دعوت اسلامیسیره نبوی

? مردی که دشمن را خوار کرد!

? مردی که دشمن را خوار کرد!

نویسنده: یوسف ساجدی

#نُعَیم_بن_مسعود_اشجعی، از رؤسای بنی‌اشجع بود، او که در بین طوایف عرب از اعتماد و حرف شنوی خاصی برخوردار بود در سال پنجم هجری و در شرایطی مسلمان شد که جنگجویان موسوم به احزاب متشکل از مشرکان قریش و بعضی از قبایل دیگر عرب به تحریک یهودیان تصمیم به نابودی کامل اسلام گرفتند و با ده هزار نفر مدینه النبی را محاصره کرده بودند، یهودیان #بنی_قریظه، نقض پیمان کرده بودند و با دشمنان خارجی هم قسم شده بودند و مسلمانان؛ بویژه زنان و فرزندان بی دفاع به شدت نگران بودند!
نقشه خائنانه جنگ چنین طراحی شده بود که سپاه قریش و قبیله غطفان، مدینه، پایتخت حکومت اسلامی ‌‌را از خارج مورد حمله و ضربت تهاجمی ‌‌قرار دهند و در همان حال قبیله بنی قریظه که در مدینه سکونت داشتند، از داخل مدینه و از پشت سر صفوف مسلمانان، حمله را شروع کنند و به این ترتیب مسلمانان را در میان دو سنگ آسیاى جنگ قرار داده و کاملا خرد کنند!!
او وقتی پیش آن حضرت رفت اعلام کرد که او مسلمان شده و آماده هرگونه همکاری است!
پیامبر صلی الله علیه و سلم ضمن تاکید بر مخفی نگهداشتن اسلامش خطاب به وی فرمود: دشمنِ ما را خوار و پراکنده ساز، زیرا جنگ نیرنگ است، اگر چه تو یک نفر بیش نیستی و انتظار نداریم یک تنه لشکر دشمن را شکست دهی ولی از تو می خواهیم هر چه در توان داری به ما کمک کنی تا پیروز میدان شویم !
پس نعیم به سوی بنی‌قریظه -هم‌پیمانِ جدید قریش که برای جنگ علیه پیامبر ، با آنان معاهده‌ای امضا کرده بودند- رفت و به آنان گفت: اگر قریشیان به مکه بازگردند، مسلمانان، سخت شما را کیفر خواهند کرد، از این‌رو به شما پیشنهاد می کنم که گروگان‌هایی از قریش طلب کنید تا مطمئن شوید که شما را در مقابل مسلمانان تنها نمی‌گذارند!
از طرف دیگر، نعیم، نزد قریش رفت و گفت:
بنی‌قریظه با مسلمانان به‌طور محرمانه صلح کرده‌اند، نشان به آن نشان که آنان از شما گروگان‌هایی را طلب خواهند کرد تا به محمد تقدیم کنند!
دیری نگذشت که بنی‌قریظه از قریش گروگان‌هایی طلب کردند و چنین شد که قریش به صحت گفته‌های نُعیم مطمئن شد! هنگامی که قریش تسلیم گروگان به بنی‌قریظه را رد کرد، سوء نیت قریش بر بنی‌قریظه آشکار شد و بدین‌گونه میان هم‌پیمانان جدایی افتاد و آنان دستخوش تفرقه شدند و در نهایت مسلمانان پیروز شدند!

⛔️اگر چه تو یک فرد بیش نیستی اما هر چه در توان داری برای خوار کردن و پراکنده ساختن دشمن تلاش کن، زیرا چاشنی جنگ نیرنگ است!
?در مدرسه محمد بن عبدالله وظیفه آحاد امت اسلامی این است که برای پراکنده ساختن دشمن تلاش کنند و از یکدل بودن آن جلوگیری نمایند!
? در مکتب محمد اگر چه یک نفر به تنهایی نمی تواند دشمن را شکست دهد ولی او می تواند در پیروزی سهم به سزایی داشته باشد!
? در مدرسه محمد بن عبدالله، حتی پیامبر از همراهی مومنان بی نیاز نیست و برای حمایت و تلاش یکایک زنان و مردان مومن حساب ویژه باز می کند!
?#نُعَیم_بن_مسعود_اشجعی هزار و چهار صد و اندی سال پیش با کمک بقیه اصحاب اینگونه دشمن را پراکنده ساخت ولی باید بدانیم که شرایط امروز کاملآ متفاوت است؛ امروزه خوار کردن دشمن در این است که دست بچه های مسلمان را گرفته و با خود به مسجد ببری و قرآن و آموزه های دینی را به آنان بیاموزی!
?فریب دادن دشمن در عصر حاضر این است که دستگیر جوانانی باشی که در اثر ندانم‌کاری های دوستان نادان، از اسلام بریده اند!
?رسوا نمودن دشمن در این است که جوانان مسلمان را به تحصیل علم و دانش های روز تشویق کنی!
?دشمن با این، پراکنده می شود که تو فهم صحیحی از اسلام و قرآن داشته باشی !
? نیرنگ جنگی در عصر حاضر این است که پیرو حق باشی و برای پیروزی آن مال و عرق و وقت هزینه کنی، اگر چه تنها باشی!

?بیایید هر یک از ما با توجه به تخصص و توانی که داریم برای رسوا نمودن دشمن اصلی تلاش کنیم و مراقب باشیم با ناامیدی و ترس، آب به آسیاب دشمن نریزیم.

?این است #مدرسه_محمد_بن_عبدالله

نمایش بیشتر

یوسف ساجدی

نویسنده و مترجم و مدرس دانشگاه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا