خانوادهسیره نبوی

پیامبر (ص)در نقش میانجیگر خانوادگی!

پیامبر در نقش میانجیگر خانوادگی!

ترجمه: رسول رسولی کیا

“بریرة” برده یکی از انصاریان بود، شوهري داشت به نام مغیث، نفس بریره آرزوی آزادی را داشت ، بنابراین به اربابان خود نامه نوشت تا او را آزاد کنند، پس از پایان مکاتبات و تسویه هزینه آزادی خود ، اولین تصمیمی که بریره گرفت این بود که از همسرش جدا شود! شرع به کنیز این اختیار را می دهد که در صورت آزادی او و برده ماندن شوهرش ، کنار او بماند یا او را ترک کند، بریره جدایی را انتخاب نمود!

مغیت او را بسیار دوست داشت و در خیابان های مدینه پشت سر او می دود و از وی می خواهد که به نزد او برگردد، ولی توجهی نمی کند!

پیامبر صلی الله علیه و سلم در حالی که با عموی خود عباس در جاده قدم می زد آنها را مشاهده نمود، پس به عمویش گفت: ای عباس! آیا از عشق مغیث نسبت به بریره و تنفر بریره از مغیث تعجب نمی کنی؟ وقتی مغیث از بازگشت بریره ناامید شد، نزد پیامبر صلی الله علیه و سلم رفت تا در این باره با او صحبت کند؛ پس پیامبر صلی الله علیه و سلم دنبال وی فرستاد و به وی گفت: ای بریره ای کاش پیش او برمی گشتی، زیرا او همسر تو و پدر فرزندانت می باشد!

به پیامبر صلی الله علیه و سلم گفت: ای رسول خدا! آیا به من دستور می دهی که برگردم؟!

فرمود: نخیر؛ من یک رابط بیش نیستم! پس گفت: من به او نیازی ندارم!

از نظر دینی ، رسول خدا صلی الله علیه و سلم  پیامبر این امت و از نظر سیاسی، رئیس دولت است؛ علی رغم این دو مقام والا، درخواست یک برده جهت پادرمیانی در یک موضوع خانوادگی -را رد نمی کند!

آیا ما به نیاز مسلمانان ضعیف و فقیران آنها رسیدگی کرده ایم یا با این بهانه که مشغله داریم و یا اینکه آنها در قد و قواره ما نیستند از این کار سرباز زده ایم، غافل از اینکه همه ما فرزندان آدم هستیم و آدم نیز از خاک آفریده شده است؟!

به ادب بریره نگاه کن، اگر پیامبر صلی الله علیه و سلم به او فرمان داده بود که پیش مغیت برگردد، اگر چه بازگشت را دوست نداشت ولی قطعا باز می گشت! آیا قوانین خدا و دستورات پیامبر صلی الله علیه و سلم  را بر احساسات و خواسته های خود مقدم داشته ایم ؟

آیا تاکنون اتفاق افتاده که کار حلال دشواری را انجام دهیم و از حرامی که با گرایش انسانی ما سازگار است دوری کنیم؛ آن هم تنها به این علت که خدا و پیامبرش این گونه می خواهند؟

شما به خاطر تلاش برای سازش در بین مردم پاداش می گیرید حتی اگر آشتی حاصل نشود، زیرا ما در قبال نتایج بازخواست نخواهیم شد، بلکه در برابر آنچه انجام داده ایم، پاسخگو خواهیم بود، پس هرگز اجازه نده شیطان به تو بگوید: میان فلانی و فلانی آشتی برقرار نکن، چون وساطت شما را نمی پذیرند! اگر قبول هم نکنند تو ضرر نکرده ای! قضیه را از نگاه شخصی تحلیل نکن! این پیامبر امت است که کنیزی از وی می خواهد برای حل مشکلش پادر میانی نماید که این کار را می کند و خشمگین نمی شود!

این دین، زنان را ارج می نهد و به خواسته های قلبی آنها احترام می گذارد؛ چون زنی از مردی خوشش نمی آید پیامبر صلی الله علیه و سلم نیز وی را مجبور به این کار نمی کند! وقتی دختر شما مردی را رد کرد، او را مجبور به ازدواج  با وی نکن، زیرا این ظلم به هر دو است!علاوه بر اینکه در این اجبار، خیانت به امانت نهفته است، خداوند سبحان دخترت را پیش تو امانت گذاشته است و او شما را نگاه می کند که با این امانت چگونه رفتار می کنی؟ بدان که خداوند در دل بانوان قرار دارد!

نویسنده: ادهم شرقاوی

از طريق
رسول رسولی کیا
منبع
https://sozimihrab.org/
نمایش بیشتر

رسول رسولی کیا

@نویسنده و مترجم @ آذزبایجان غربی - مهاباد @ شغل : دبیر آموزش و پرورش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا