خبرهای سوزی میحرابدعوت اسلامی

برگزاری مراسم اجازه نامه در صومای ارومیه

مراسم اجازه نامه در صوما

امروز دوشنبه بیست و هشتم شهریور سال 1401 هجری شمسی مراسمی معنوی با حضور مهمانانی از استان آإربایجان غربی و خارج آن و همچنین با مشارکت ماموستایان و طلاب جهت جشن فارغ التحصیلی سیزده تن از طلاب مدرسه علوم دینی امام محمد غزالی روستای جوهنی منطقه صومای، ارومیه برگزار شد.

مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن و اشعاری در مدح پیامبر صلی الله علیه آغاز شد.

سخنران اول : امام جمعه اهل سنت ارومیه ملا مامد کلشی بود که محور سخنرانی ایشان در ارتباط با بیداری علما در برابر نقشه¬ها و برنامه های دشمن برای متفرق کردن علما و دور ساختن آنها از یکدیگر بود.

سخنران دوم: ماموستا نجم الدین عزیزیان امام جمعه شهر سیلوانا بود، ماموستا به تاریخ قبل از انقلاب که آن وقت در حضور  دانشمند فقید ماموستا عبدالقادر بیضاوی در روستای جوهنی در سال ۱۳۵۵ تلمذ کرده بود پرداخت وبه شخصیت های بزرگ آن وقتِ روستای جوهنی نیز اشاره نمود  که همراه با اهل همین روستا دوستدار علم و علما بودند. به گفته ماموستا ایشان این روستا تا امروز هیچ وقت بدون طلبه نبوده و ماموستا آدم روحانی زاده که امروز مجیز سیزده تن از طلاب فارغ التحصیلش می باشد بیشر از سی سال است که در این روستا در خدمت علم و دین می باشد .

 به گفته¬ی سخنرانان تابحال از زمان ماموستا بیضاوی مرحوم تا امروز بیشتر از پانصد تن از طلاب و  عاشقان علم و ادب در این روستا و با کمک اهالی آن موفق به کسب علم و دانش دینی گرده¬اند.

وی در ادامه افزود که علم و عمل دو چیز جدایی ناپذیر هستند و علما باید به علم فرا گرفته عمل کنند .

ایشان فاصله گرفتن ازیکدیگر را یکی از عوامل تفرقه نامید و به تعامل و تفاهم سفارش کرد و از تفرقه و اختلاف و افراط و تندروی همه را برحذر داشت  و افزود: انسان، بزرگ ترین مخلوق خداوند است به شرطی که پایبند به دین و اخلاق دینی باشد.

سخنران بعدی: حاج آقا فعال آذر رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت بود که به سخنرانی وتشریح وظیفه علما پرداخت وعلما را بیم دهندگان امت بعد از پیامبر صلی الله علیه و سلم  دانست و علما را سفارش کرد که باید اخلاق دینی داشته باشند، علما باید به ابزار ایمان،  اخلاق و سعه ی صدر مسلح باشند. علما باید با سعه ی صدر بتوانند افراد جاهل را تحمل کنند و آنان را نیز به دین فرا خوانند و هدایت کنند.

آقای فعال آذر یکی دیگر از ابزار رسالت را  علم و دانش معرفی کرد و اینکه علمایی که پا به جای پای پیامبران گذاشته اند  مسلح به علم و دانش روز باشند و پاسخگوی شبهات ملحدان باشند.

سخنران بعدی ماموستا محمد روحانی امام جمعه مسجد روستای گردشگری بند بود، وی هم به بیان ارزش علم و علما پرداخت و در لابلای سخنانش به مقام شامخ چند تن از علمای سلف اشاره کرد و افزود که بر اساس آیات قرآن و احادیث پیامبرصلی الله علیه و سلم باید از هر قومی تعدادی افراد خود را برای فراگیری علوم دینی و تعلیم آن به امت خود را فارغ کنند.

 بعد از ایشان ماموستا عبدالرحمن محمد پور به تأثیر علما و نقش آنان در اصلاح جامعه پرداخت ، ماموستا محمدپور در سخنرانی خویش به پیشرفت علمی و اخلاقی جامعه کردی اشاره کرد و آن را مدیون تلاش علما و دانشمندان دینی دانست و علما را سربازان خادم ملت دانست و افزود: هر سربازی تنها دو سال لباس خدمت به تن می¬کند و بعد از دو سال آن را از تن در می¬آورد اما علما با پوشیدن لباس روحانیت و قرار دادن عمامه¬ی سفید بر سر توسط استادی که اجازه¬ی افتا و تدریس را به آنان می¬دهد متعهد می¬شوند که تا آخرین لحظات عمرشان این لباس مقدس را از تن در نیاورند و در خدمت علم و دین تلاش کنند.

ماموستا محمدپور در بخش دوم سخنرانی¬اش دو سفارش مهم به طلاب علوم دینی داشت و آنان را سفارش کرد که ابتدا خود را به علوم مختلف روز مسلح کنند و اکتفا به خواندن و مطالعه چند کتاب معدود ننمایند و پیوسته بر علم و دانش خویش بیفزایند و توصیه دوم ماموستا به طلاب و علمای دین این بود که از افراط و تفریط پرهیز کنند و دین را آنگونه که پیامبر صلی الله علیه و سلم و اصحابش به مردم معرفی کرده اند به جامعه خود معرفی کنند.

سخنران پایانی ماموستا ملا فرهاد آگشته امام جمعه شهرک شاهد بود که به اختلاف بین علما اشاره کرد و تأکید بر آن داشت که اختلاف سلیقه نباید سبب تفرقه و دوری علما از یکدیگر شود.

وی نیز اختلاف را ناپسند دانست و تأکید نمود که باید چاره ای اندیشید و اختلافات را خاتمه یا کاهش داد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه نود و پنج درصد مسلمانان در عقاید پیرو مذهب ابوالحسن اشعری وامام ماتریدی هستند افزود: که  امام اشعری احیاگر عقیده اسلامی بود.

وی در ادامه به مقام علمی ابوالحسن اشعری پرداخت و خاطر نشان کرد: اشاعره، ماتریدیه و اهل حدیث سه  گروه اهل سنت هستند و غیر از اینها اهل سنت و جماعت بشمار نمی آیند.

ماموستا آگشته همچنین در اشاره به مقام علمی این امام همام گفت: امام اشعری به تألیف کتب اکتفا ننمود بلکه رجال زیادی را تربیت کرد.

نامبرده در ادامه به تشریح مکتب اشعری و خدمات علمای سلف مانند امام غزالی، امام نووی و ….به اسلام و مسلمین پرداخت.

سخنران پایانی مراسم ماموستا آدم روحانی زاده کسی نبود جز استاد و مجیز سیزده طلبه که امروز لباس پرافتخار ملایی و دعوتگری را به تن کردند.

ماموستا آدم روحانی زاده قبل از قرائت اجازه نامه عربی به تاریخ مختصری از افتخارات و خدمات اهالی روستای جوهنی بخصوص خانواده طاهرخان سمیتکو پرداخت و از ایشان و اهالی روستا تشکر و قدردانی نمود.

ماموستا در لابلای سخنانش به همکارهای خالصانه ملا فرهاد بادروح اشاره نمود که چندین سال است در کنار ماموستا در مدرسه علوم دینی امام محمد غزالی جوهنی در زمینه¬ها مختلف صرف و نحو، منطق، بلاغه ، اصول و … با ایشان همکاری کرده و در تربیت و نظم طلاب مدرسه نقش بسزایی داشته است.

لازم به ذکر است که قبل از سخنرانی ماموستا آدم، حاج گاگارین سمیتکو به میهمانان خیر مقدم گفت و از در لابلای سخنانش از ماموستا آدم روحانی زاده و زحماتش قدردانی کرد.

بخش دیگری از این مراسم به گروه سرود اختصاص داشت که در میان برنامه و بعد از هر سخنرانی ماموستا شفیع شافعی و تعداد دیگری از طلاب علوم دینی با صدای معنوی و زیبایشان  حال و هوای برنامه را تغییر داده و سبب نشاط و خوشحالی میهمانان می¬شدند.

بعد از قرائت اجازه نامه توسط ماموستا آدم روحانی زاده، یکی از فارغ التحصیلان مدرسه به نام ملا ناصر حسن زاده به نمایندگی از دیگر فارغ التحصیلان مقاله¬ای به زبان عربی و کردی قرائت کرد و بعد از آن جوایز مختلفی از طرف ارگانها و افرادی مانند حاج گاگارین و …به فارغ التحصیلان اهدا گردید.

نقطه قوت این مراسم را می¬توان در برنامه ریزی دقیق آن و همکاری علمای منطقه صومای و روستاهای اطرف آن دانست، در این مراسم هیچ یک از علمای منطقه خود را کنار نگذاشته و پا به پای ماموستا آدم روحانی زاده از میهمانان استقبال کرده و به تنظیم جلسه و برنامه ریزی دقیق آن می پرداختند. تمام علمای منطقه به گونه ای در این جلسه حضور یافته و احساس مسئولیت می¬کردند که اگر کسی تازه وارد مجلس می¬شد نمی توانست تشخیص دهد که مراسم متعلق به یک ماموستا و اهل یک روستا می باشد.

نقطه قوت دیگر این مراسم این بود که همه سخنرانان حول محور علما، علم، وظیفه علما، اتحاد و همبستگی، دوری از تفرقه  و افرااط و تفریط سخنرانی کردند و هیچ یک از آنان به تشریح دیدگاه و یا جانبداری از یک حزب و یا یک گروه نپرداخت و فضایی صمیمی و بدور از تفرقه و اختلاف بر مراسم حاکم بود و همه به آن خوشحال و راضی  بودند و آن را بهترین مراسم در نوع خود می¬دانستند و بعد از اتمام مراسم از علمای زیادی شنیدم که اظهار شادمانی کرده و از حضور خود در این مراسم بسیار خوشحال بودند.

تهیه: خالد ایوبی نیا

نمایش بیشتر

خالد ایوبی نیا

استان آذربایجان غربی - ارومیه مترجم - نویسنده فعال دینی و حافظ قرآن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا