اصولحدیث

مرگ ناگهانی و پیش بینی آن توسط پیامبر صلی الله علیه و سلم

نویسنده: الدائم الکحیل
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:(إن من امارات الساعه أن یظهر موت الفجأه)رواه الطبرانی.بگو: یکی از نشانه های قیامت مرگ و میر ناگهانی می باشد.

این فرموده ی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و سلم) از یک معجزه الهی نشات می گیرد 

مقاله ی پیش رو در این مورد به بحث می پردازد ؛ این معجزه ، یک شاهدی قوی بر نبوت پیامبراکرم(صلی الله علیه و سلم) می باشد که تمام گفته ها و سفارش های ایشان برگرفته از فرمایشات الله متعال می باشد.
هرسال آمارها در مورد کسانی که بر اثر ایست قلبی و سکته مغزی می میرند بیانگر این است که  شمار این نوع مرگ و میر در حال افزایش می باشد.
این آمارها به ما می گویند که مرگ و میر ناشی از ایست قلبی و سکته های مغزی در جهان مقام اول را به خود اختصاص داده است.
در این جستجوی علمی دریافتیم که  در زمان پیامبر اکرم(صلی الله علیه و سلم) کسی جز آن حضرت این نوع مرگ و میر را پیش بینی نکرده است که این به خودی خود بیانگر این است که وحی الهی پشتوانه این پیش بینی است.

اولین کسی که در مورد مرگ و میر ناگهانی جستجو کرده است کسی نیست جز فرامینگهام ، او در سال ۱۹۴۸ میلادی تحقیقات در این زمینه را آغاز نمود و طبق اظهارات این محقق نصف کسانی که  نشانه مرگ و میر آنی در آن ها مشاهده شده بود اکنون زنده نیستند.
فرامینگهام که در حال جستجوی علایم مرگ و میر ناگهانی بود در می یابد که بیشتر این مرگ و میرها بر اثر گرفتن رگ های خونی قلب می باشد .

در این پژوهش همچنین درمی یابیم که بیشتر مردهای ۴۵سال تا۷۵سال به این نوع مرگ دچار می شوند و بیشتر به دلیل ایست قلبی از دنیا می روند .
همچنین در بخش دیگری از تحقیق معلوم شد که چنین مرگ و میرهایی بر اثر آشفتگی و برهم خوردن نظام درونی بدن صورت گرفته است و با وجود تلاش های زیاد در بیمارستان ها و رسیدگی های زیاد این مشکل باعث مرگ بیمار شده است.

مرگ و مـــــــیر ناگهانی چیست؟
قدیمی ها  گفته اند: که سبب مرگ زیادند ولی مرگ تنها یکی است.
می توانیم از سخن قدیمی ها دریابیم که در گذشته های دور نیز مرگ و میرهای ناگهانی در اثر خودکشی،تصادف،مریضی های متعدد که بر اساس آن مرگ و میرهای صورت گرفته است؛ اما در مورد مرگ ومیرهای لحظه ای و آنی که بدون علامت صورت گرفته یا می گیرد اطلاعاتی در دسترس نبوده است.
مرگ های لحظه ای و ناگهانی ناشی از لخته شدن خون در رگ های قلبی یا مغزی بدون هیچ نشانه ای و بصورت لحظه ای اتفاق می افتد و گاهی مرگ و میرهای لحظه ای در بیمارستان ها با وجود این که بیمار تحت معاینه و معالجه ی پزشک می باشد به صورت لحظه ای صورت می گیرد و بیمار را به کام مرگ می کشاند.

۱۰%بیماران در بیمارستان ها و۹۰%هم بیرون از بیمارستان ها به این مرگ های لحظه ای دچارمی شوند.

آمارها 
اولین مرگ های لحظه ای درکشور آمریکا و بر اثر (ایست قلبی) اتفاق افتاد که ۲۸% مرگ ها به این صورت می باشد.
آمارهای آمریکا نشان داده که  در سال ۲۰۰۱ میلادی بیش از۷۰۰ هزار نفر بر اثر ایست قلبی مرده اند!

 تعداد کسانی که به صورت ناگهانی در سطح جهان می میرند 

در کشورهای پیشرفته ، سالانه بیشتر از۳۰۰ هزار نفر به خاطر  مرگ و میرهای لحظه ای و ناگهانی و با وجود اینکه در این راه پول های زیادی هم خرج می کنند از دنیا می روند ؛ اگر چه توانسته اند تا حدودی از افزایش اینگونه مرگ و میرها بکاهند  اما هنوز مرگ و میرهای ناگهانی به دلیل ایست قلبی بیداد می کند .

بیشتر این مرگ ها در مردان است یعنی مردان ۳ برابر زنان به آن دچار می شوند و هیچ نشانه ای هم به چشم نمی خورد و بعضی وقت ها فرد درعین سالم بودن و بدون هیچ علایم، دچار ایست قلبی می شود و باعث مرگ آن ها می شود.

سیگارکشیدن و مشکلات درونی
سیگار کشیدن یکی از عوامل مرگ و میرهای ناگهانی است و۱/۴برابر این مرگ ها در جهان را می توان به سیگار کشیدن نسبت داد  و آن را عامل این مرگ های ناگهانی دانست.

بیشتر این مرگ ها همان طورکه جستجوگران این عوامل پیگیری کرده اند در سن ۴۰ الی۵۰ سالگی رخ می دهد.
البته کسانی که دیابت(مرض قند)دارند بیشتر از دیگران به این مرگ ناگهانی دچار می شوند.

آیا راهی برای درمان این مشکل وجود دارد؟

متاسفانه بیشتر پزشکان راهی برای درمان این بیماری ترسناک پیدا نکرده اند .
اگرچه نجات پیدا کردن از این مرگ خیلی دشوار می باشد اما پزشکان سعی می کنند راه هایی را برای جلوگیری از  این معضل ارائه دهند مانند(ایست قلبی و سکته های مغزی)به روش جراحی و درمان کردن آن ؛ اما باز هم بطور کامل این گونه مرگ ها از بین نرفته و این عامل همچنان باعث مرگ و میرهای زیادی شده و می شود.

پیشگیری و آموزه های پزشکان
کم کردن قند خون و چربی خون در کاهش این بیماری هیچ تأثیری ندارد اما چاره ی کسانی که با مرگ و میر ناگهانی می میرند و یا کسانی که انتظار این گونه مرگ را ندارند چیست؟ تا بحال علم پزشکی نتوانسته برای مقابله با این معضل راهی پیدا کند.

اما آیا پیامبر اکرم(صلی الله علیه و سلم) راهی برای مقابله با این مرگ ارائه و پیشنهاد داده است؟
راه های مقابله با این مرگ از منظر قرآن و پیامبراکرم(صلی الله علیه و سلم) ؟
خدای متعال در بیشتر آیات قرآن در مورد ( قلب )سفارش هایی ارائه نموده است
برخی از قلب ها مریض و برخی نیز سخت و بعضی هم کور می باشند و البته تعدادی هم ناشنو هستند ..

عده ای از دل ها از خدا می ترسند و آرام اند و برخی قلب ها نیز  فهم کافی دارند؛.پس با این حساب قلب دستگاهی نیست که وظیفه اش فقط نقل و انتقال خون در بدن باشد ؛ بلکه وظایف زیادی بر عهده دارد.

در باره آرامش قلب در قرآن می خوانیم:
(الَّذِینَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِکْرِ اللَّهِ أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ) (الرعد:۲۸)،
(آنان کسانی هستند که ایمان آورده و دل هایشان با یاد خدا آرامش می یابد، آگاه باشید که فقط با یاد خدا دل ها آرامش پیدا می کنند)
برای همین است که هر مومنی که به یاد الله متعال باشد دلش آرام و درونش پر از شوق و شور و نشاط بوده و از اضطراب و استرس دور می باشد.

پس مرگ و میر ناگهانی اغلب ریشه در این دارد که این گونه افراد از نهاد و درون آرام برخوردار نیستند! 

اضطراب چیست ؟

آیا دلشوره باعث بروز مشکلات جسمی می شود؟
علایم جسمی اضطراب:
اضطراب دو نوع علائم دارد، علائمی جسمی و علائمی روانی و اکثر افرادی که  برای معالجه اضطراب مراجعه می کنند دارای علائم جسمی زیر هستند :

 -تپش قلب
 -احساس درد در قفسه سینه
 – تنگی نفس
 -مشکلات گوارشی
 -مشکلات ادراری و تکرر ادرار

 با توجه به اینکه اضطراب رابطه مستقیمی با سیستم اعصاب مرکزی دارد و این سیستم نیز با تمام اعضاء و جوارح ارتباط دارد، اضطراب می تواند عامل اصلی بسیاری از بیماریهای جسمی باشد.

  راه های کاهش و یا مقابله با دلشوره 
متاسفانه مردم به اضطراب اهمیت نمی دهند و  بر این باورند که مساله مهمی نیست ؛ در حالی که اگرچه روانپزشکان به ریشه یابی مشکلات ناشی از  اضطراب فرد بیمار رسیدگی می کنند و به دنبال علل آن می گردند ولی هنوز ریشه ی اصلی و درمان آن را پیدا نکرده اند!
اما با یاد الله متعال و کلمات زیبای قرآن این درمان خیلی راحت و در دسترس همه است؛ فقط کافیست یک دل بینا داشت.

شما ای خواننده ی گرامی یک لحظه چشمهایت را ببند و بگو {لااله الا الله}حالا با گفتن این کلمه و بر زبان آوردنش خواهی فهمید که چه حسی در درونت درست شده است ؛ آیا احساس نمی کنی که الآن از هر کس دیگری آرام تر هستی و آرامش وجودت با هیچ چیزی قابل وصف نیست.
دلیل اینکه پزشکان نتوانسته اند راهی برای درمان این مرگ های ناگهانی پیدا کنند ؛ چون به عمق و زیبایی این کلمه پی نبرده اند ؛ درمانی آسان و در عین حال موثر !
ای خواننده ی گرامی اگر اهل قرآن باشی و کلمات الله را در سینه ات حفظ داشته باشی به بزرگی و عظمت این کلمات پی برده ای و می دانی هیچ درمانی به پای این درمان بزرگ خداوند نمی رسد..
 پیامبراکرم (صلی الله علیه و سلم) دعایی به ما یاد داده که شایسته است آن را  بخوانیم:
ما من عبد یقول صباح کل یوم ومساء کل لیله: بسم الله الذی لایضر مع إسمه شیء فی الأرض ولا فی السماء وهو السمیع العلیم، لم یصبه فجأه بلاء(رواه ابو داود). علاوه بر این ، دعای زیر را هم  پیامبر(صلی الله علیه و سلم)می خواندند
بسم الله الذی لایضر مع إسمه شیء فی الأرض ولا فی السماء وهو السمیع العلیم.
که اگر کسی از روی اعتقاد این دعاها را بخواند قطعاً هیچ بلا ومصیبتی ناگهانی به او نمی رسد.
توضیحی درباره معالجه ارائه شده توسط پیامبر
۱-هیچ کس نمی تواند پیش بینی کند که بیشتر کسانی که با مرگ های ناگهانی مرده اند چرا به این مرگ مبتلا گشته اند ؟ و پزشکان در چند سال اخیر وقتی آمار بالای این نوع مرگ ها را دیده اند تعجب کرده اند از تعداد بی شمار این مرگ ها که مردم با آن مبتلا هستند!
بیشتر دانشمندان و بزرگان می گویند: این معضل و مرگ های ناگهانی تا۵۰سال اخیر ناشناخته بوده و درمانی هم برایش پیدا نشده ولی  تا۲۰سال دیگر دانشمندان تلاش زیادی برای پیدا کردن راهی برای از بین بردن این مرگ های ناگهانی نموده اند به این امید که درمانی پیدا کنند؛ اما متأسفانه تلاش هایشان بی ثمر بوده است! که این نتیجه بیانگر این است که این تشخیص و درمان صرفا توسط شخصی انجام گرفته که به وحی ارتباط دارد و این یکی از نشانه های رستاخیز است … پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم می فرماید:
(إن من إمارات الساعه‌ أن یظهرموت الفجأە), یکی از نشاانه های قیامت پدیدار شدن مرگ های ناگهانی است
۲-بیشتر بی باوران و ملحدان می گویند: علت این نوع مرگها در قدیم نیز شناخته شده بوده است ؛ ولی ما می گوییم: در زمان پیامبر صلی الله علیه و سلم این معضل شناسایی نشده بوده , چون رسول خدا صلی الله علیه و سلماین مرگ ها را یکی از نشانه های روز قیامت معرفی کرده است ؛ زیرا  اگر در زمان رسول خدا صلی الله علیه و سلم این نوع مرگ ها شناخته می شد ملحدان نسبت به فرمایشات رسول خدا صلی الله علیه و سلم بی باورتر می شدند و عیب جویی می کردند.

اگر رسول خدا صلی الله علیه و سلم در آن زمان به مردم می گفت که چنین مرگی وجود دارد ملحدان و بی باوران آن زمان می گفتند: چه طور در مورد چیزی حرف می زند که الان وجود دارد؟!
برای همین این معجزه پزشکی از جانب رسول خدا صلی الله علیه و سلم به حساب می آوریم که هیچ کس در آن زمان به این علم دست نیافته بود؛ جز در چند سال اخیر که دانشمندان بدان پی برده اند.

در پایان دعایی از  رسول خدا صلی الله علیه و سلم نقل می کنیم دعایی که از طرف خداوند متعال به ما سفارش نموده است 
(اللهم أنت ربی لا إله إلا أنت خلقتنی وأنا عبدک وانا على عهدک ووعدک ما استطعت، أعوذ بک من شر ماصنعت، أبوء لک بنعمتک علی وأبوء بذنبی فأغفر لی فإنه لایغفر الذنوب إلا أنت.هرکس شب قبل ازخواب این دعا را بخواند یا صبح وقتی ازخواب بیدارشود واین دعا رو بخواند وبمیرد وارد بهشت میشود.(رواه البخاری)

پس ای خواننده ی گرامی؛ بیا و با ما همراهی کن و این دعا را حفظ کن و هر شب آن را بخوان که هر دعا و هر کلام الله متعال گوهری نایاب برای ما بندگانش می باشد.
حتما این یادداشت را با دقت بخوانید و مطمئنا تفکرات شما و تفسیر شما نسبت به مسئله ایمان و حرکت زندگی تغییر خواهد کرد . ان شاالله

برخی از منابع خارجی:

[۱] Silvia G Priori, Douglas P Zipes, Sudden Cardiac Death, Blackwell Publishing,2005.

[۲] Ben Best, Sudden Cardiovascular Death,www.emedicine.com.

[۳] Ben Best, Prevention of Cardiovascular Disease,www.emedicine.com.

[۴] Aliot, Fighting Sudden Cardiac Death, Blackwell Publishing, 2000.

[۵] Krishna C Malineni, Sudden Cardiac Death,www.emedicine.com, November 11, 2004.

[۶] National Vital Statistics Reports, Vol. 53, No. 17, March 7, 2005.

[۷] http://www.benbest.com/health/cardio1.html

منبع: سایت ناوه‌ندی ئه‌یوبی


ترجمه : سمیه آرمند – مهاباد

نمایش بیشتر

سمیه آرمند

استان آذربایجان غربی - مهاباد مترجم فعال دینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا