اصول

روزه زنان باردار و شیرده!

 زن روزه دار باردار یا شیرده اگر نگران جان خود و بچه اش باشد و روزه نگیرد آیا باید آن را قضا کند؟

جواب : پیامبر (ص) می فرماید : (ان الله وضع عن مسافر الصوم و شطر الصلاه و عن الحبلی و العرض الصوم) روایت شده از ابوداوود و الترمذی و ابن ملجه یعنی خداوند بزرگ روزه گرفتن و نصف نماز را از مسافر برداشته  و همچنین روزه گرفتن را از زن باردار و شیرده برداشته است .

 آیات قرآن هم واجب بودن قضای روزه برای بیمار و مسافر را متذکر شده ؛ اما قضای روزه برای زن شیرده و باردار را واجب نکرده است .

روایت ابن عمر و ابن عباس حاکی است اگر زن باردار روزه باشد و به دلیل روزه بودن به جان خود و بچه اش ضرر برسد درست این است که آن زن روزه نگیرد و در عوض فدیه بدهد و شکم یک فقیر را سیر کند ؛ برای هر روز و قضا کردن روزه هم لازم نیست.

ولی زنانی که به خاطر پریود بودن (عادت ماهانه) روزه نیستند اینها فقط  کافی است روزه را قضا کنند و فدیه لازم نیست  حضرت عایشه فرمود : (کنا نحیض علی عهد رسول الله (ص) فنومربقضاء الصوم و لا نومر بقضاء الصلا) روایت شده از بخاری و مسلم یعنی ما در زمان رسول الله قاعده می شدیم و بدین خاطر روزه نمی گرفتیم و پیامبر دستور می داد که روزه ها را قضا نمائیم ولی به قضای نمازهایی که در این مدت ادانکرده بودیم ئستور نمی داد.

محمودی مهدی الاستانبولی در کتابش (تحف العروس او الزواج الاسلامی السعید)می گوید: ابن عمر و ابن عباس گفتند که (الحبلی و المرضع إذا افطرنا علیها الفدیه و لا قضاء علیها.

پس زن باردار و شیرده اگر روزه نباشند باید فدیه بدهند و قضای روزه بر آنها واجب نیست.

معلوم است که سخنان ابن عمر و ابن عباس این دو عالم صحابی بی  دلیل نیست ؛ چرا که بعضی از علمای مذاهب نیز برای زن باردار و شیرده واجب دانسته اند که روزه را  باید قضا کند .

منبع : کتاب فتاوای برای زنان

مترجم : ناهید ایرانی

نمایش بیشتر

ناهید ایرانی

استان آذربایجان غربی - مهاباد مترجم فعال دینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا