه رابطه ای با فلسطین داشته است ؟

گفتم : ای فرزندم :

مسلمانان در روزهای نخستین واجب شدن نماز و در مکه، به سوی بیت المقدس نماز می گذاردند و پس از اینکه  پیامبر صلی الله علیه و سلم به مدینه مهاجرت کرد و در حالی که آن حضرت در یکی از مساجد مدینه برای مسلمانان به امامت نماز می پرداخت ، حضرت جبرئیل بر او نازل شد و به او دستور داد که جهت قبله اش را از بیت المقدس به سوی مکه مکرمه تغییر دهد ؛ آن مسجد بعدها به مسجد ذوالقبلتین مشهور شد .     

علاوه براین پیامبر بزرگوار اسلام صلی الله علیه و سلم در حادثه ای تاریخی و قرآنی در سفری شبانه از مکه به بیت المقدس شب روی کرد تا از نزدیک ، سرزمین مبارک فلسطین را با چشمان خود ببیند و در واقع این ایستگاه نخست آن حضرت بود قبل از اینکه به آسمان ها معراج نماید ..

و پیامبران الهی به امامت پیامبر بزرگوار اسلام صلی الله علیه و سلم در بیت المقدس نماز اقامه کردند و به همین خاطر است که فلسطین را محل استقرار – مقر – انبیا نامیده اند ..

ابوذر رضي الله عنه از رسول الله صلی الله علیه و سلم پرسید : نخستین مسجدی که بنا شد کدام بود ؟ پیامبر فرمود : مسجد الحرام .

او پرسید : بعد از آن چی ؟ پاسخ داد : مسجد الاقصی .

ابوذر می گوید در ادامه پرسیدم : فاصله زمانی احداث این دو مسجد چه قدر بوده است ؟ پاسخ داد : چهل ؛ سپس فرمود : هر جا وقت نماز شد همانجا نماز بخوان ؛ چرا که تمام نقاط زمین برای تو – و سایر مسلمانان – سجده گاه می باشد .

ای فرزندم ؛ آیا می دانی حضرت ابوبکر صدیق رضي الله عنه علیرغم پرداختننش به بحران ارتداد مردم شبه جزیره عرب – پس از رحلت پیامبر – و آماده سازی لشکری برای مقابله با آنان تا زمینه بازگشت آنان به اسلام راستین را فراهم نماید ، هرچند سخت نیازمند حمایت نظامی بود ولی باز از ارسال آن لشکری که به دستور رسول خدا برای گسیل داشتن به شام مهیا شده بود ممانعت ننمود تا آرامش به آن دیار برگردد ؟

و آیا می دانی “عصر طلایی فتوحات اسلامی” عبارت است از دوران خلافت *عمرالفاروق* رضي الله عنه ؟ و آیا می دانی آن امام بزرگوار برای جشن گرفتن هیچ یک از فتوحات از شهر مدینه خارج نشد جز فتح فلسطین که شخصاً بدانجا رفت و بدون خون ریزی آن به تصرف درآورد و در آن جا نماز گذارد و کلیدهای آن را دریافت نمود تا بدین وسیله مسیحیان را از ستم رومی ها رهایی بخشد ؟

 سپس صلاح الدین ایوبی در روزی تاریخی و در سال 583 هجری قمری روز جمعه و در بیست و هفتم رجب مصادف با سالگرد اسراء و معراج پیامبر صلی الله علیه و سلم برای بار دوم آن را به قلمرو مسلمانان در آورد .

و این که خداوند در چنین ایامی قدس را به فتح مسلمانان در آورد یک اتفاق جالب محسوب می شود .

فرزندم گفت : چرا بیت المقدس با این اسم نامیده شده است ؟

در پاسخ او گفتم : این نام گذاری – بیت المقدس –  به قبل از نزول قرآن بر می گردد ؛ ولی وقتی قرآن نازل شد آن را مسجد اقصی نامید ؛ دلیل نامیده شدن آن به بیت المقدس این است که آنجا از قدسیت خاصی برخوردار می باشد ؛ در واقع سرزمین فلسطین و شام سرزمین جهاد و دلاوری اند ؛ چرا که در آن جا حدوداً 5000 صحابی بزرگوار که آرزو داشتند بیت المقدس را فتح کنند به شهادت رسیده اند .

فرزندم گفت : از توضیحات شما برمی آید که اهمیت مسجد الاقصی و سرزمین شام مانند اهمیت مکه مکرمه و مدینه منوره می باشد ؛ آیا این گونه نیست پدر ارجمندم ؟!

پاسخ دادم : آری فرزندم ؛ خداوند نیز آن دو مکان  مبارک را در کنار هم ذکر کرده است ؛ آنجا که می فرماید : *( وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ ﴿۱﴾ سوگند به انجير و زيتون (۱) وَطُورِ سِينِينَ ﴿۲﴾ و طور سينا (۲) وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ ﴿۳﴾ و اين شهر امن [و امان] (۳)

ابن عباس رضي الله عنه می گوید : ” التین ” عبارت است از سرزمین شام ، منظور از” الزیتون ” نیز سرزمین فلسطین می باشد و ” طور سینین ” هم آن کوهی است که خداوند بر آنجا با حضرت موسی علیه السلام سخن گفت ، ” البلدالامین” هم که عبارت است از شهر مکه مکرمه.

برخی از مفسران در باره آیه (وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ ﴿۱۰۵﴾ انبیاء .. ترجمه : و در حقيقت در زبور پس از تورات نوشتيم كه زمين را بندگان شايسته ما به ارث خواهند برد ” گفته اند : در نهایت امت حضرت محمد وارث سرزمین مقدس  – فلسطین – خواهد بود

فرزندم گفت : اکنون اهمیت فلسطین و مسجد اقصی را دریافتم ..

شنیده ام که نماز در این مکان مقدس پانصد بار بیشتر از مساجد عادی ثواب دارد ، آیا این صحیح است ؟

پاسخ دادم : آری , صحیح است ؛ پس فلسطین و مردمانش را از دعای خیرت محروم نکن ای فرزندم …

درود بر تو

بارك الله فيك.

ترجمه : یوسف ساجدی

نمایش بیشتر

یوسف ساجدی

نویسنده و مترجم و مدرس دانشگاه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا