خانواده

مشاوره پیامبر (ص) با همسرانش در مسائل راهبردی!

در سال ششم هجری هنگامی که مسلمین جهت انجام حج عمره به سوی مکه رفتند از سوی قریش منع شدند و این مزاحمت  سبب ناراحتی مسلمانان شد ، هر چند که در ورای آن وقایع ارزشمند دیگری به وقوع پیوست ؛ طوری که رسول الله (ص) به یارانشان وعده دادند که مکه را فتح خواهند نمود چنان که خداوند متعال می فرماید ((لقد صدق الله رسوله الرّؤیا بالحق لتدخلن المسجدالحرام إن شاء الله آمنین مُحلّقین رؤسکم و مقصَّرین لا تخافون فعلم ما لم تعلموا فجعل من دون ذالک فتحاً قریبا))

به راستی خدا رؤیای (خواب) پیامبر خود را تحقق بخشید که شما بدون شک وارد مسجد الحرام خواهید شد در امن و امان و حلق و تقصیر کرده سرهای خود را(جهت انجام مراسم عمره) بی آنکه بیمی داشته باشید، خدا آنچه را که نمی دانستید، دانست، پس پیش از این فتحی نزدیک برای شما قرار داد
لذا زمانیکه رسول الله (ص) پس از پایان صلح حدیبیه قصد رجوع به مکه را نمودند و اصحاب کرام را امر فرمودند : قربانی هایتان را (حیوان سربریدن) به جا آورید و موهای خویش را بتراشید و این گفته را سه بار تکرار نمودند، هنگامی که کسی از آنان گوش فرا نداد ، آن حضرت نزد ام سلمه همسر گرامیشان که همراه ایشان بود رفتند و جریان را نزد وی باز گفتند، ام سلمه که از بحران پیش آمده اطلاع داشت خطاب به رسول الله گفتند: ای رسول خدا (ص) آیا بدین کار تمایل دارید؟ پس به میان ایشان برو  و بدون آنکه سخنی با آنان بگویی  شترت را قربانی کن و آرایشگر را جهت تراشیدن موی خویش فرا بخوان!
حضرت محمد(ص)  از خیمه خارج شدند و طبق مشاوره ام المومنین بدون اینکه با کسی از اصحاب صحبت کند شتری را قربانی نمود و آرایشگر را به سوی خود فرا خواندند.
زمانی که اصحاب آن حضرت را دیدند که مناسک حج را به جا می آورد همگی برخاستند و شروع کردند به ذبح و قربانی و تراشیدن موی سر همدیگر تا جایی که نزدیک بود سر همدیگر بریده و به آن آسیب برسانند.
این واقعه نمایانگر مشاوره و گفتمان رسول اکرم (ص) در مسائل راهبردی و سرنوشت ساز با همسرانش است !

آن حضرت در این شرایط حساس نفرمودند که زن در مسائل سیاسی و تدبیری امت اسلامی حق دخالت ندارد؛ بلکه اعلام نمود که «اسلام فرقی در مشورت کردن بین مرد و زن قایل نیست مادام که راهکاری سرنوشت ساز پیشنهاد شود !

و این نهایت تکریم و ارزش قائل شدن اسلام برای زن است که دشمنان اسلام گمان می کنند  حق وی در اسلام پایمال گشته و وجودش به فراموشی سپرده شده است .

 آیا در واقع امر اعتراف و احترامی بزرگتر از اهمیت دادن رسول اکرم (ص) به رأی یک زن وجود دارد؟!

ترجمه : فاروق راک

نمایش بیشتر

فاروق راک

@نویسنده و مترجم و شاعر @ آذزبایجان غربی - مهاباد @ شغل : آزاد

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا