خانواده

۹ اشتباه بزرگ خانم های روزه دار

اشتباهات زنان مسلمان در ماه مبارک رمضان ( ۹ اشتباه اساسی )

برخی از زنان مسلمان در ماه مبارک رمضان متاسفانه مرتکب اشتباهاتی می شوند که به برخی از آنها اشاره می کنیم :

۱ – تلف کردن بیشتر اوقاتشان در روز به پختن و آماده کردن غذا ، که در آن اسراف کرده و از فنون مختلف جهت رنگین تر کردن سفره با انواع خوردنی ها و نوشیدنی های مختلف بهره می گیرند .

به دلیل کثرت و گوناگونی غذاها خواهر روزه دار ما! گاهی آن قدر به پختن آنها مشغول می شود که اذان مغرب سر می رسد و او هنوز در آشپزخانه حضور دارد و آن روزش بدون ذکر ، شکر ، عبادت یا قرائت قرآن سپری می شود !

لذا بر خواهر مسلمان لازم است که مواظب وقتش باشد و در پخت غذا حد وسط را نگه دارد و فقط آنچه را که لازم است و صرف می شود آماده کند و به پختن یک یا دو نوع غذا اکتفا کند ، همچنین شایسته است سایر زنان خانه ، کدبانو را در امر پخت و پز یاری دهند  ( تا او هم فرصتی برای عبادت داشته باشد )

 ۲ – دومین اشتباهات زنان مسلمان در ماه رمضان ، ضایع کردن و سپری نمودن بیشر اوقاتشان در بازدیدهایی است که تا درنگی های شب طول می کشد و برخی وقت ها به نزدیکی های نماز صبح هم می رسد .

یا مشغول شدن آن ها به تماشای تلویزیون ، به طوری که بیشتر اوقات شبانه اشان را در نگاه کردن به فیلم های مختلف می گذرانند که بهتر این بود آن شب را با ذکر ، عبادت و تلاوت قرآن سپری می کردند .

۳ – سومین اشتباه … بیرون رفتن برخی از زنان مسلمان برای نماز عشاء و تراویح با لباسهای زینتی و معطر که امکان فتنه و گناه در آن وجود دارد .

رسول الله در خصوص چنین زنانی می فرماید ( هر زنی که بوی خوش (عطر) به خود بزند و بعدا بیرون رود تا دیگران آن بو را استشمام کنند این زن زناکار محسوب است ) ( توضیح : شاید منظور رسول الله این باشد که این زن با این وضع تحریک کننده باعث تحریک دیگران به زنا شده و لذا همچون شخص زناکار در گناه زنا شریک است پس مثل آن است که خودش آن را انجام داده باشد )

۴ – چهارمین اشتباه … آمیخته و درهم شدن با مردان هنگام خارج شدن از مسجد بعد از انجام نمازهای تراویح است ، که برخی اوقات موجب گناه می شوند ( چون باعث تحریک مردان شده اند )

بر زنان مسلمان لازم است در چنین مواقعی با عجله و قبل از مردان از مسجد خارج شوند و همچنین در هنگام راه رفتن از کناره راه ها ( نه وسط راه ) استفاده کنند که این کار باعث در امان ماندن آنان می شود ، همچنانکه رسول الله زنانی را مشاهده کرد که با مردان اختلاط کرده بودند به آنان دستور داد که از مردها فاصله بگیرند و برای رفتن از کناره های راه استفاده کنند .

۵ – یکی دیگر از اشتباهات آنان ، این است هنگامی که در رمضان دچار حیض ( عادت ماهانه ) و نفاس ( زایمان ) می شوند ، گمان می کنند که دیگر رخصت یافته اند تا از کلیه عبادات دوری کنند ، در حالی که این چنین نیست زیرا انجام دادن برخی از عبادات در چنین حالاتی ممکن و جایز است مانند : ذکر ، دعا ، گوش دادن به قرآن ، صدقات ، مطالعه کتاب های مفید ، شناحت احکام دین و …

۶ – از دیگر اشباهات آنان این است که در دهه آخر ماه مبارک رمضان به بهانه آماده سازی برای عید رفتن به بازارها و خیاطی ها برای خریدن و دوختن لباس های عید ، و …از عبادات باز می مانند ، که این کار بر خلاف راه و روش رسول الله ( ص ) است  زیرا آن حضرت در ده شب آخر رمضان بیشتر از بقیه شب ها عبادت می کردند ( و دیگران را هم به آن توصیه می کردند )

زن مسلمان می تواند خریدهای ضروری خود و فرزندانش را کمی پیش از رمضان یا در روزهای اول آن انجام دهد تا آن وقت بتواند آن شب ها را به عبادت بگذراند .

۷ –  از دیگر اشتباهات آنان ، این است که برخی از آنها غسل واجب را به نزدیکیهای صبح می برند که برخی اوقات بدلیل کمبود وقت به بعد از نماز صبح می رسد لذا به گمان اینکه چون قبل از نماز صبح غسل را انجام نداده اند لذا نمی توانند روزه دار شوند اما گمانشان باطل است؛ زیرا هر چند نتوانسته باشند که قبل از نماز صبح غسل را انجام دهند اما لازم است که روزه اشان را بگیرند و جایز است و بایستی بعد از نماز صبح غسلشان را انجام دهند .

۸ – از دیگر اشتباهات آنان این است که مزاحم روزه دار شدن دخترانشان می شوند و در توجیه کارشان گویند که آنان هنوز کوچک هستند ، در حالی که این چنین نیست و برخی اوقات برخی از آنها بلوغ یافته اند هر چند که پدر و مادرشان از بلوغ آنان خبر ندارند !

۹ – نهمین اشتباهات آنان در اینجا آن است که برخی از آنها همراه رانندگان نامحرم و بیگانه به بازار می روند که بعضی اوقات عواقب ناپسندی را بدنبال داشته و یا به دنبال دارد .

بر زن مسلمان لازم است از مکان های تهمت برانگیز دوری کنند و همچنین از مکان های اختلاط ( آمیخته شدن زنان با مردان ) دوری کنند تا از نگاه افراد هرزه بدور بوده و حیایشان محفوظ بماند .

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته .

ترجمه با اندکی از تصرف  توسط حسین ابوبکری

نمایش بیشتر

حسین ابوبکری

@نویسنده و مترجم @ آذزبایجان غربی - سردشت @ شغل : امام جماعت مسجد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا