اصول

لزوم ایستادگی و مقابله با اهانت کنندگان به پیامبر(2-2)

مقابله با اهانت کنندگان به رسول الله(ص)  (2-2)

لزوم ایستادگی و مقابله مسلمین علیه اهانت کنندگان
خداوند متعال بر امت اسلامی فرض نهاد که از نبی اکرم (ص) حمایت کنند به خصوص هنگام هجوم علیه ایشان این بی احترامی ها از دامن آن بزرگوار.
علی رغم اینکه در هر زمانی این دست درازی دشمنان علیه رسول اکرم(ص) و اسلام تکرا می شود ولی ما نزد خداوند و در قیامت عذر و توجیهی نخواهیم داشت اگر علیه آن حضرت هتاکی و اهانت شود حال اینکه  ما زنده ایم
اساسی ترین وظیفه مسلمین در مقابله با اهانت کنندگان به رسول الله
اولاً دفاع از حضرت محمد(ص) و سنت ایشان بر ما واجب است حتی اگر به قیمت فدا کردن جان و اموالمان و هر چه داریم باشد ؛ زیرا که بعد از ذات حق تعالی گرانقدرتر و دوست داشتنی تر از رسول خدا(ص) نزد ما نیست با این قید که این دوست داشتن پا از مرحله ی تئوری به عمل بگذارد چرا که اصحاب کرام هر چه در مالکیت داشتند بخشیده اند در جهت دفاع از رسول اکرم (ص) و سنتش .

-برای نمونه سعد بن ربیع به امت اسلامی آموخت که واجب ایشان است دفاع از رسول اکرم(ص) زید ابن ثابت می فرماید : پیامبر(ص) مرا فرستادند تا سعد ابن ربیع را بیابم و فرمودند : «اگر وی را دیدی سلام من را به وی برسان و بگو تو را در چه حالی می یابم؟! زید ابن ثابت گوید رفتم و دور میدان جنگ می گشتم، و وی را در حالی یافتم که آخرین نفسهایش را می کشید و بر پیکرش هفتاد ضربه از ثابت نیزه و ضربه شمشیر و برخورد تیر؟!
گفتم ای سعد! رسول الله(ص) به تو سلام می رساند و احوالت را جویا می شوند ،
سعد گفت سلام خداوند بر ایشان باد و بگو بوی بهشت به مشامم می رسد!
و به قوم من –انصار- بگو : نزد خداوند عذری ندارید اگر به رسول اکرم اذیتی رسد-دشنام و آزار- و  حال اینکه چشمان ما پلک می زند  و زنده ایم، سپس جان به جان آفرین تسلیم کرد.
-عبدالرحمن ابن عوف برایمان بازگو می کند و از دو قهرمان شیرآسا که هنوز به سن بلوغ نرسیده اند سخن می راند و آن دو : معاذ بن عفراء و معاذ بن عمرو بن الجموع اند ؛ زمانی که پی بردند ابوجهل رسول اکرم(ص) را دشنام داده، پس چه کاری انجام داده باشند تا مسلمین درس گیرند؟
عبدالرحمن ابن عوف(رض) می گوید : زمانیکه روز بدر در صف مقابله با دشمن ایستاده بودم دو نوجوان تازه به دوران رسیده را دیدم، که آرزو داشتم مثل آنها باشم، یکی از ایشان به من گفت : عمو جان! آیا أبوجهل را می شناسی؟ گفتم بله، با او چه کار داری؟ گفت : شنیده ام به رسول خدا (ص) ناسزا گفته است سوگند به خدایم گر او را ببینم قبل از اینکه سایه ما از هم فاصله بگیرد(از جنگ با هم جدا شویم) باید یکی از ما به کام مرگ رود (یعنی او را خواهم کشت و رهایش نخواهم کرد)! از این سخن تعجب کردم! آن یکی نیز همین سخنان را به من گفت . ابوجهل را دیدم و بدانها گفتم :این همان است که پی او می گشتید نزد من! پس به سوی او شتافتند و او را مورد هجوم قرار دادند تا وی رابه هلاکت رساندند. سپس نزد رسول اکرم(ص) رفتند و به وی خبر دادند . حضرت (ص) فرمودند کدام یک از شما وی را کشتید؟ هر یک گفتند من او را کشتم!
پیامبر فرمودند (ص) : شمشیرهایتان را پاک نکرده اید؟ گفتند نه . به شمشیرهاشان نطه افکندند و فرمود : هر دوی شما او را کشته اید (متفق علیه)
داستان بر اینجا ختم نمی شود. بلکه نمونه های فراوان را می توان یافت در تاریخ که هر چه داشته اند فدا کرده اند تا از پیامبر (ص) دفاع کنند:
-برای مثال اُم عمارة در جنگ بدر به ابن قمیئة حمله برد هنگامی که می خواست خود را به رسول خدا (ص) برساند و ایشان را به قتل رساند، هر دو همدیگر را به ضرب شمشیر گرفتند و به پیکار با هم پرداختند، ام عمارة تا پایان جنگ از 12 ناحیه به وی شمشیر اصابت کرده بود.
آری نمونه ی این دلاور مردان را نتوان بیان نمود و وصف کرد.
دوم : ایستادگی و سد راه در مقابل دست درازان و دشمنان دین، زیرا که کافران بیدارند در جهت یاری دادن باطل و بی عدالتی خویش و همانطور که رسول اکرم (ص) را مانع می شدند و ایشان را در شعب ابی طالب محاصره کردند و بر ماست تا با فکار و نقشه های پلید ایشان مقابله کنیم و توطئه هایشان را از بیخ خاموش کنیم.
سوم : شناساندن و معرفی هدایت نبوی به مردم و ترجمه و نشر تاریخ ارزشمند ایشان به تمامی زبانها و انتشار آن با قول و عمل
چهارم : عمل به فرمایشات و سنت های ایشان چرا که درندگان هجوم آورنده علیه این دین هر گاه دیده اند مردم از مسیر هدایت دور گشته اند جريء تر شده و به گمان خویش امت اسلام حضرت رسول (ص) را از یاد برده اند و بزرگترین ضربه سهمناک علیه آنان جلوه یافتن پیروی از ایشان در هر کوچک و بزرگی ست، امت اسلامی :
هر که سنتی از سنن ایشان را ترک کرده و یا آن را به فراموشی سپرده و یا آن را آمیخته خرافات و  کرده؛ سوی خویش باز گردد و سیری به اعمالش افکند و از حال شروع به اجرای فرامین رسول اکرم(ص) کند و پرهیز کند از آنچه ایشان نهی فرموده اند.

ترجمه:فاروق راک – مهاباد

بخش نخست مقاله

نمایش بیشتر

فاروق راک

@نویسنده و مترجم و شاعر @ آذزبایجان غربی - مهاباد @ شغل : آزاد

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا