اصول

هفت مزیت شگفت انگیز روزه برای سلامتی

۱- خرما

گرچه خوردن خرما توسط روزه داران در هنگام افطار بیشتر برای بجا آوردن سنت پیامبر(ص) می باشد، اما این میوه برای سلامت بدن فواید زیاد دیگری نیز دارد. یکی از مهمترین نکات در زمان روزه داری، دریافت مقدار مناسب انرژی است. هر دانه خرما به طور متوسط ۳۱ گرم کربوهیدرات را در خود دارد  و یکی از بهترین غذاهایی ست که می تواند در این مورد به شما کمک کند.

خرما همچنین یک منبع غنی فیبر است که به بهبود کارایی دستگاه گوارش در طول رمضان کمک می کند. علاوه بر آن خرما دارای مقادیر زیادی پتاسیم، منیزیم و ویتامین B است و بنابراین واضح است که خرما یکی از بهترین میوه ها و از سالمترین آنهاست.


 

۲- بهبود عملکرد مغز

شکی نیست که اطلاع یافتن از اثرات مثبت روزه می تواند بر انگیزه روحی و معنوی شما بیفزاید، اما تأثیر رمضان در افزایش کارایی مغز مهم تر از آن چیزی ست که تصور می کنید. پژوهشی که در این باره توسط دانشمندان آمریکایی صورت گرفته، نشان داده است تمرکز ذهنی که در طول رمضان حاصل می شود، میزان پروتئین معروف به “عامل نوروتروفیک مشتق از مغز” را افزایش می دهد و باعث می شود بدن سلولهای مغزی بیشتری تولید کند، در نتیجه بهبود عملکرد مغز را به دنبال دارد.

به طریق مشابه، میزان هورمون کورتیزول که توسط غدد فوق کلیوی ترشح می شود نیز کاهش چشمگیری پیدا می کند که پیامد آن، کاهش سطح استرس در طول رمضان و نیز پس از آن است.


 

۳- ترک عادت های ناسالم

روزه ماه رمضان فرصتی عالی را برای ترک عادتهای مضر برای شما به وجود می آورد. عادت های بدی مانند سیگار کشیدن و خوردن غذاهای شیرین نباید در ماه رمضان فرصت بروز پیدا کنند،  و چون شما در طول روز از مصرف آنها خودداری می کنید، بدن شما به تدریج با نبود آنها کنار می آید، تا جایی که این عادتها به کلی کنار گذاشته می شود. همچنین ترک این عادات هنگامی که در میان جمع هستید، آسانتر می شود، که فعالیتهای جمعی نیز از خصوصیات رمضان است.

قابلیت روزه در ترک عادت های زیانبخش به قدری مهم است که سرویس سلامت ملی انگلستان نیز بر آن به عنوان یک زمان ایده آل برای ترک سیگار تأکید کرده است.


 

۴- پایین آمدن سطح کلسترول

همه ما می دانیم که کاهش وزن یکی از نتایج احتمالی روزه ی ماه رمضان است، اما در پشت صحنه تغییرات مفید دیگری نیز اتفاق می افتد.

 تیمی از متخصصان قلب در کشور امارات دریافتند افرادی که در ماه رمضان روزه می گیرند، از اثرات مثبت کاهش میزان چربی بهره مند می شوند، یعنی میزان کلسترول خون آنها کاهش می یابد. سطح پایین کلسترول باعث سلامت بیشتر قلب می شود و خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را کاملاً کاهش می دهد.

اگر رژیم غذایی سالمی را بعد از رمضان دنبال کنید، این سطح پایین کلسترول به راحتی پایین خواهد ماند.


 

۵- کاهش پایدار اشتها

یکی از مشکلات رژیمهای ناپایدار این است که معمولاً وزن کم شده، بلافاصله برمیگردد، حتی گاهی بیشتر از میزان وزنی که کم کرده اید. کم شدن غذای مصرفی در زمان روزه داری باعث می شود معده شما به تدریج کوچکتر شود، بنابراین شما برای سیر شدن نیاز به خوردن غذای کمتری خواهید داشت.

اگر می خواهید به تغذیه سالم عادت کنید، رمضان فرصتی عالی برای شروع است. با پایان رمضان، میزان اشتهای شما کمتر از سابق خواهد بود و بعید است که در خوردن، زیاده روی کنید.


 

۶- سم زدایی

علاوه بر جنبه های روحی و معنوی روزه برای شما، روزه یک سم زدایی عالی در بدن شما انجام خواهد داد. با پرهیز از خوردن و آشامیدن در طول روز، بدن شما فرصتی بی نظیر برای سم زدایی در طول رمضان به دست می آورد.

وقتی بدن شما شروع به سوزاندن چربی برای کسب انرژی می کند، همه ی سموم رسوب شده در چربی ها نیز به همراه آن می سوزد. این پاکسازی، بدنی سالم و پاک برای شما باقی می گذارد که آماده است تا با تغذیه سالم آن را تقویت کنید.


 

۷- جذب بیشتر مواد مغذی

با پرهیز از خوردن در طول روز، شما در خواهید یافت که سیستم سوخت و ساز بدن شما کاراتر شده است، بنابراین میزان جذب مواد مغذی در بدن شما افزایش می یابد. این امر بخاطر افزایش میزان هورمونی به نام  آدیپونکتین است که در زمان روزه تولید می شود و به ماهیچه ها اجازه می دهد مواد مغذی بیشتر ی جذب کنند.

این امر منجر به سلامت بیشتر تمام بدن می شود، و تمام ارگانهای بدن از قابلیت جذب بیشتر مواد غذایی برای عملکردشان برخوردار می شوند.


 

منبع: یاهو مکتوب

نمایش بیشتر

ســــۆزی میــــحڕاب

سایت ســــۆزی میــــحڕاب در آذرماه 1392 با همت جمعی از اهل قلم خوشنام و گمنام تاسیس شد ســــۆزی میــــحڕاب بدون جنجال و در اوج عملگرایی به ترویج مبانی میانه روی می پردازد ســــۆزی میــــحڕاب با هیچ جریان و هیچ احدی درگیری ندارد ســــۆزی میــــحڕاب رسالتی جز همزیستی و دگرپذیری ندارد

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا