تاریخ

پیامبر رحمت (2)( آموزه های رحمت از مدرسه محمد)

( آموزه های رحمت از مدرسه محمد)

 

 پیام آور رحمت و مهربانی برای تمام جهان و جهانیان اعم از آدمیان، حیوانات، نباتات و جمادات بود:

 پیامبر اکرم(ص) در تبیین اخلاق و تعاملات اجتماعی، قانون مهرورزی را وضع کرده است و می فرماید: « مَن لا یَرحَم لا یُرحَم »(متفق علیه).یعنی: «کسی که به دیگران مهر نورزد مورد مهر و محبت قرار نمی گیرد».

رسول الله(ص) در فضیلت خدمت به پدر و مادر و نیکی با آنها می فرماید: « رَغِمَ أنفُ، ثُمَّ رَغِمَ أنفُ، ثُمَّ رَغِمَ أنفُ مَن أدرَکَ أَبَوَیهِ عندَ الکِبَرِ، أحَدَهُما أو کِلَیهِما، فَلَم یَدخُلِ الجَنَّة» (رواه مسلم). یعنی: « به خاک مالیده شود،به خاک مالیده شود و باز به خاک مالیده شود بینی آنکه یکی از والدینش را و یا هر دو را هنگام پیری دریابد ولی حقشان را ادا نکرده باشد.پس او به بهشت داخل نگردد».

 پیامبر اسلام (ص) در فضیلت نیکی با فرزندان دختر می فرماید: «مَنِ ابتُلِیَ مِن هذهِ البَناتِ بِشَیءٍ ، کُنَّ لَهُ سِتراً مِنَ النَّارِ»(اخرجه البخاری). یعنی: « کسی که صاحب دختر شود و به خاطر تأمین معیشت و نیازهای آنان دچار ناراحتی و زحمت گردد،این ناراحتی دنیایی باعث می شود تا آتش دوزخ از او دور گردد». 

جای پرسش است که چرا بر نیکی در حق فرزند دختر به صورت خاص تأکید شده و سخنی از فرزند پسر به میان نیامده است؟! در پاسخ باید گفت که در عصر بعثت نبی اکرم (ص) دختران را از زمره ی انسان ها به شمار نمی آوردند و بلافاصله پس از ولادتشان، آنها را زنده در گور می افکندند،پیامبر اسلام (ص) با رسالت جاویدان خود، مقام آنها را تا قله ی انسانیت تعالی بخشید و میان یاران و پیروانش بر سر داشتن و تربیت کردن دختران رقابت انداخت تا از چنین ثواب شگرفی بی نصیب نمانند.

 رسول اکرم (ص) در باب لزوم احترام و تعامل نیک با همسر می فرماید: «أکملُ المؤمنینَ ایماناً أحسَنُهُم خُلُقاً وَ خِیارُکم خِیارُکُم لِنِسائِهِم»(رواه الترمذی). یعنی: « کاملترین مؤمنان از روی ایمان کسی است که بهترین اخلاق را داشته باشد و بهترین شما،خوش اخلاقترین شما با همسر خویش است».

پیام رحمت و رأفت رسول گرامی اسلام (ص) آنچنان شامل است که همسایگان، کفار و مردگان را نیز اهمال نکرده است:

– اوست که می فرماید: « مَن کانَ یُؤمِنُ باللهِ و الیَومِ الآخِرِ فَلیُحسِن إلی جارِهِ» (أخرجه البخاری) .یعنی: « هر آنکس که به خدا و روز آخرت ایمان دارد پس در حق همسایه اش نیکی کند».

– نبی رحمت(ص) است که به احترام جنازه ی یک یهودی از جا برمی خیزد و به مسلمانان توصیه می کند: « إذا رَأیتُم الجِنازَةَ فَقُومُوا »(أخرجه البخاری).یعنی: « هر گاه جنازه ای را دیدید به خاطر آن از جای خود بلند شوید».

 هموست که تأکید کرده هنگام حضور در گورستان به آرامی گام برداریم و قبرها را پایمال نکنیم و بر آنها ننشینیم: « لَأن یَجلِسَ أحَدُکُم علی جَمرَةٍ فَتُحرِقَ ثِیابَهُ فَتَخلُصَ إلی جِلدِهِ، خَیرٌ لَهُ مِن أن یَجلِسَ علی قَبرٍ»(رواه مسلم). یعنی:« اگر یکی از شما بالای شعله ی آتش بنشیند و جامه اش را سوزانیده و به پوستش برسد، برایش بهتر از آنست که بر قبری بنشیند».

 اوست که ما را یاد داده چنانچه مویی از بدن مرده ای جدا شد، آن را همراه با او در کفنش بگذاریم.آیا این هدیه ی رحمت و مهرورزی نیست؟!

 پیامبر مکرّم اسلام(ص) چهارده قرن پیش در دفاع از حقوق حیوانات و توجه به آنها فرموده است:«عُذِّبَت امرَأَةٌ في هِرَّةٍ سَجَنَتها حَتّى ماتَت، فَدَخَلَت فیهَا النّارَ .لا هِیَ أَطعَمَتهَا وَ لا سَقَتهَا إذ حَبَسَتهَا وَ لا هِیَ تَرَکَتهَا تَأکُلُ مِن خُشاشِ الأَرضِ»(أخرجه البخاری). یعنی:« زنی به عذاب الهی گرفتار شد چون گربه ای را آنقدر حبس کرد تا (از گرسنگی) مرد.این زن به خاطر اذیت کردن این گربه به دوزخ رفت چون وقتی حبسش کرده بود،آب و غذا به آن نمی داد و آزادش هم نمی کرد تا خودش از حشرات و سایر حیوانات کوچک زمین تغذیه نماید».

همچنین در مورد مرد رهگذری که با کفش خود سگ تشنه ای را سیراب گردانید، می فرماید: «… فَسَقَی الکَلبَ فَشَکَرَ اللهُ لَهُ فَغَفَرَ لَهُ»(أخرجه البخاری). یعنی: « … پس سگ(تشنه) را آب داد و خداوند (به پاس این کار نیکش و) از درِ تشکر،وی را آمرزید». چه رحمتی از این فراخ تر؟!

آیا خبر دارید در اردوگاه «یرموک» سوریه 3  چه می گذرد؟! پناهندگان فلسطینی و سوریه ای از شدت گرسنگی ناچار به مصرف گوشت [ سگ ] و گربه می شوند و بسیاری در اثر آن مسموم و فوت شده اند و روزانه جنازه هایشان را می بینیم که تشییع و به خاک سپرده می شوند؟! [ و میانشان افراد سالخورده ای وجود دارند که آخرین وعده ی غذای گرمی که خورده اند را به خاطر نمی آورند].موضع ما در مقابل چنین فاجعه ای، صرفاً تماشای آن است [ و برخی حتی نمیبینیم و اطلاعی هم نداریم ].

راستی چه شباهتی میان عملکرد ما وارثان پیام رحمت با پیشوای این پیام وجود دارد؟! پیامی که دوزخ را سزای زندانی کردن گربه قرار داده است، پس از گذر چند سده به کسانی محول شده است که نظاره گر مرگ برادران و هم نوعانشان در اثر مسموم شدن با گوشت گربه ها هستند! حقا که این پیام غضب و نامهربانی است و از رحمت بویی نبرده است.

رحمت پیامبر اکرم(ص) در کردار و تصرفات آن حضرت متجلی است.اگر نگاهی به تاریخ غزوات و جنگ های رسول اکرم (ص) بیندازیم، خواهیم دید که در مدت 23سال جهاد و مبارزه، مجموع کشته شدگان دو طرف،386 نفر بوده است و این عدد به نسبت تقریباً مساوی میان مسلمانان و مشرکین تقسیم شده است4 که حاکی از این حقیقت است که مسلمانان تلاش نکرده اند با تجهیزات و تسلیحاتی بسیار قوی تر و با هدف وارد کردن خسارات جبران ناپذیر یا کشتار دسته جمعی معاندین پا به میدان نبرد بگذارند.و لو اینکه کارزار کفر و ایمان باشد.و این دقیقاً عکس وقایعی چون حوادث حلبچه،غزه و حما و… است که در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم.

-نبی اکرم(ص) پنج بار مورد سوء قصد قرار گرفته است و در همه ی موارد از عاملین آن گذشت نموده است.همگی نیک می دانیم که مسایل ناموسی از موارد نابخشودنی و غیرقابل چشم پوشی در زندگی هر فردیست و از حساسیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.خدای ناکرده در صورت وارد شدن تهمت هایی در این زمینه به هر خانواده ای، به سادگی شخصیت افراد آن را متزلزل و مضطرب می گرداند، آبرویشان را به خطر می اندازد و بنیان خانواده را در معرض ویرانی قرار می دهد.

به همسر پیامبر(ص) نسبت ناپاکی دادند و به ایشان افترا بستند.البته از  ظاهر قضیه چنین برمی آید که هدف آن صرفاً بدنام کردن خانواده ی رسول خدا(ص) باشد؛ ولی با تعمق در جزئيات ماجرا می توان اذعان داشت که در ورای این اتهام پیام هایی سیاسی وجود داشته و همزمان جامعه ی مدنی،حکومت اسلامی و شخصیت نخست آن یعنی پیامبر اسلام(ص) را هدف قرار داده است.

شفیع جهانگیری

ترجمه از کوردی: اقبال جهانگیری

 

نمایش بیشتر

اقبال جهانگیری

آذربایجان غربی - اشنویه فعال اجتماعی دانشجوی دکتری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا