خانواده

اوقات طلایی رمضان را اینگونه غنیمت بشماریم

 

۱- سعی کنید برای بعد از ماه مبارک رمضان بهتر از قبل از آن باشید .

۲- پنج کار را مشخص کنید و برنامه ریزی کن تا در آنها بهترین باشید و انتظار نداشته باش که برای اولین بار در همه امور بهترین باشی .

۳- عبادت دسته جمعی و گروهی بر نفس انسان آسان است ؛ پس سعی کن مجموعه ای از دوستان را پیدا کنی که بعد از ماه مبارک رمضان با شما کارهای خیر انجام دهند.

۴- اهداف خود را برروی کاغذ بنویس ، کارهایی را که می خواهید در رمضان تحقق پذیرند را بر روی آن مشخص کن و برای نیل به آن تلاش کن.

۵-هر کس قصد امر خیری را داشته باشد برای او ده پاداش نوشته می شود ، پس در ماه مبارک رمضان آروزی کارهای خیر زیاد داشته باش (طمع درکار خیر) در هر حال شما سود خواهید  کرد.

۶- سعی کن بیش از هر زمان دیگری با قرآن در ارتباط باشی و از تلاوت و تفسیر و تدبر آن غافل مشو.

۷- جدولی روزانه برای بیداری از خواب داشته باش و به آن ملتزم باش و سعی کن بیشتر اوقات شب را بیدار باش و وقت خواب شب را مشخص نکن و هرگز به تختخواب نروید مگر اینکه  خوابتان بیاید.

۸- وقت مشخصی از روز را برای خلوت با  خدا و تدبر در قرآن کریم داشته باش .

۹- یک الی دو تا از برنامه های مفید تلویزیونی را برای تماشا کردن خود و حخانواده ات را انتخاب کن الباقی کانال ها را کنار بگذار.

۱۰- بر ادای نماز تراویح در یکی از مساجد حریص باش ، در صورت امکان مسجدی را برای نماز انتخاب کنید که در ایام رمضان قرآن کریم در آن  ختم شود.

۱۱- مقدار مشخصی از شبانه روز را برای  حفظ و قرائت قرآن کریم تعیین کنید وسعی کنید از یک نوع مصحف استفاده کنید.

۱۲- سه نوع تعامل با قرآن کریم وجود دارد۱- حفظ ۲- قراءت ۳- مشخص کردن جزء ها و سوره ها جهت تفسیر آن ها .

۱۳- قبل از رسیدن ماه مبارک رمضان برنامه ای برای آن داشته باش وروزانه به آن برنامه  مراجعه کن.

۱۴- بعضی از مردم فکر می کنند که بیشترین ثواب متعلق به  قرآن کریم و خواندن آن است و در مقابل بعضی دیگر هم فهم و تدبر در قرآن کریم را ارزشمند می دانند !ولی من معتقدم جمع بین این دو بهتر است پس سعی شود همزمان تفسیر قرآن کریم و قرائت آن در دستور کار قرار گیرد.

۱۵- برنامه مشخصی داشته باش برای طرح درخواست هایت با خداوند و بدان که  چه چیزهایی را از خداوند متعال می خواهی ، خداوند متعال بنده ای را که در دعا  پافشاری داشته باشد را دوست دارد.

۱۶- از عادتهای بد در ماه مبارک رمضان خوابیدن و نشستن جهت تماشای  تلویزیون است ، سعی کنید وقت مشخصی برای این کارها داشته باش. ماه مبارک رمضان به سرعت درحال گذر است .محروم کسی است که از برکات آن بی بهره باشد.

۱۷- نزد بعضی از مردم ماه مبارک رمضان ماه خوردن و خوابیدن و نگاه کردن به سریال های تلویزیونی است ، شما برنامه ریزی داشته باشید که چگونه این دیدگاه نزد بعضی از مردم را تغییردهی.

۱۸- حضرت عمر فاروق ( رضی الله عنه) می گوید: من نگران نیستم که دعاهایم استجابه می شوند بلکه نگران دعاء کردن هستم که مبادا یادم برود .

پس برنامه داشته باشید که برای خودتان و خانواده تان و دوستان و امت اسلامی دعای خیر داشته باشید .

دکتر طارق سویدان

ترجمه : عبدالله احمدی

نمایش بیشتر

عبدالله احمدی

نویسنده و مترجم و فعال دینی ✅ ساکن : آذربایجان غربی - مهاباد - روستای حمزاباد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا