اصول

شبیه سازی انسان در ترازوی دین و دانش نوین(بخش 2-2)

         نگرانی های علمی:

    ۱شبیه سازی و دستکاری ژن های بشری ممکن است اختلال های وحشتناکی را در ویژگی های ورارثتی موجود در ژن ها پدید بیاورد وناهنجارها و نارسایی های جسمی و روانی فاجعه باری را سبب شود.

    ۲دستکاری های غیر طبیعی ژن ها ممکن است پاره ای از بیماری های ارثی موجود در ژن ها را فعال و سبب بروز بیماری های خطرناکی مانند سرطان و بشود.

    ۳وجود نوعی بیماری در نسخه اصلی ممکن است  سبب نابودی تمامی  نسخه های دیگر و حتی  فاجعه های بشری  بزرگی را برای همگان سبب بشود.

    ۴وجود نسخه های شبیه سازی شده فراوان زمینه را برای تجارت انسان و تجارت اعضای آن ها فراهم می نماید.

 @        پرسش های علمی:

    ۱آیا شبیه سازی انسان برای استفاده ازاعضای آن ها برای حل مشکلات بیماران ممکن است؟

    ۲آیا شبیه سازی اعضاء با توجه به تجاربی که در مورد سلول های پوستی وجود دارد- امکان دارد؟

    ۳آیا از طریق شبیه سازی انسان می توان عمر  او را  ابدی و یا طولانی کرد؟

    ۴آیا می توان مردگان به ویژه ثروتمندان و دانشمندان- را از طریق منجمد نمودن سلول ها یا تمامی بدن ایشان،  شبیه سازی کرد و حیات دوباره بخشید؟

    ۵آیا شبیه سازی با قاعده ی رشد و تکامل بشری که بر پایه ی تفاوت و تباین قرار دارد، رو در رو قرار نمی گیرد ؟

    ۶آیا شبیه سازی زمینه را برای پایان ادامه نسل انسان از طریق طبیعی روابط زناشویی فراهم نمی کند؟ و شبیه سازی “جسمی” جایگزین ادامه ی نسل بشری از طریق “روابط جنسی” نمی شود؟

    ۷آیا از نظر اخلاقی و حرفه ای شیوه های قابل قبولی برای شبیه سازی انسان وجود دارد؟

    ۸آیا برای پیشگیری و معالجه ی بیمار هایی مانند: تومور های ارثی،‌ کوری شبکیه ی چشم، صرع ،آلزایمر، دیابت و..، شبیه سازی می تواند کارساز واقع شود؟

    آیا شبیه سازی خلق و آفرینش  موجودات زنده خواهد بود؟

   با توجه به آیات بنیات بدون شک و گمان هدف از کلام معبود علیم و حکیم به ویژه از آیات زیر معلوم می شود که

-«خلق  وآفرینش موجودات به ویژه موجودات زنده  و صاحب روح» خاص خداوند است: همانگونه که قرآن به وضوح بیان می نماید:

*«أَلا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ فبَارَکَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِینَ»(الأعراف:)۵۴

آگاه باشید که آفرینش و امر خاص  خداوند است، جاویدان و مصدر خیر فراوان خداوندی است که پروردگار جهانیان است

*« أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِی حَاجَّ إِبْرَاهِیمَ فِی رَبِّهِ أَنْ آَتَاهُ اللَّهُ الْمُلْکَ إِذْ قَالَ إِبْرَاهِیمُ رَبِّیَ الَّذِی یُحْیِی وَیُمِیتُ قَالَ أَنَا أُحْیِی وَأُمِیتُ) البقره: ۲۵۸

آیا باخبری از (نمرود) کسی  که(درباره وحدانیت و الوهیت ) پروردگارش باابراهیم راه مجادله و ستیز را در پیش گرفت، زیراکه خداوند او را فرمانروایی داده بود. هنگامی که ابراهیم گفت: خداوند من کسی است که زنده می کند و می میراند. (نمرود) گفت: من نیز (باعفو و کشتن) زنده می کنم و می میرانم.)

*«یَا أَیُّهَا النَّاسُ ضُرِبَ مَثَلٌ اسْتَمِعُوا لَهُ إِنَّ الَّذِینَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَنْ یَخْلُقُوا ذُبَابًا وَلَوِ اجْتَمَعُوا لَهُ وَإِنْ یَسْلُبْهُمُ الذُّبَابُ شَیْئًا لَا یَسْتَنْقِذُوهُ مِنْهُ ضَعُفَ الطَّالِبُ وَالْمَطْلُوبُ » الحج 73

(ای مردم،  مَثَلی هست که (خوب است)بدان گوش فرا دهید، غیر از خداوند آن کسانی را که به کمک می طلبید هیچگاه نخواهند توانست مگسی را بیافرینند. اگر چه همه آنها دست به یکی کنند. حتی اگر مگسی چیزی را از آنها برُباید نمی توانند آن را از او بازپس بگیرند. هم درخواست کننده و هم در خواست شونده هردو ناتوانند)

  *  ( اللَّهُ الَّذِی خَلَقَکُمْ ثُمَّ رَزَقَکُمْ ثُمَّ یُمِیتُکُمْ ثُمَّ یُحْیِیکُمْ هَلْ مِنْ شُرَکَائِکُمْ مَنْ یَفْعَلُ مِنْ ذَلِکُمْ مِنْ شَیْءٍ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى عَمَّا یُشْرِکُونَ ) الروم/۴۰

(خداوند آن ذاتی است که شما را آفریده و سپس روزیتان را رسانیده بعد شما را می میراند و بار دیگر زنده تان می کند. آیا در میان کسانی که آنها را با او شریک می کنید کسی هست که چیزی از اینها را انجام بدهد.؟ خداوند پاکتر و برتر از آن است که شریکی را(در آفریدن ، روزی دادن و میراندن) برایش قایل شوند)

    لازم به یاد آوری است که موجودات زنده درسلول ها، ژن هاو تخمک و جزو مخلوقات خداوند می باشند، و انسان هیچگونه نقشی درپیدایش و آفرینش آن ها  نداشته وندارد، وکار او روا و یا ناروا تنها تغییر و دستکاری در آنهاست.

    والله یقول الحق و هو یهدی السبیل

عبدالعزیز سلیمی    ۲/۵/۸۶

    منابع:

    ۱–  الإستنساخ: دکتر عصام البشیر عضو اتحاد علما

    ۲رو’یة اسلامیة لعلم الهندسةالوراثیة     دکتر عارف علی.

    ۳الإستنساخ البشری فی ضوءالقواعد الشرعیة     دکتر محمد رأفت عثمان.

    ۴–    الإستنساخ البشری وتداعیاته دکتر یوسف قرضاوی رییس اتحادعلما.

    ۵–  نشریه ى سلامت     مقاله: شبیه سازی:  راه رفتن بر لبه تیغز

صلاح الدین نت

نمایش بیشتر

ســــۆزی میــــحڕاب

سایت ســــۆزی میــــحڕاب در آذرماه 1392 با همت جمعی از اهل قلم خوشنام و گمنام تاسیس شد ســــۆزی میــــحڕاب بدون جنجال و در اوج عملگرایی به ترویج مبانی میانه روی می پردازد ســــۆزی میــــحڕاب با هیچ جریان و هیچ احدی درگیری ندارد ســــۆزی میــــحڕاب رسالتی جز همزیستی و دگرپذیری ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا