اصول

فواید شش گانه روزه

 

-روزه در ماه مبارک رمضان یعنی:دوری نمودن از خوردن و آشامیدن و همبستر نشدن با همسر از فجر صادق تا غروب شمس .

 قطع به یقین همگی اطلاع داریم که روزه یکی از ارکان مهم دین مبین اسلام می باشد.

به برکت  ماه مبارک رمضان در این سی روز ، فردی هفتاد ساله می تواند به آمادگی جسمی جوانی بیست ساله برسد.

به حول و قوه ی الهی  در ذیل، ۶ فایده ی مفید روزه را تقدیم شما خواهیم نمود:

 

  ۱- این دوره سی روزه بعلت پرهیز از غذاخوری موجب استراحت دستگاه گوارشی می شود.

 ۲-تحکیم بخشیدن به وزن بدن:

 روزه جسم و تن آدمی را یاری می نماید تا چربی های اضافی بدن را بسوزاند و تجدید نیرو و قوای ظاهری ایده آلی به انسان دست خواهد داد.

 ۳- روزه اعضای بدن را برای رهایی یافتن از سموم مضر کمک خواهد نمود.

۴- روزه یک تمرین خوب و ایده آل برای کنترل نفس، نیروی اراده و غلبه بر تمایلات و لذت جویی های نفسانی می باشد و همچنین روزه مساعدت خوبی است برای برطرف نمودن هرگونه افکار و احساسات منفی مثل: عصبانیت-بی غیرتی و غرور

۵-حال و هوای افطار با خانواده و دوستان در ماه مبارک نزول قرآن روح برادری و صمیمت را افزایش و چندین برابر می گرداند و علاوه بر آن پشتوانه خوبی برای تقویت رابطه خانواده می باشد و هرگونه احساس بد و سوء ظنی را نسبت به دوستان و خویشاوندان به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.

۶-زمان مناسبی برای عبادت های گوناگون و فکر کردن است و در این ماه آرامش خاصی به انسان دست خواهد داد.  در این ماه عابد واقعی به درجه تقوا می رسد و این غوطه ور شدن در لذت روحی و معنوی باعث ارتباط ویژه ی با محبوب یگانه خواهد شد و این حالت معنوی طبیعی است که دو دلی و دل نگرانی ها را از انسان می زداید.

 

توصیه های عمومی برای ماه مبارک رمضان:

الف: موقع سحری غذای کمی بخوریم و سعی کنیم آن را نیز در آخرین لحظات تناول نماییم ؛ چون تاخیر سحری سنت پیامبر(ص )است.

ب:موقع افطار از خوردن خرما و نوشیدن آب ، به اندازه بهره برده شود و با این دعا((اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا )) افطار شود خدایا برای تو روزه بوده ایم و بر خوان نعمت تو روزه باز خواهیم نمود.

ج:منوی وعده غذای افطار را چنان مناسب برنامه ریزی کنیم تا بتوانیم با نشاط و آمادگی کامل عبادتی چون تراویح را به نحو احسن انجام دهیم. پیامبر اسلام (ص )نیز چنین سفارشی برای ما دارد که می فرماید:((ما ملأ إبن آدم وعاء شرا من بطنه،بحسب إبن آدم لقیمات یقمن صلبه ،فإن کان لا محاله فثلث لطعامه و ثلث لشرابه و ثلث لنفسه ))

د: دوری گزیدن از استفاده بیش از حد  از تلویزیون ، چون در واقع تلویزیون و برنامه های سرگرم کننده آن مشکل و مانع بزرگ و مفسده ی عظیمی است برای  این که اوقات گهر بار انسان را از بین ببرد.

ترجمه : ابراهیم مهرابیان

نمایش بیشتر

ابراهیم مهرابیان

مترجم. نویسنده. دعوتگر دینی آذربایجان غربی - پیرانشهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا