اصول

بهترین ومحبوب ترین اعمال در ماه رمضان

بهترین ومحبوب ترین اعمال نزد خدا در ماه رمضان 

 ماه رمضان ماه رحمت وآزاد شدن از آتش جهنم است ، ماهی است که مسلمانان درآن از خوردن وآشامیدن از اذان صبح تا اذان مغرب خودداری می کنند .

رمضان ماهی بزرگ وروزه آن یکی از ارکان اسلام است، چونکه قرآن درشب لیله القدر ماه رمضان  در غار حرا برحضرت محمد درحالی که مشغول عبادت بود نازل شد.

یکی از محبوبترین شبها نزد خداوند متعال شب لیله القدر مى باشد، چون عبادت در آن شب به اندازه هزار ماه عبادت اجر وپاداش دارد. ودر قرآن سوره ی  به نام سوره ی شب لیله القدر نام گزاری شده است.وچون رمضان یکی از بهترین ماههاست عبادت(روزه) درآن واجب وبسیار با ارزش است .

برمسلمانان واجب است که فرصت راغنیمت شمرده واز این ماه استفاده وبهره زیادی از اجر وثواب کسب کنند.

 در این مقاله به بهترین اعمال شایسته ای که در این ماه باید انجام گیرند اشاره خواهیم کرد:

 ۱-یکی از محبوبترین اعمال در ماه رمضان نزد خداوند متعال ، به جا آوردن عمره است، زیرا پاداش اعمال در این ماه چند برابرافزایش می یابدو روزه داران برای زیارت خانه خدا و قیام اللیل ونمازشب وتراویح به مسجد الحرام مسافرت می کنند.

پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرمایند : “عمره فی رمضان تقضی حجه معی”[به جا آوردن عمره ای در ماه رمضان به مانند به جا آوردن حج تمتع با من است].

 ۲-سحری کردن : بررسی های علمی به اهمیت غذا خوردن هنگام سحر اشاره کرده اند ، چون به جسم را تقویت می بخشد وبه او توان می دهد که بدون خستگی وفشار روزه را به اتمام برساند.

همچنانکه سفارش شده که هنگام سحر از خوردن خرما وآب وشیر استفاده نمود.

 انس بن مالک از پیامبر صلی الله علیه وسلم روایت می کند که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرموده است : [تَسحّرُوا فإن فى السحور برکه]

«برای خوردن سحری برخیزید که در سحری خوردن برکت است.»

 ٣-زود افطارى نمودن : پیامبر صلی الله علیه وسلم مردم را به عجله نمودن در افطار تشویق کرده وآنها را از تاخیر در افطار بر حذر داشته است.بنابراین هرگاه غروب آفتاب ثابت شد انسان فورا مشغول افطار شود.

سنت است روزه داران با خرما واگر خرما نبود با آب افطار ی کنند.

پیامبر صلی الله علیه وسلم فرموده :[[پیوسته مردم به خیرند تا زمانی که عجله می کنند در افطار نمودن]].

 ۴-برای روزه دارمستحب است که  دعاونیایش به درگاه خداوندرا سر لوحه عبادات خود قرار دهد، خصوصا قبل از افطاری وهنگام سحر  بسیار به استجابت نزدیک است.

خداوندوعده داده است که دعای روزه دار را مستجاب وقبول نماید:

پیامبر می فرمایند: (ان للصائم عند فطره دعوه لا ترد) هر روزه دار قبل از افطار یک دعایی دارد که این دعا برگشت داده نمی شود.

قال قال رسول الله صلی الله علیه وسلم:«ثلاثه لا ترد دعوتهم  الصاِئم حین یفطر والامام العادل   ودعوه المظلوم ))

 ابوهریره خدا از او راضی باد فرمود پیامبر صلی الله علیه و سلم فرموده: سه کس هستند که دعای آنها رد نمیشود:

 روزه دار هنگامی که افطار می کند و  حاکم عادل ودعای مظلوم

۵-سواک زدن :

سنت است که مسلمانان دهان ودندان خود را سواک یا مسواک زدن تمییز وخوشبو کنند.پیامبر صلی الله علیه وسلم به استعمال سواک امر فرموده اند:

 عَنْ أَبِی هُرَیْرَهَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ قَالَ لَوْلَا أَنْ أَشُقَّ عَلَى أُمَّتِی لَأَمَرْتُهُمْ بِالسِّوَاکِ عِنْدَ کُلِّ صَلَاهٍ 

از ابوهریره رضى الله عنه روایت است که رسول الله صلى الله علیه وآله وسلم فرمودند: اگر بر امت من سخت نبودى به آنها دستور(الزامی) مى دادم که زمان شروع هر نماز مسواک بزنند.

 علم جدید ثابت نموده است که سواک زدن برای دندانها وپوک ها بسیار مفید وبا ارزش است.

علا العناتی

عثمان جاسمی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا