اصولعبادات

ای پدر! خوشبختی در نماز صبح است

پدر بزرگوارم! بدون شک خواب دوست داشتنی و شیرین است. اما ای پدر! آیا می­دانی که نماز صبح لذت عجیبی دارد و راحتی و سعادتی در آن نهفته است که  آن را احساس نمی­کند جز کسی که آن را چشیده باشد؟!

ای خدا! آنگاه که صدای اذان صبح را می­شنوی که مؤذن می­گوید: ” اَلصَّلاهُ خَیرٌ مِنَ النَّومِ ”   نماز از خواب بهتر است، سپس با نفست به مبارزه می­پردازی ، بعد از آن بر می­خیزی و وضو می­گیری و در حالی به سوی مسجد می­روی که سکونت و آرامش همه جا را فرا گرفته است  و بعد از پایان نماز و بازگشت به خانه، احساس شادی و خوشحالی و خوشبختی می­کنی به خاطر اینکه نمازت را به جماعت ادا کرده­ای.

قسم به خدا  ای پدر بزرگوارم! نماز صبح دارای تأثیر زیادی بر سعادت و خوشبختی و راحتی­ات در روزی دارد که آن را ادا می­کنی. آنگاه که روزت را با نماز  و مناجات با خداوند مهربان و بخشنده شروع می­نمایی که در این خصوص می­فرماید: الَّذِینَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ  [رعد:۲۸]؛ کسانی که ایمان آورده و دلهایشان با ذکر و یاد خداوند به سکون و آرامش می­رسد.

پدر بزرگوارم! امیدوارم که با نفست مبارزه کنی و اراده­ات را برای خواندن نماز صبح قوی نمایی؛ چرا که شیطان تلاش می­کند تا تو را از قیام برای نماز صبح باز دارد؛ زیرا شیطان جز گمرامی را برای ما نمی­خواهد. خداوند می­فرماید: إِنَّ الشَّیْطَانَ لَکُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا إِنَّمَا یَدْعُوا حِزْبَهُ لِیَکُونُوا مِنْ أَصْحَابِ السَّعِیرِ»[فاطر:۶] ‏ بی‌گمان اهریمن دشمن شما است ، پس شما هم او را دشمن بدانید. او پیروان خود را فرا می‌خواند تا از ساکنان آتش سوزان جهنّم شوند. ‏

پدر بزرگوارم! تو همه وظایفت را به جا می­آوری و هیچ وقت یکی از آن­ها را به تأخیر نمی­اندازی، پس چرا برای نماز صبح این­گونه حریص نمی­باشی و بر آن مواظبت نمی­نمایی؟

بی گمان بهشت با ارزش و گران­قیمت است و راه آن واضح و روشن می­باشد و نماز بزرگترین راهی است که تو را به بهشت می­رساند.

پدر بزرگوارم! نماز راه سعادت، آرامش و راحتی است. نماز علاج غم و ناراحتی­هاست. قسم به خدا! رفتنت به سوی مسجد بر نیکی­هایت می­افزاید و بدی­هایت را پاک می­کند و درجاتت را بالا می­برد. پس ای پدر! مژده­ات باد به پاداش بزرگ.

پدر عزیزم! فلانی در حالی مرد که در نمازهایش کوتاهی می­کرد، پس بر پایانی بد از دنیا رفت. سبب آن این بود که در نمازهایش سستی و کوتاهی می­کرد پس برحذر باش که مثل او باشی. لَقَدْ کَانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَهٌ لِأُوْلِی الأَلْبَابِ [یوسف:۱۱۱]؛ به حقیقت در سرگذشت آنان ،  عبرتی برای همه‌ی اندیشمندان است.

در آرامش شب در حالی که مردم همه بی سر و صدا در حال خواب هستند و تو نیز غرق خواب شیرین ساعت­های آخر شب می­باشی، ناگهان صدای اذان را می­شنوی که به گوشت می­رسد تا اعلان کند که وقت نماز صبح است، آنگاه تو اگر بیدار شده، وضو بگیری و زیباترین لباس­هایت را بپوشی و با پاهایت به سوی مسجد بروی تا دعوت حق را لبیک گفته باشی، بعد از پایان نماز صبح، احساس می­کنی که سعادت و خوشبختی قلبت را فرا گرفته و شادمانی و خوشحالی بر چهره­ات نمایان شده است؛ چرا که تو در مقابل پروردگارت در حالت نماز، به رکوع و سجده افتاده­ای.

بی­گمان سعادت و خوشبختی در محافظت بر نماز است که خداوند می­فرماید: أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ آگاه باشید که با ذکر و یاد خد اوند دلها به سکون و آرامش می­رسند.

اما کسی که در هنگام نماز در خواب شیرین بسر می­برد، در حالی صبح می­کند که نفسی خبیث دارد، سست و بی­حال است و در غم و اندوه بسر می­برد؛ چرا که از لذت نماز صبح برخوردار نشده و شیرینی مناجات با پروردگارش را نچشیده است. آگاه باشید که گناهان با صاحبان خود چنین می­کنند. راست می­گوید خداوند آنجا که می­فرماید: وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَهً ضَنکًا [طه:۱۲۴]؛ و هرکه از یاد من روی بگرداند ، زندگی تنگ و سخت و گرفته‌ای خواهد داشت‌.

پی ای کسی که غم و اندوه فراوان او را در برگرفته است، بدان که علاجت در نماز صبح است.

پدرم! آرزو دارم  که خداوند همه­ی ما را مشمول رحمت خویش قرار دهد و همه­ی ما را با هم در جنت الفردوس گرد آورد و از نعمتهای آن برخوردار نماید.

منبع: سایت سلطان بن عبدالله العمری

ترجمه: خالد ایوبی نیا

از طريق
خالد ایوبی نیا
نمایش بیشتر

خالد ایوبی نیا

استان آذربایجان غربی - ارومیه مترجم - نویسنده فعال دینی و حافظ قرآن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا