تربیت فرزندانجوانانخانواده

چند پیشنهاد برای مدیریت کودکان در قرنطینه خانگی کرونا

با احساس تنهایی و خستگی فرزندان مان در روزهای کرونا چگونه تعامل کنیم ؟

 نویسنده : احمد محمدد – کارشناسی ارشد روانشناسی آموزشی

فرزندان ما این روزها تعطیلات اجباری که دولت به منظور پیشگیری از کرونا اعمال کرده را پشت سر می گذارند.
این مساله باعث شده مسئولیت خانواده ها در قبال آنان و اینکه چگونه اوقات فراغت طولانی شان را بگذرانند مضاعف کرده است.

در شرایطی که اغلب فرزندان ، به درس خواندن در خانه و پیگیری دروس از طریق تلویزیون و اینترنت علاقه ای نشان نداده و بیشتر به خواب و تفریح می پردازند و همه به سفارش های دولت مبنی بر ماندن در خانه و خارج نشدن مگر برای ضرورت پایبند هستند ، آیا در این شرایط و تعطیلات کرونایی فزندان ما احساس تنهایی و خستگی نمی کنند؟

به نظر من ، این روزها همه فزندان احساس تنهایی و خستگی می کنند ؛ چرا که نمی دانند در روزهای آینده چه اتفاقی می افتد؟ و آیا با توجه به نزدیک شدن رمضان ، چگونه سال تحصیلی اشان را به اتمام می رسانند ؟ آیا سال تحصیلی به تابستان هم می خورد ؟ علاوه بر احساس سر درگمی که از ترس و نگرانی ناشی از قرنطینه خانگی که برای برخی خانواده ها حادث شده است.

به طور عام ، برای احساس خستگی و تنهایی فرزندان ما علت های زیادی وجود دارد ؛ البته این عوامل می تواند با توجه به تعدد خانواده ها متفاوت باشد ؛ از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد :

ـ حاکم نبودن فضای صمیمی بر والدین و فرزندان در خانه.

ـ بروز تنش هایی در بین زن و شوهر ؛ آن هم به دلیل اینکه هرکدام دیگری را مسئول راهنمایی و پیگیری فرزندان در این شرایط استثنایی می پندارد.!

-عدم برنامه ریزی مناسب والدین برای این ایام ، عدم وضع برنامه های مشترکی که همه فرزندان در آن مشارکت داشته باشند ؛ خواه این برنامه ها مشترک بین آنان و کودکان همسایه باشد یا کودکان فامیل و دوستان.
ـ استفاده نامناسب ـ و غیر متعارف ـ از فناوری دیجیتال و معتاد شدن به بازی های الکترونیکی و شبکه های اجتماعی


برای مقابله با این تنهایی و احساس خستگی می توان از روش های زیر بهره برد:

۱ـ تلاش برای ترویج آرامش درونی و احساس امنیت و خوشبختی در بین اعضای خانواده.

۲ـ باید والدین هوشیار باشند کوچکترین اختلاف نظری ؛ بویژه احساس نگرانی و تنش را جلوی فرزندان  از خود بروز ندهند ؛ مبادا بر روحیه و احساسات آنان تاثیر منفی بگذارد.

۳ـ به راه انداختن فعالیت ها ـ و بازی ها ـ ی دسته جمعی ، تفریحی و شاد کە فرزندان خانوادە و همسایە و دوستان در آن مشارکت داشته باشند.

4ـ تاکید بر اقامه دسته جمعی نماز جماعت در منزل.

۵ـ  مادران ، به دخترانشان اجازه دهند به آشپزخانه ورود پیدا کرده و در پختن برخی غذاهای ساده و شیرینی جات از آن ها کمک بگیرند.

٦ـ تشویق فرزندان به انجام سرگرمی های مختلف و بویژه ورزشی .

7-اختصاص دادن اوقات مشخص برای مشاهده شبکه های اجتماعی یا بازی های رایانه ای و یا تماشاکردن فیلم و مسابقات و …

8ـ سفارش اعضای خانواده به نشست های گروهی خانوادگی در طول شبانه روز مثل نوشیدن دسته جمعی چای چاشتگاه و عصرانه و تعریف کردن خاطرات شیرین و جوک های خنده دار و مطرح کردن چند ارزش از ارزش های دینی و آموزه های اخلاقی.

9 ـ پس از سپری شدن دوران قرنطینه خانگی اجباری  ، چه خوب است در فکر ترتیب دادن تورهای تفریحی و دیدنی از اقوام و فامیل ؛ البته با ماشین باشیم ؛ امری که باعث می شود بخشی از فشارها بر فرزندان سبک شود و جو ترس و استرس حاکم بر فضای عمومی خانواده ها شکسته شود.

 
این ها اشاره های گذرایی بود بر روش مناسب جهت مدیریت این دوران که اگر در فکر آن نباشیم خیلی پرهزینه و خسارت بر فرزندان ما خواهد گذشت؛ مدیریتی که می تواند از بین رفتن خستگی و احساس تنهایی فرزندانمان یکی از آثار مبارک آن باشد..

از خداوند منان در امان ماندن همه سرزمین های اسلامی از هرگونه وبا و بلا را مسالت دارم


 
ترجمه : یوسف ساجدی

نمایش بیشتر

یوسف ساجدی

نویسنده و مترجم و مدرس دانشگاه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا