اصحابتاریخسیره نبوی

بلند شو، ای ابوتُراب!

بلند شو، ای ابوتُراب!

ترجمه: رسول رسولی کیا

او همواره صله رحم بجا می آورد؛ به دیدنی دخترانش می رفت، با نوه هایش بازی می کرد، با مهربانی با دامادهایش رفتار می کرد و از اقوامش احترام می گذاشت. روزی به دیدنی دختر و جگر گوشه اش فاطمه رفت؛ علی را در خانه اش نیافت، احوال وی را که جویا شد ؛ فاطمه گفت: بین آنها اختلاف نظر رُخ داده و بدین خاطر خانه را ترک کرده است!

پس پیامبر صلی الله علیه و سلم فاطمه را ترک کرد و رفت؛ از شخصی خواست که علی را برایش پیدا کند! آن مرد برگشت و به آن حضرت خبر داد که علی در مسجد خوابیده است! پس به مسجد رفت و دید که علی خوابیده و گونه اش را بر خاک گذاشته و مقداری گرد و خاک بر وی تلمبار شده است! خطاب به وی گفت: پا شو ای پدر خاک! و با دستان مبارکش گرد و خاک را از صورت او پاک  کرد!

پیامبر صلی الله علیه و سلم از فاطمه در باره اختلافی که بین او و شوهرش رخ داده سؤال نکرد و از وی نپرسید که در هنگام مشاجره، علی، به وی چی گفته و یا او چه سخنانی بر زبان رانده است؟! با این کار خواست به ما بیاموزد که آنچه در خانه ها روی می دهد اسرار است و دخالت والدین در کوچک و بزرگ زندگی همسران، مشکلات را تشدید می کند؛ سعی نکنید آنچه را خدا پوشانده است کشف کنید و بگذارید همسران نزاع و سپس آشتی کنند!

اختلافات زناشویی در همه خانه ها رخ می دهد و این امری کاملاً عادی و طبیعی است؛ این،  فاطمه، بزرگ ترین بانوی جهان است و این علی خلیفه راشد است؛ با این وصف میان آن ها اختلاف رُخ می دهد! چه رسد به ما که از آن ها پایین تریم!

 بنابراین مشکلات را بخشی از زندگی بدانید، اتفاق می افتند تا ما آنها را حل کنیم و از آن درس بگیریم؛ نه اینکه نسبت به پایه های خانواده بی تفاوت بوده و فرزندان را آواره نماییم و به آدامسی مبدل شویم که دهان به دهان جویده می شود!

به کاردانی و حکمت پیامبر صلی الله علیه و سلم بنگر؛ نزد علی می رود، او را مورد ملاطفت قرار می دهد و رضایت وی را جلب می کند و بخاطر آنچه میان او و دخترش رُخ داد وی را سرزنش نمی کند و حتی از آنچه روی داده سوال نمی کند! این یک درس آشکاری برای والدین است که هنگام بروز اختلافات زناشویی از فرزندان خود طرف داری نکنند و روی آتش، بنزین نریزید و بلعکس خانواده شوهر نباید نیکی های دختر سابق ، گذشته و نگرش های نجیب او نسبت به خود را فراموش کنند، خانواده همسر نیز نباید فقط به دلیل اختلاف نظر آن دو، شوهر دختر خود را چون دیو و شیطان نگاه کنند!

علی رضی الله عنه همچنین در آداب اختلاف و حل مشکلات خانه درس مهمی به ما می آموزد؛ او از خانه خارج شد و فاطمه را تنها گذاشت تا آرام شود! ما در خشم، اغلب سخنان موذیانه ای بر زبان می رانیم و چیزهایی می شنویم که ناراحتمان می کند؛ وقتی درگیری رخ داد بهتر این است که مانند خروس های درگیر روبروی هم قرار نگیریم که این می شنود و پاسخ می دهد و آن می شنود و پاسخ می گوید!

و علی به ما درس دیگری نیز می آموزد، خودش از خانه خارج می شود و همسرش را از آنجا طرد نمی کند؛ کاری  که بسیاری از همسران می کنند غافل از اینکه خارج شدن همسر از خانه مشکلات را تشدید می نماید و این کاری است که برای او و خانواده اش زننده می باشد؛ علاوه بر رسوایی خانواده و آبروریزی جلوی فک و فامیل که بدنبال دارد! پس هرگاه میان شما اختلافی رُخ داد و شدت گرفت همسرت را در خانه تنها بگذار و شب به خانه برگرد و یا در خانه دوستت استراحت کن و یا به هتل برو اگر فکر کردی این برایت بهتر است.

با این کار، او حتماً آرام شده و دور بودن تو از خانه بر او سنگینی می کند و می فهمد که تو او را به منظور حفظ احترام و کرامت او در خانه گذاشته ای!

نویسنده: اددهم شرقاوی

از طريق
رسول رسولی کیا
منبع
https://sozimihrab.org/
نمایش بیشتر

رسول رسولی کیا

@نویسنده و مترجم @ آذزبایجان غربی - مهاباد @ شغل : دبیر آموزش و پرورش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا