تربیت فرزندانخانواده

تربیت فرزندان، مراقبت از کودکان

ما پدران و مادران نیاز مبرم و شدیدی به تربیت فرزندانمان داریم چون آنان مهمترین سرمایه و نعمت الهی هستند؛ که خداوند به ما بخشیده است. لذا بر ما لازم است تا با شیوه ای درست و حسابی برای آگاهی از مشکلات فرزندانمان راه درستی را در پیش بگیریم چون آیندەی هر ملتی بستگی به آینده فرزندانشان دارد و برای اصلاح جامعه نیاز شدید ی به تربیت فرزندانمان داریم .
همانگونه که خداوند در مورد سفارش پدران و مادران می فرماید: { یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَهُ عَلَیْهَا مَلَائِکَهٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَیَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ / ای مؤمنان! خود و خانواده خویش را از آتش دوزخی بر کنار دارید که افروزینه‌ی آن انسانها و سنگها است. فرشتگانی بر آن گمارده شده‌اند که خشن و سختگیر، و زورمند و توانا هستند. از خدا در آنچه بدیشان دستور داده است نافرمانی نمی‌کنند، و همان چیزی را انجام می‌دهند که بدان مأمور شده‌اند ـــ سورە تحریم آیە ۶ }

به همین خاطر باید همیشه سعی کنیم تا فرزندان خود را به نحو احسن تربیت نمایم و ادب و اخلاق اسلامی را به آنها بیاموزیم .

حضرت علی رحمه الله می فرماید :
قلب کودک مثل زمین خالی است هر چیزی که داخل آن بیاندازی قبول می کند.
طبق فرمایش حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم فرزندان امانت بسیار بزرگی الهی نزد ما هستند که می فرماید:
(انما سماهم الله ابرارا لانهم بروا الاباء و الابناء، کما ان لوالدک علیک حقا، کذالک لولدک علیک حق)
برای این خداوند آنها را ابرار نام نهاده چون با پدران و فرزندانشان نیکی کرده اند ، همانگونه که پدر و مادر بر فرزندان حقی دارند به همان شیوه فرزندان نیز بر پدر و مادران حقی دارند.
فرزندان نعمت بزرگ الهی هستند که با آنها چشمان ما روشن می گردند همانگونه که خداوند می فرماید: { الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِینَهُ الْحَیَاهِ الدُّنْیَا ۖ وَالْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَوَابًا وَخَیْرٌ أَمَلًا / دارائی و فرزندان، زینت زندگی دنیایند (و زوال‌پذیر و گذرایند). و امّا اعمال شایسته‌ای که نتایج آنها جاودانه است، بهترین پاداش را در پیشگاه پروردگارت دارد، و بهترین امید و آرزو است ـــ سورە کهف آیە ۴۶ }.
پروژه پرورش فرزندان از همان روز اول تولد آنها تا آخرین لحظه زندگی شروع می شود ، و دین مبین اسلام اهمیت زیادی به تربیت و اخلاق و رفتار اسلامی و همچنین شناخت عقیده ای صحیح در درون فرزندان داده است ، و مهمترین فلسفه ی ازدواج در اسلام عبارت است از: تربیت نسل صحیح اسلامی و همچنین شناخت عقیده ای صحیح در درون فرزندان ، تا این عقیده در اعمال و رفتار و کردار آنها منعکس شود .

لذا بر پدران و مادران لازم و ضروری است تا به فرزندان خود اخلاق و رفتار اسلامی بیاموزند ، چون آنها به مثل دوربین عکاسی می مانند واز پدران و مادران خود متأثر می‌شوند و رفتار و کردار آنها را در ذهن خود ثبت می کنند ، و لازم است محبت خود را به آنها ابراز دارند تا احساس خوشبختی نمایند .

حالا ۸ راهکار خوب و مفید جهت تربیت صحیح در درون فرزندان تقدم شما عزیزان می کنم:

۱-هنگام صحبت کردن با آنان محبت را به آنها ابراز داریم.

۲-با محبت و علاقه ی مهر آمیز به آنان نگاه کنیم .

۳-لقمه ی دوست داشتنی تقدم آنها کنیم یعنی: با تهیه کردن خوراک مناسب و حلال قلب آنها را شاد کنیم.

۴-با مهر و محبت آنها را در آغوش بگیرم.

۵-با محبت واز ته قلب آنها را ببوسیم.

۶-با شادابی و علاقه ی شدید به خویشاوندان ، آنها را به فرزندانمان معرفی و بشناسانیم.

۷-لباس اسلامی و شرعی را برای آنها تهیه و به آنان تقدیم کنیم.

۸-با مهر و محبت بر سر آنها دست بکشیم تا احساس خوشبختی و آرامش نمایند .

لازم و ضروری است تا پدران و مادران وقتی را برای نشستن و دیدن فرزندان در وقت فراغت ، و یا هنگام خوردن غذا ، یا بیرون رفتن از منزل، و یا هنگام ورزش کردن با آنها انتخاب کنند.
مهم آن است که فرزندان احساس نمایند که پدران و مادران به آنها اهمیت می دهند تا احساس خوشبختی نمایند ، اگر پدر و مادر با چشم حقارت به فرزندان خود بنگرند با دید منفی و گمان بد به خود نگاه می کنند و نمی توانند از استعداد وتوانایی خود استفاده نمایند.
سعی کنیم برای تربیت، سن فرزندانمان را در نظر بگیریم چون هر دورانی شیوه ی خاص خود را دارد ، باید خیلی آرام و با سعه ی صدر فراوان با فرزندانمان تعامل و برخورد داشته باشیم ، تا بتوانیم با آنها همراهی خوب و درستی بر قرار نمایم ، و سعی کنیم برای تربیت و پرورش فرزندانمان از پدران و مادران با تجربه درس بیاموزیم .

این مقاله از سایت چرای روناکی بر گرفته شده است،

مترجم: علی ملازاده
نقده۹۷/۱۱/۵

از طريق
علی ملازاده
منبع
sozimihrab
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا