اصول

به تأخیر انداختن حج به دلیل عذر موجّه !!

 

سوال: من از لحاظ مادی استطاعت و توانایی مالی دارم امّا به دلیل اینکه در یک کشور غریب زندگی می‌کنم و همسرم حامله است و نمی‌توانم آن را تنها بگذارم و کسی نیست در آن کشور غریب از او پرستاری نماید؛ آیا می‌توانم انجام مناسک حج را به سالی دیگر موکول نمایم؟ یا اینکه باید حتماً امسال و فی الفور  آن را انجام دهم؟

جواب: سپاس و ستایش برای خداوند و درود و سلام بر رسول خدا(ص) و آل و اصحاب آن حضرت باد .

اما بعد: حج بر کسی که از توانایی برخوردار بوده  و شروط لازم هم محقق باشد واجب می‌شود. خداوند می‌فرماید: ( و لله علی الناس حج البیت من استطاع الیه سبیلاً) حج بیت الله بر کسانی واجب است که از استطاعت برخوردار باشند.

حاکم و بیهقی از حضرت علی(رض) روایت می‌کنند که پیامبر(ص) فرمود: حجوا قبل الَّا تحجّوا: حج را به جا آورید قبل از اینکه شرایطی پیش آید و نتوانید حج را به جا آورید.

 مردی از پیامبر(ص) سؤال کرد: منظور از سبیل – در من استطاع الیه سبیلا- چیست؟ پیامبر(ص) فرمود: منظور توشه راه و وسیله‌ی سواری است.(رواه الدار قطنی)

سوال کننده عزیز؛ فریضه حج فی الفور واجب است و شاید سال آینده شرایطی پیش آید که اداء حج را ناممکن نموده و در نتیجه انجام آن برایت مقدور نگردد؛ پس اگر توانستی محرمی یا زن مومنی را پیدا کنی که نزد همسرت باشد و از او مواظبت کند ، نباید حج را به تأخیر اندازی ،ولی اگر کسی در آن کشور غریب پیدا نشد که مونس و همدم همسرت باشد، او را تنها نگذار؛ خصوصاً در شرایط کنونی، به نظرم عذر شما موجه بوده و این اجازه را داری که فریضه حج را به سالی دیگر موکول نمایی . والله اعلم

اسلام ویب

ترجمه : خلیل پارسا

نمایش بیشتر

خلیل پارسا

@نویسنده . مترجم . فعال دینی و مدنی @ آذزبایجان غربی - مهاباد @ شغل : دبیر آموزش و پرورش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا