اصول

نبایدهای روز عید!

اشتباهات مردم در روز جشن

بعد از اینکه مسلمانان مناسک خود را کامل کرده وتمام نمودند عید که روز شادی مومنان است فرا م یرسد ، وهنگام شادی دل ها بعضی دستورات خدا و پیامبر را فراموش می کنند و غافل می شوند و همین باعث می شود که مرتکب کاری شوند که شرعا جایز نیست ؛ در روز جشن ممکن است مردم دچار کارها و اعمالی شوند که با شریعت مخالف است که در زیر به قسمتی از آنها اشاره می کنیم :

۱.بعضی از کسانی که ایمانشان ضعیف است به خاطر تمام شدن روزه و خلاص شدن از دست عبادت هایش شاد و خوشحال اند انگار که بار سنگینی از دوششان برداشته شده و راحت شده اند ، این دسته فکر نادرستی دارند چون مومنان بدین خاطر باید خوشحالی کنند که خداوند آنها را توفیق داده که ماه مبارک رمضان را به خوبی سپری کرده و روزه هایشان را گرفته اند ، و این توفیق نعمتی است که موجب شکر خداوند است.

۲ . سستی و تنبلی بعضی از مردم در انجام نماز عید و چون تا پاسی از شب جلسات دورهمی دارند  نمی توانند به نماز عید بروند ، درنتیجه ازخیر وبرکت حضور در نماز عید و دعای مسلمانان محروم می شوند .

۳ . نگفتن تکبیرات عید قبل از نماز در حالی که قرآن ما را بدان امر فرموده است-روزهایش را تکمیل کنید و برذات الله تکبیر گویید که شما را هدایت کرده و شکر گذار باشید- سوره بقره / ۱۸۵

۴ – کم کاری بزرگ خانواده نسبت به آمدن بقیه افراد خانواده برای نماز عید در حالی که پیامبر-ص-همه آحاد مردم ؛ حتی زنان حائضه را تشویق نموده که در این گردهمایی پر خیر و برکت شرکت کنند .

۵ – گفتن تکبیرات به صورت یک صدا و گروهی و یا تکرار آن پشت سر یک نفر و ایجاد جملات دیگری که در سنت نیامده است .

۶ – باور غلط بعضی از مردم بر احیاء و شب زنده داری در شب عید و آوردن روایتی نادرست در این رابطه که ( هرکه شب عید تا سحر بماند هنگامی که همه دلها مرده اند آن دل نمی میرد) اما قول صحیح آن است که تخصیص شب عید به احیاء  درست نیست؛البته کسی که عادت دارد که شب ها بیدار بماند مشکلی نیست که شب عید هم مانند سایر شب ها بیدار باشد .

۷ – اختصاص دادن روز عید برای زیارت گورستان و دیدار از مردگان و ادغام این روز شاد با غم و غصه

۸ – اختلاط زنان و مردان نامحرم در کوچه ها ومصلا ها که منجر به فساد و منکرات شود .

 لازم است که مسیر و مکان زنان از مردان جدا باشد و درهای ورودی خاص آنها وجود داشته باشد و مردها با تاخیر از مصلی خارج شوند .

۹ – زیاده روی و اسراف در مباحاتی مانند خوراک و پوشاک، خداوند می فرماید : ( بخورید و بیاشامید و اسراف نکنید که خداوند اسراف کنندگان دا دوست ندارد) سوره اعراف / ۳۱

۱۰ – رفتن بعضی از خانم ها به مصلی با آرایش و لباس نامناسب و نبود حجاب درست که باعث فتنه و فساد و گناه می گردد . اگرچه دستور هست که برای نماز می توانند بروند ولی نباید خود را آرایش و زینت دهند و خود را خوش بو نمایند چون هر نوع آرایش و عشوه در کلام و راه رفتن که باعث فساد دل ضعفا گردد شرعا ممنوع است .

۱۱ – گرفتاری بسیاری از مردم در منهیات و اشتباهاتی از قبیل نگاه به مناظر حرام و دیدن فیلمهای ممنوع و گوش دادن موسیقی (مستهجن ) و بدحجابی و.… فقط به دلیل اینکه عید است و روز شادی است . آنچه مناسب این روزها است، شادی و خوشحالی مسلمانان است اما با انجام مباحات و گفتارو کرداری که موجب خوشنودی خداوند است، و خدا را شاکر باشند که توفیقشان داده که نعمت روزه را با عبادت خداوند تکمیل نموده و به امر و نهی او ملتزم گشته اند .

 برگرفته از سایت اسلام ویب.

ترجمه: ابوبکر مامشی

توجه: این مقاله در تاریخ ۲۵ تیر ماه ۱۳۹۴ نیز بر سایت منتشر شده است

نمایش بیشتر

ابوبکر مامشی

@نویسنده و مترجم @ آذزبایجان غربی - مهاباد @ شغل : امام جماعت و خطیب و فعال دینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا