تاریخ

برگزاری مولودی در میاندواب

شامگاه یکشنبه دوازدهم آذرماه سال نود و شش مردم شریف روستای ابراهیم آباد از توابع شهرستان میاندواب و امام جمعه و جماعت این روستا مراسمی را به مناسبت  سالگرد میلاد پیامبر رحمت صلی الله علیه و سلم تشکیل دادند..

مهمانان زیادی از روستاها و شهرهای مجاور به مراسم دعوت شده بودند…

آعاز برنامه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید با صدای ماموستا خالد بنگین پور امام جمعه سابق ابراهیم آباد استارت خورد.

سپس مجری توانمند مراسم ماموستا عبدالواحد بابولی با سرودن اشعار و دلنوشته هایی مراسم را ادامه داد و هر لحظه بر شوق حاضران می افزود..

سپس قصیده ای توسط آقای حاج حسین مولودی و احمد کرمی  که از نقده به مراسم دعوت شده بودند تقدیم مهمانان رسول الله شد..

برنامه بعدی عبارت بود از خیرمقدمی خلاصه و شیرین به مهمانان و مردم روستا توسط ماموستا عبدالکریم تاران؛

ماموستا تاران ضمن خیر مقدم به همه تشکر ویژه ای را نثار خواهران و مادران آشپز اهل روستا نمود و آنان را ستون اصلی مراسم یادواره میلاد رسول اکرم ابراهمیم آباد نامید..

ماموستا تاران با خواندن حدیثی از پیامبر خاطرنشان نمود: بیایید محبت رسول الله را از یاران آن حضرت بویژه بلال حبشی موذن رسول رحمت بیاموزیم که پس از وفات آن حضرت دیگر اذان نگفت و چون تاب و تحمل مشاهده آثار و یادگارهای پیامبرش را نداشت مدینه را ترک نمود و راهی شام شد….

سخنران نخست مراسم ماموستا عمر نوربخت امام جماعت مسجد بلال حبشی نقده و یکی از علمای اعلام منطقه  و کوردستان بود..

ماموستا نوربخت از عشق و علاقه ملت کورد نسبت به پیامبرشان یاد نمود و افزود: اگر از تک تک مردم پیامبر دوست کورد، در باره ماه تولد رسول الله سوال کنی همه می گویند:ربیع الاول…

نامبرده با اشاره به حوادث همزمان با تولد حضرت محمد گفت:تولد  محمد نویدبخش انقلاب عظیمی در شبه جزیره عربی و جهان بود..

ماموستا عمر با اشاره به جاذبه های آیین اسلام خاطر نشان کرد:در شرایطی که بخشی از جامعه به بهانه های واهی به بردگی گرفته می شد، محمد امین ندای آزادگی و برابری انسان ها را سرداد و همچنین در شرایطی که بخش عظیمی از مردم شبه جزیره بت پرستی پیشه می کردند آن حضرت از توحید و یگانگی الله متعال سخن می گفت… و در شرایطی که زنان توسط همگان تحقیر و زنده به گور می شدند رسول الله آنان را همتراز مردان قرار داد و برایشان حقوق و امتیازاتی مساوی با مردان قائل شد..

این دعوتگر نامدار نقده ای ضمن اشاره به مخالفت و سنگ اندازی های بدخواهان اسلام افزود: خاورشناسانی همچون جورج گوست قرآن را کلام خدا نمی دانند بلکه ادعا می کنند که مفهوم قرآن بر قلب محمد فرو فرستاده شده است و او هم مفاهیم دریافتی را با ادبیات خویش به سمع و نظر مردم رسانده است….

ایشان در پایان از ماموستایان و دعوتگران خواست مواظب نیرنگ های بدخواهان اسلام و پیامبر باشند که خیلی حیله گرانه حقه می کنند..

گروه سرود جوانان روستای ابراهیم آباد سرود بسیار جذابی را تقدیم نمود که مورد استقبال و پذیرش عموم حاضران قرار گرفت..

و سپس دلنوشته ای تحت عنوان”پیش هاتنت ئه ی محمد” توسط آقای ناصر خضری تقدیم حاضران شد..

سخنران پایانی مراسم ماموستا فایق شریعت پناه امام جماعت و جمعه روستای حاجیاباد بود..

ماموستا شریعت پناه با تلاوت آیه ای از قرآن «لقد جائکم رسول من انفسکم عزیز علیه ما عنتم حریص علیکم بالمومنین رئوف رحیم.. سخنانش را آغاز نمود

او گفت خداوند در این آیه به پنج ویژگی پیامبر اشاره نموده است..

نامبرده با تبیین گوشه هایی از مهربانی حضرت محمد خاطرنشان نمود:ابوسفیان پس از هجرت پیامبر به مدینه خطاب به همسرش گفت: احساس می کنم شهر ما بی سرپرست شده است, گویی محمد همه مهر و محبت شهر را با خود برده است…

ماموستا فایق همچنین از شهامت و شجاعت پیامبر در راه تبلیغ رسالتش یاد کرد و افزود:آن حضرت هرگز تسلیم تهدید و تطمیع دشمنانش نشد….

ویژگی دیگر پیامبر عبارت بود از سخاوت و مناعت طبع .. قرآن در وصف شاگردانش , انصار می فرماید:و یوثرون علی انفسهم و لو کان بهم خصاصه و لو کانبهم خصاصه..

این دانش آموخته حوزه با بالابردن تُن صدایش خطاب به حاضران گفت:آیا آن شخصی که پانزده سال است نماز نخوانده  احساس خجالت نمی کند بویژه آنگاه که ادعا می کند پیامبرش را دوست دارد؟

امام جمعه حاجیاباد با اشاره به شفاعت پیامبر در روز قیامت افزود: با غربتی که اکنون در اثر کم کاری ما بوجود آمده است چگونه می توانیم به شفاعت آن حضرت امیدوار باشیم?

ماموستا فایق از تعریف و تمجید پیامبر از ایمان و استقامت مردم عصر ما یاد کرد و افزود: رسول الله به ما اهل ایمان در عصر حاضر مژده , طوبی, داده است…

نامبرده با چند دعا خواست سخنرانی اش را پایان دهد که ناگهان رشته دعا را رها نمود و افزود:سه چیز در عصر ما به شدت غریب شده است; غیرت و ناموس و دین… متاسفانه مردم مسلمان ما از این سه جهت به شدت از ضعف و سُستی رنج می برند…

ناگفته نماند مجری برنامه با خواندن شعری در وصف دین دوستی مردم کورد , ناامیدی ماموستا فایق را به چالش کشید!!

برنامه بعدی عبارت بود از پخشان دلنواز و پرمعنایی توسط سروش تاران فرزند ارشد ماموستا کریم تقدیم حاضران شد

یکی از زیبایی های این مراسم عبارت بود از تقدیم جوایزی نقدی به پسرهای زیر پانزده سال حاضر در مسجد که نامشان محمد بود.

دیگر منظره زیبای این مراسم عبارت بود از همخوانی ماموستا کریم تاران با گروه سرود و دف زن مهمان.

پایان بخش مراسم طبق معمول چیزی نبود جز دعاهای موزون و کوردی که توسط مجری پرتوان برنامه خوانده شد .

مراسم با نظم خاص و منحصر به فردی و با بدرقه مردم روستا به پایان رسید..

 تهیه گزارش : یوسف ساجدی

نمایش بیشتر

یوسف ساجدی

نویسنده و مترجم و مدرس دانشگاه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا