تاریخ

آیا پیامبران پیشین هم به زیارت بیت الله مشرف شده اند؟؟

آیا تمامی پیامبران بعد از حضرت ابراهیم فریضه ی حج را انجام داده اند؟

خداوند بزرگ به حضرت ابراهیم ( علیه السلام) امر فرمودند که کعبه ی شریف را بنا کند  و اندازه و حدود حرم را برایش تعیین و مشخص نمود و اعمال راجع به گزاردن حج را به او آموخت و دستور داد تا به مردم بیاموزد که حج خانه ی خدا را بجا آورند و این فریضه بر آنان واجب است.

وَإِذْ بَوَّأْنَا لِإِبْرَاهِیمَ مَکَانَ الْبَیْتِ أَنْ لَا تُشْرِکْ بِی شَیْئًا وَطَهِّرْ بَیْتِیَ لِلطَّائِفِینَ وَالْقَائِمِینَ وَالرُّکَّعِ السُّجُودِ

(ای پیغمبر! به خاطر بیاور) زمانی را که محلّ خانه‌ی کعبه را برای ابراهیم آماده ساختیم و (پایه‌های قدیمی) آن را بدو نمودیم (و دستور دادیم به بازسازی آن بپردازد؛ هنگامی که خانه‌ی کعبه آماده شد، به ابراهیم خطاب کردیم که این خانه را کانون توحید کن و) چیزی را انباز من منمای و خانه‌ام را برای طواف‌کنندگان و قیام‌کنندگان و رکوع برندگان و سجده برندگان (از وجود بتان و مظاهر شرک و از هرگونه آلودگی ظاهری و معنوی دیگر) تمییز و پاکیزه گردان.

وَأَذِّنْ فِی النَّاسِ بِالْحَجِّ یَأْتُوکَ رِجَالًا وَعَلَىٰ کُلِّ ضَامِرٍ یَأْتِینَ مِنْ کُلِّ فَجٍّ عَمِیقٍ

(ای پیغمبر!) به مردم اعلام کن که (افراد مسلمان و مستطیع)، پیاده، یا سواره بر شتران باریک اندام (ورزیده و چابک و پرتحمّل، و مرکبها و وسائل خوب دیگری) که راههای فراخ و دور را طی کنند، به حجّ کعبه بیایند (و ندای تو را پاسخ گویند).

لِیَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ وَیَذْکُرُوا اسْمَ اللَّهِ فِی أَیَّامٍ مَعْلُومَاتٍ.

(آنان به این سرزمین مقدّس بیایند) تا منافع خویش را با چشم خود ببینند (و به سود مادی و معنویشان برسند و ناظر فوائد فردی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و اخلاقی حجّ باشند)، و در ایّام معیّنی که (روز عید قربان و دو و یا سه روز بعد از آن است.

مفسران  در تفسیر آیه فوق نوشته اند : ای ابراهیم بدان!  و به مردم بیاموز که پرورگار شما خانه ای برای خود برگزیده و بر شما حج این خانه را فرض گردانیده است ؛ تا زائران در هر حال و از هر راه دور و نزدیکی ( پیاده و سواره)  بر هر شتر لاغر و چابکی و هر مرکب وسیله‌ای بیایند ، تا شاهد و ناظر منافع خویش باشند ( آمرزیدن گناهان ، پاداش انجام عبادت و بندگی ، و روزی جستن شان) و به سود مادی و معنویشان برسند.

پس بر هر مسلمانی واجب است که در صورت دارا بودن شرایط به حج خانه‌ی خدا برود ، و تمامی پیامبران الهی ( علیهم الصلاه و السلام ) بعد از حضرت ابراهیم فریضه ی حج را انجام داده اند.

در صحیح مسلم ( ۱۶۶) ابن عباس (رض) می فرماید ؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم از دره ای مشهور به دره ازرق (آبی) گذر کردند سپس فرمود ؛ اسم این دره چیست؟  گفتند دره ازرق (آبی) ؛ سپس فرمود ؛ من موسی را دیدم که لبیک گویان با صدای بلند از راه بین دو کوه پایین می آمد و و در ادامه پیامبر به راه کوه هرشی ( کوهی بین شام و مدینه)  رسید و فرمود: اینجا کجاست؟ گفتند: دره کوه هرشی. پیامبر فرمود ؛ من یونس را دیدم که لبیک گویان سوار بر شتری قرمز و کوهان دار از این راه گذر می کرد.

و درحدیثی دیگر از پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم که ابن عباس روایت می کند  چنین آمده؛ در مسجد خیف ( مسجدی در مکه نزدیک رمی) هفتاد نفر از انبیا نماز خوانده اند.

پیامبر فرمود ؛ از کنار روحاء( اسم مکانیست کنار کوه ورقان ، دره ای بین مکه و مدینه ) هفتاد نفر از انبیا جهت ادای مناسک حج گذر کردند که یکی از آنان حضرت موسی علیه السلام بودو  حضرت عیسی مسیح( علیه السلام) در آخر زمان حج خانه ی خدا را انجام خواهد داد

امام مسلم در حدیث (۱۲۵۲) از سفیان بن عیینه و الزهری و حنظله الاسلمی روایت می کند که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم فرمودند ؛ قسم به کسی که جانم در دست اوست ؛ عیسی بن مریم در دره روحاء به عنوان حاج یا عمره یا هردو با هم ، به تهلیل (لااله الا الله)و تلبیه (لبک اللهم)خواهد پرداخت.

نویسنده : محمد بن علی بن جمیل المطری

 مترجم : محمد محمودی

 منبع ؛ شبکه الالوکه

نمایش بیشتر

محمد محمودی

نویسنده و مترجم آذربایجان غربی- سردشت فعال دینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا