عباداتفتاویفقه

اقامه نماز جمعه در خانه و از طریق ویدیو و تلویزیون !!

فتوای علمای مسلمان در باره برگزاری نماز جمعه از طریق تلویزیون

اتحادیه جهانی علمای مسلمان در باره اینکه آیا اقامه نماز جمعه در خانه و از طریق تلویزیون و شبکه های اجتماعی نوین جایز است یا خیر؟ فتوایی صادر نموده است.

در این فتوا که توسط دکتر نورالدین الخامی عضو هیئت امنا و رئیس کمیته فقه و فتوا در این سازمان ، تلاوت شد و ویدیوی آن روز سه شنبه از طریق تویتر منتشر شد؛ آمده است :

اقامه نماز جمعه و گوش دادن به خطبه های خطیب از طریق تلویزیون و وسایل ارتباطی نوین ، از منظر شریعت اسلامی جایز نیست ؛ زیرا فاقد شروط و ارکان جمعه می باشد و با فلسفه تشریع جمعه و جماعت هم خوانی ندارد.

در این فتوا همچنین آمده است : مردم اگرنتوانستند نماز جمعه را در مساجد اقامه کنند می توانند رخصت شرعی جایگزین آن همانا نماز ظهر را اقامه کنند.

پروفسور دکترعلی قرداغی دبیر کل اتحادیه جهانی علمای مسلمان نیز در توصیه هایی توام با دلجویی از نمازگزاران مسلمان که این روزها در قرنطینه خانگی به سر می برند ، گفته اند :

بسیار ما را آزار می دهد اینکه می بینیم روز جمعه فرا می رسد ولی مسلمانان نمی توانند به مسجد رفته و نماز جمعه اقامه کنند ؛ اما چون ما از لحاظ شرعی معذورهستیم ان شاالله با ماندن در خانه نیز از ثواب نماز جمعه برخوردار خواهیم بود ؛ البته اگر نیت اقامه آن را در درون داشته باشیم ؛ همانگونه که در احادیث صحیح آمده است.

پروفسور قرداغی در این باره افزود : اگر چه برخی از دانشجویان علوم دینی از سر دلسوزی و اخلاص و برای جبران این فریضه عبادی پیشنهاداتی ارائه کرده اند از جمله اینکه مسلمانان از طریق تلویزیون و ویدیو کنفرانس و یا  با اقتدا به نزدیک ترین امام از طریق پخش وب به اقامه این فریضه بپردازند !! ولی باید به اطلاع برسانم : چنین جمعه ای فاقد ضوابط و شرایط شرعی بوده و صحیح نمی باشد.

علامه قرداغی برای برخوردار بودن از ثواب نماز جمعه به نمازگزاران توصیه می کند: بیایید قبل از فرارسیدن اذانِ جمعه ، سجاده را پهن کنیم و با انجام غُسل جمعه ، گرفتن وضو ، تلاوت سوره کهف و سایر سوره های قرآن ، ذکر و دعا و فرستادن صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و سلم خودمان به استقبال اذان برویم و برای نماز آماده کنیم .

قرداغی در پایان ، خاطر نشان می کند :پس از سر دادن اذان توسط یکی از اعضای خانواده و یا موذن مسجد محله ، پدر و یا یکی از اعضای خانواده موعظه ای مختصر شامل ذکر، قدرت و رحمت خدا و چند دعا و نیایش ارائه نماید و سپس چهار رکعت نماز ظهر را به صورت جماعت و خانوادگی اقامه کنند.

منبع : سایت رسمی دکتر قرداغی

تهیه و ترجمه : سوزی میحراب

نمایش بیشتر

ســــۆزی میــــحڕاب

سایت ســــۆزی میــــحڕاب در آذرماه 1392 با همت جمعی از اهل قلم خوشنام و گمنام تاسیس شد ســــۆزی میــــحڕاب بدون جنجال و در اوج عملگرایی به ترویج مبانی میانه روی می پردازد ســــۆزی میــــحڕاب با هیچ جریان و هیچ احدی درگیری ندارد ســــۆزی میــــحڕاب رسالتی جز همزیستی و دگرپذیری ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا