خانواده

فرزندانمان را اینگونه تربیت نماییم(بخش 2)

21-زمانی که پسر می بیند خواهرش در حمام است او را نگاه نکند و هرگز با هم وارد حمام نشوند.
22
-آنان را به پوشاندن شرمگاه و عورتشان عادت دهیم، و اجازه ندهیم که دیگران به شرمگاه آنها نگاه کنند.
23
به فرزندانمان اجازه ندهیم که به مجالس زنانه در عروسی ها و یا بازارهای زنانه که در آن ذکر خدا وجود ندارد و یا بی بندو باراست- داخل شوند.
24
-نباید به آنها اجازه داده شود که به عکس ها و فیلم های مبتذل نگاه کنندو یامجلات بی محتوا و داستان ها و رمان های عاشقانه را بخوانند.
25
-ایمان و عقیده را با استفاده از موارد ذکر شده ذیل در او تثبیت کنیم
الف- ارکان اسلام و ارکان ایمان را به او آموزش دهیم، و ایمان به امور غیب، مانند قبر ونعمت ها و عذاب های او، که آنجا می تواند هم باغی از باغ های بهشت باشد ویا چاله ای از چاله های جهنم.
ب- به فرزندمان بیاموریم گه خداوند همیشه مراقب او و در کنا ر اوست.(ای پسرم همانا اگر عمل آدمی هم وزن دانه خردلی باشد در میان صخره ای ویا در آسمان و یا در زمین خداوند آن را برایت به حساب می آورد.)سوره لقمان آیه 16
ج- او را آگاه و هوشیار کنیم که خداوند قادر مطلق می باشد بویژه آن زمان که دریا را دید و گفت چه کسی او را آفریده است؟ چه کسی کوه های عظیم و حیوانات بزرگ را خلق کرده است.؟از این قبیل
د- محبت و خوف از خدا را در درون او پرورش دهیم، و آن با نسبت دادن هر نعمتی به خدا محقق می شود.او را از عقاب خداوند ویا ترس از او برحذر داریم.
هـ- اعمال صالح را به او آموزش دهیم، نماز و صلوات و قرآن خواندن را به او آموزش دهیم، و خشوع در زمان خواندن آن ها و اذکاری از این قبیل
و- خواندن بعضی ار آیات ترغیب و ترهیب، و توضیح در مورد آنها.
ز- ثبت نام کردن او در کلاسی از کلاسهای قرآن و حدیث و…- و پی گیری کردن آن.
ح- علاقه مند کردن او به زیارت قبور و یا رفتن به عیادت بیماران.

26
-اخلاق ستوده و پسندیده را در او تثبیت کنیم.
الف- دو خصلت صدق و امانت داری را به او آموزش دهیم، استقامت و ایثار، کمک به نیازمندان، تکریم ضعیفان، و موارد و صفات پسندیده ای از این قبیل
ب- به او بیاموزیم که از اخلاق زشت و ناپسند اجتناب کند.مانند: دروغ، فحاشی، دشنام و کلمات زشت و قبیح.
27
-به او بیامزیم که حقوق دیگران را رعایت کند:
به او بیاموزیم که حقوق والدین را رعایت کند، جلو تر از آنها راه نرود، آنها را با نام های خودشان به تنهایی صدانزند بلکه مادرجان و پدرجان صدایشان کند، پیش از آنها ننشیند، از نصایح آنها ناراحت نشود، با نظر آنها مخالفت نکند، قبل از آنها شروع به غذا خوردن نکند، قطعا نباید صدایش را جلوی آنها بلند کند، ویا در زمان حرف زدن کلام آنها را قطع کند، بدون اجازه آنها بیرون نرود، آنها را آزرده خاطر نکند، پاهایش را جلوی آنها دراز نکند، و قبل از آنها به جایی داخل نشود، و زمانی که او را صدا می زنند به سرعت پاسخ دهد، و آداب دیگری از این قبیل را در مورد والدین باید رعایت کند.
فرزند شما باید به این نکته توجه داشته باشد که احترام گذاشتن فرزندان به والدین هیچ ربطی به چیزهایی که تو به او داده ای ندارد بلکه این یک حق شرعی می باشد که خداوند برعهده او گذاشته است ، نه مانند گروهی از مادران از فرزندانشان که می خواهند فرزندشان به پدرانشان احترام بگذارند تنها به دلیل اینکه او کسی است که احتیاجات و نیازهای مادی تو را برطرف می کند!همینطور باید بیاموزیم که صله رحم را بجا آورند، و رعایت کردن حق همسایه و معلم و دوست حق بزرگی می باشد. وکارهایی از این قبیل

28
در تربیت او باید به آداب اجتماعی او توجه کرد.از قبیل آداب غذا خوردن، سلام کردن، اجازه گرفتن و نشستن در مجلس و آداب سخن گفتن و غیره…اهمیت بدهیم. و در این جا فرصت و مجال برای بیان همگی این موارد نیست .پس در صورت امکان برای آشنایی با آنها به کتابهایی در این باره مراجعه کنید.
29
-امر به معروف و نهی از منکر را به او آموزش دهیم.اگر در این باره کوتاهی کنیم خجالتی و ترسو بودن بر او غلبه می کند.
30
انتخاب مدرسه و دوست و همراه سالم و مناسب ، و همکاری با آنان در تربیت فرزندان را سرلوحه وظایف خود بدانیم.
31
-آموزش اعتماد به نفس به او، اورا به با جرات و شجاع و راست بودن عادت دهیم، به او آزادی عمل بدهیم، تحمل مسئولیت، و آموزس مواردی که به رشد و نمو او کمک می کند، به او اجازه رای دادن و مشورت بدهیم ، حتی اگر نیازی به دخالت و یا رأی او نباشد.
32
-تلاش و جهاد برای ملتش، و گرفتن اجر و پاداش آن نزد خداوند را حتماً به او آموزش دهیم.
33
-به او بیاموزیم که در زمان عصبانیت خود را کنترل کند، و از چیزی که باعث عصبانیت ششود اجتناب کند حتی اگر کوچک باشد، تا عصبانیت برای او عادت نشود.

عبدالرحمن بن عاید العاید ترجمه: مژگان جواهری

ادامه دارد

نمایش بیشتر

مژگان جواهری

@نویسنده و مترجم @ آذزبایجان غربی - مهاباد @ مدرس و فعال دینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا