اندیشه

نامه ای سرگشاده به تو خواهر دعوتگر

نامه ای به زنان دعوتگر

خواهردعوتگرم:السلام علیکم ورحمه الله وبرکاته

ای کسی که زندگیت را در راه خدا وقف کرده ای (ومن أحسن قولا ممن دعا الی الله و عمل صالحا) بدان که تو به سان سنگ زیربنا برای ساختمان جامعه هستی؛

بنگر و ببین تاکنون چند سنت از آموزه های دینی را نشر داده ای و برای برکندن چند بدعت وخرافه تلاش نموده ای، خداوند اشتباهاتت را ببخشاید وتو را در مسیر دعوت به حق موفق گرداند. 

هرچند نامه ام را در مقابل تلاش هایت در راه دعوت، بسیار ناقابل می دانم، اما مخاطب قرار دادن تو برای من و ارسال نامه به تو مایه ی مباهات و افتخار است، تا از زمره ی آنان باشیم که اهل توصیه به حق و صبر هستند!

خواهر دعوتگرم: بدون شک نخستین اسلحه ای که در دوران زندگیمان و در مسیر دعوت بدان نیازمندیم خودسازی واصلاح نفس خودمان است (یا ایها الذین آمنوا قو أنفسکم واهلیکم نارا)خداوند متعال در ابتدا  بندگان ایماندارش را در خصوص نفس خودشان سفارش می فرماید، بدین معنا انسان زمانی می تواند مربی دیگران باشد که خود را تربیت و تزکیه کرده باشد، به عبارتی دیگر کسی که نتواند راه پیش روی خود را روشن کند چگونه روشنی بخش راه دیگران خواهد بود؟!

گمان می کنم تو ای خواهر دعوتگر بزرگوار با من موافق باشی کهاگر به سیره ی بزرگان این امت نیم نگاهی بیندازیم متوجه این نکته می شویم که آن بزرگواران به شدت حریص بوده اند بر اصلاح و پیرایش نفوسشان و لحظه به لحظه درصدد تقویت ایمانشان بوده اند و همین است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وصحبه وسلم می فرمایند : (بهترین بنده کسی است که به نماز شب مبادرت بورزد)پس از شنیدن این فرموده شخصیتی چون عبدالله بن عمر رضی الله عنهما هرگز این سنت را ترک نکرد.

امکان ندارد کسی بخواهد درعرصه ی دعوت پیروز وموفق باشد مگر اینکه ازشب زنده داران بوده و لذت خلوت با پروردگارش و مفاهیم قرآن را چشیده باشد، باید دعوتگر کسی باشد که بدنبال علاج بیماری های مهلک جامعه ای باشد که درآن زندگی می کند.

چه زیبا گفته است یکی از دعوتگران :ما داعیان، روزهایمان را برای دعوت وارشاد و نصیحت مردم و شب هایمان را در ملاقات روحی با پروردگار برای تجدید قوا و یاری خواستن از ذات پاکش وقف نموده ایم و تا زمانی که به ملاقات پروردگارمان برگردیم این چنین خواهیم بود.

ای خواهر دعوتگر بزرگوار: دنباله رو علم باش؛ زیرا دانش باعث روشن گشتن تاریکی ها ست، دراین صورت است که می توانی در رکاب اهل علم و راسخان درعلم قرار بگیری، رمز موفقیت تو در مصاحبت وهمدمی دانشمندان دین می باشد، چه بسیار دعوتگرانی که بر اثر دوری جستن از عالمان ربانی؛ راه شان را گم کرده و سر از بیراهه درآورده اند.

تو را سفارش می کنم به آرامش ومهربانی و گمان نیک نسبت به مردم؛ امروزه بشدت نیازمند داعوتگرانی هستیم که با مهربانی و احترام به دیگران نظر می کنند نه به چشم بی ارزش خواندن وحقارت، نباید خود را رستگار و دیگران را اهل آتش و مجرم قلمداد کنیم چه بسیارند دعوتگرانی که به هنگام دعوت با چنین دیدی به مدعوین می نگرند.

شاید زنانی را ببینیم که ظاهری چندان مناسب نداشته باشند، ولی ادر مقابل در بسیاری از موارد بین خود و خدایشان را اصلاح نموده باشند به طوری که عنایت پروردگار را نسبت به خود بدست آورده باشند، پس باید متوجه باشیم به جای قضاوت در مورد دیگران و صدور حکم درموردشان، تنها وظیفه ی خود را که دعوت و تبلیغ است انجام دهیم وهرگز وارد دایره ی کار خداوند که آگاهی ار اسرار و نهان هاست نشویم (یوم تبلی السرائر)

خواهر عزیزم: در پایان تو را سفارش می کنم به داشتن نیتی پاک در دعوت و تنها جلب رضایت خداوند متعال در لحظه به لحظه ی زندگی ات، هرگز برای آفرین گفتن دیگران اخلاص را فراموش نکن و پاداش هر کاری را تنها از خدایت درخواست کن، بدان که غیر از الله هیچ کس وهیچ چیزی نمی تواند به تو سود یا زیانی برساند، پس به خدا توکل کن ونتیجه ی کارهایت را به او بسپار.

آنچه را در دل داشتم به سمع و نظرت رسانیدم، امیدوارم آن را پذیرا باشی و از خداوند منان توفیق روز افزون را برایت خواستارم.

والسلام علیکم ورحمه الله وبرکاته.

 

مترجم:عبدالواحد رحمت الله.

نمایش بیشتر

عبدالواحد رحمت الله

نویسنده و شاعر و مترجم آذربایجان غربی - مهاباد خطیب و دعوتگر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا