خانواده

برنامه ای عملی برای استفاده هرچه بیشتر از ماه مبارک رمضان

نقشه ای برای بهره ی بهتر از رمضان.

نویسنده: طارق سویدان

مترجم: رحمن جعفری

به امید خدا، آوازی شگفت انگیز و مفید خواهد بود.

۱- نقشه ای بکشید، تا بعد از رمضان، بهتر از قبل رمضان باشید.

۲- پنج مورد مشخص کنید که می خواهید در آنها [تغییر کنید]بهتر شوید . انتظار نداشته باشید که، یک دفعه، در همه چیز بهتر شوید.

۳- فعالیت و کار جمعی، حتی عبادات به صورت جماعت، بر انسان آسان تر است . در جستجوی جماعتی باشید که بعد از رمضان برای فعالیت جمعی – اعم از بندگی و اجتماعی – با آنها همراه شوید.

۴- بدیهی است که اهداف نوشته شده بهتر از اهداف ذهنی، پیگیری و متحقق می شود. اهدافی که در پی تحقق آنها، در رمضان هستید، بنویسید.

۵- هرکسی در صدد انجام نیکی باشد و آن را انجام دهد، ده برابر برای او نوشته می شود و هر کس قصد کار خیری بکند اما آن را انجام ندهد یک نیکی برای او نوشته می شود. آرزوهایتان را در رمضان ارتقا دهید، چون در هر حال شما برنده هستید.

۶- همچنان ثابت شده که اهداف شمردنی بیشتر از اهداف کلی و عام تحقق می یابد، (به عنوان مثال)ننویسد: مقدار زیادی قرآن می خوانم بلکه بنویسید سه دفعه قرآن را ختم می کنم.

۷- برنامه ی روزانه تنظیم کنید برای تعیین ساعت بیدار شدن از خواب و پای بند آن باشید، و برای ساعت خوابیدن موقع خاصی مشخص نکنید بلکه به تختخواب نروید مگر اینکه خواب آلودگی بر شما غالب شود.

۸- زمانی برای خلوت با قرآن مشخص کنید، بدون اینکه چیزی ارتباط تو با قرآن را قطع کند.

۹- یک یا حداکثر دو برنامه ی مفید تلویزیونی را برای مشاهده ی دائم انتخاب کنید، و سایر برنامه های حائز اهمیت را به بعد رمضان – اگر تکرار می شود – واگذار کنید.

۱۰- برای نماز تراویح پای بند یک مسجد باشید، بهتر اینکه آن مسجد قرآن را کاملا [در نماز تراویح] ختم کند.

۱۱- مقداری معین از قرآن برای حفظ و مقداری هم برای قرائت، مشخص کنید. بهتر است که هر کدام (حفظ و قرائت) در مصحف جداگانه باشد. هر دو مصحف شبیه هم باشند بهتر است.

۱۲- سه نوع تعامل با قرآن مشخص کنید:

۱)- مقداری معین برای حفظ.

 ۲)- مقداری بیشتر برای قرائت.

۳)- چند جزء یا چند سوره را تعیین کرده و برای خواندن تفسیرشان، آنها را بسیار مرور کنید.

۱۳- قبل از حلول ماه رمضان، نقشه ای برای آن ترسیم کنید و برای پیاده کردن هر چه بهتر آن، و برای تجدید نیت و تصفیه ی اخلاص بخاطر خدا، آن را بسیار مطالعه و مراجعه کنید.

۱۴- برخی معتقدند کمیت و مقدار قرائت قرآن مهم تر است و برخی هم معتقدند فهم قرآن ارزشمند است. من هر دو را پیشنهاد می کنم بدین طریق که یک چهارم وقت قرآنی را به تفسیر اختصاص دهید.

۱۵- اگر قرار ملاقات و دیدار با حاکم و پادشاهی را داشته باشید، فکر می کنید و خواسته و مطالبات خود را مشخص می کنید – و لله المثل الاعلی – برای دعا خواسته ها و نیازمندی های خود را تنظیم وترسیم کنید؛ زیرا که خدا بنده ی اصرار کننده را دوست دارد.

۱۶- خواب و تلویزیون[ موبایل و رایانه را نیز باید به آنها افزود. مترجم] بزرگترین ضایع کننده رمضان هستند، برای هر کدام وقتی محدود، تعیین کنید که هیچ گاه از آن مقدار تجاوز نکنید. چون رمضان به سرعت می گذرد و محروم کسی است که رمضان را ضایع کند.

۱۷- بزرگترین اسباب شکست در اجرای نقشه، بی برنامگی است. قبل از رمضان دو ساعت را به برنامه ریزی برای رمضان اختصاص دهید، و بر اهداف حساب شده و منطقی تاکید کنید.

۱۸- نزد برخی ها چنین مشهور است که رمضان ماه خوراک و سریال ها و مسابقات است، نقشه ای برای تغییر این ذهنیت – حداقل برای خود – بکشید.

۱۹- عمر فاروق – رضی الله عنه – می گوید: هم و غم قبولی و اجابه را با خود حمل نمی کنم بلکه هم و غم دعا کردن را با خود حمل می کنم.[ به تعبیر استاد شهید: ما مکلف به چکار کنیم و چکار نکنیم هستیم ولی مکلف به چی خواهد شد و چی نخواهد شد نیستیم. مترجم]. برای دعا کردن نقشه داشته باشید و آن را به چند بخش تقسیم کنید: برای خود، خانواده، دوستان، امت اسلامی.

خداوند بندگی و فرمانبرداری شما را قبول کند.

والسلام

نمایش بیشتر

رحمن جعفری

@استان کردستان - سقز @نویسنده و مترجم @دعوتگر و فعال دینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا