تاریخ

پنج راه برای شاد زیستن

پنج راه برای شاد زیستن
1-مثبت اندیشی:
انسان موفق معمولا نیمه پر و خالی لیوان را باهم می بیند و با تفکراتش نیمه خالی را هم پر از نوشیدنی لذیذ می کند ولی انسان ناموفق با تفکراتش نیمه لذیذ موجود را هم سمی و تلخ می کند و می بیند! انسان موفق کاستی های خود را می بیند و سعی در حرکت به سوی پیشرفت می کند ولی انسان ناموفق کاستی ها را می بیند و در مرداب بد بوی این کاستی ها خود را غرق می کند .
انتخاب به دست خودمان است ، خداوند به ما اراده داده تا هر کس خواست پاک شود و هر که خواست راه شقاوت را در بر گیرد ، زندگی همیشه بر وفق مرادمان نیست ، می توانیم این طور تصور کنیم که مشکلات فقط سرعت گیر هایی در مسیر خوشبختی هستند و با احتیاط از آنها رد شویم و می توانیم آنها را بن بست های بدون برگشت تصور کنیم خلاصه جهان همان طور است که خود به آن می اندیشیم.
حال به گفته های راننده تاکسی و مسافرش توجه کنید تا مطلب بیشتر روشن شود:
راننده تاکسی گفت: می‌دونی بهترین شغل دنیا چیه؟
گفتم: «چیه؟»
گفت: «رانندگی تاکسی.»
خندیدم.
راننده گفت: به خدا… هر وقت بخوای میای سرکار، هر وقت هم نخوای نمیای، هر مسیری که خودت بخوای می ری، هر وقت دلت خواست یه گوشه می‌زنی بغل استراحت می‌کنی، هی آدم جدید می‌بینی،
آدم‌های مختلف، حرف‌های مختلف،داستان‌های مختلف…موقع کار می‌تونی رادیو گوش بدی، می‌تونی گوش ندی،می‌تونی روز بخوابی شب بری سر کار، هر کسیو دوست داری می‌تونی سوار کنی، هر کسیو دوست نداری سوار نمی‌کنی، آزادی، راحتی.!
دیدم راست می‌ گه … گفتم: «خوش به حالتون.»
راننده گفت: حالا اگه گفتی بدترین شغل دنیا چیه؟
گفتم: چیه؟
راننده گفت: رانندگی تاکسی!
در توضیح و توجیه این پاسخش گفت: .. هر روز باید بری سر کار،دو روز کار نکنی دیگه هیچی تو دست و بالت نیست، از صبح هی کلاچ، هی ترمز، پادرد، زانودرد، کمردرد، با این لوازم یدکی گرون،
یه تصادفم بکنی که دیگه واویلا می‌شه، هر مسیری مسافر بگه باید همون رو بری، هرچی آدم عجیب و غریب هست سوار ماشینت میشه،همه هم ازت طلبکارن،حرف بزنی یه جور، حرف نزنی یه جور، رادیو روشن کنی یه جور، رادیو روشن نکنی یه جور،دعوا سر کرایه، دعوا سر مسیر،دعوا سر پول خرد، تابستون‌ها از گرما می‌پزی،زمستون‌ها از سرما کبود می‌شی ، هرچی می‌دویی آخرش هم لنگی!!
به راننده نگاهی کردم
راننده خندید و گفت: زندگی همه چیزش همین‌جوریه….
میشه بهش خوب نگاه کرد و میشه بد نگاه کرد!

2- صبر و شکیبایی:
گاهی رویدادهایی برایمان پیش می آید ظاهرشان ناخوشایند و مشکل سازند مثلا دورشدن یکی از دوستانمان یا بد زبانی مردم و لومه هایشان، در این حالت صبر و سکوت بهترین راه است ؛ چرا که الله تعالی می فرماید: فعسى أن تكرهوا شيئا ويجعل الله فيه خيرا كثيرا ﴿۱۹/نساء﴾ خداوند به خاطر این صبر و تحمل خیر بسیار و برکت فراوانی برایتان قرار می دهد.
• كتب عليكم القتال وهو كره لكم وعسى أن تكرهوا شيئا وهو خير لكم وعسى أن تحبوا شيئا وهو شر لكم والله يعلم وأنتم لا تعلمون ﴿۲۱۶/بقره﴾ ترجمه فولادوند
بر شما کارزار واجب شده است، در حالی که برای شما ناگوار است. و بسا چیزی را خوش نمی دارید و آن برای شما خوب است، و بسا چیزی را دوست می دارید و آن برای شما بد است، و خدا می داند و شما نمی دانید.

چه می دانی شاید دوری دوستت برای تو بهتر از همراهیش باشد ؛ شاید در همراهی او باشما مصیبت یا معصیت الله نهفته باشد ؛ شاید الله کسی لایق تر راهمراه تو گرداند و…!!!
مردم آنچنان که ما می خواهیم با ما رفتار نمی کنند تو چه انتظاری از مردم داری؟آیا خداوند در حق آنها کم خوبی کرده است؟کم به آنها نعمت بخشیده است؟از آنها انتظار داری در حالی که خداوند را معصیت و نافرمانی می کنند برای تو هیچ مشکلی درست نکنند؟! اگر نگاهی به زندگی الگویمان محمد امین (ص)بیندازیم می بینیم که قوم و عشیرتش چه بدی ها که در حقش نکردند او را که امین می شناختند و در صداقتش شک نداشتند، ولی همزمان می گفتند او مجنون و ساحر و دروغ است در حالی که او خیر خواه قومش بود؛ آنها شکمابه شتر را بر سر مبارکش ریختند و در طائف دیوانگان را به جان او انداختند اما اگر به انتهای رسالت پیامبر بنگریم ثمر صبرش را می بینیم چه می دانی شاید در میان کسانی که از تو بد می گویند و به دشمنی کردن با تو می پردازند کسانی مانند سهیل بن عمر یا ابا سوفیان پیدا شود؟
پس صبر کن و نظاره گر باش؛ تو خیر خواهی کن و مردم را راحت بگذار نهایتا صداقت است که برنده نبرد میان حق و باطل است(ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون {۵۶/مائده} )
اگر عزیزی را از دست داده ای برایش دعای خیر کن و بدان که جان ما و او امانتی است که خدا به ما بخشیده و هر وقت که بخواهد آن را باز پس می گیرد اگر همسایه شما کالای گرانبها نزدتان بگذارد تا شما از آن استفاده کنید و از داشتنش لذت ببرید اگر روزگاری رسید که آن همسایه آن کالای فاخر را از شما طلبید، آیا در هنگام باز پس دادن بر او اخم می کنید یا این که سپاسش را به جای می آورید؟!

3-شکرگزاری:
به جهان اطرافمان بنگر خداوند هر چیز را که برای زیستن و آسایش ما لازم است به ما عطا کرده زمین را گسترده کرده تا هر کجا خواستیم برویم و از طبیعت های زیبا استفاده کنیم از این خاک انواع میوه و ثمر خوش طعم و خوش رنگ به ما عطا کرده به درون خودت بنگر قامتی استوار تنی سالم چشم های قوی گوش های تیز و…آیا تا بحال در مقابل این نعمت ها شکر خدا را به جای آورده ای؟! چشمانت را ببند و این متن را بخوان؟ چند روز از زبانت استفاده نکن.حال ارزش این نعمت ها را می دانی؟ بزرگ ترین نعمت رفاه و آسایش نیست بلکه بزرگترین نعمت آرامش است که در آغوش ایمان آن را به دست می آوریم به جای ماتم گرفتن برای فقر و نداری سعی و تلاشت را بیشتر کن و از خداوند طلب روزی بیشتر کن و همواره سپاسش را به جایی آور زندگی بدین شکل رنگ خوشی به خود می گیرد.

4-مهربانی:
هر کس در زندگی مشکلات و دغدغه هایی دارد اما نباید این مشکلات باعث تند خویمان با مردم شود نباید فراموش کنیم که اخلاق شعبه ای از ایمان است .
• الله متعال خطاب به پیامبر می فرماید: فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الأمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ ﴿۱۵۹/ال عمران﴾ ترجمه مجتبوی
[اى پيامبر،] به مِهر و بخشايشى از خداست كه براى ايشان نرم شدى، و اگر درشتخوى سخت‏دل بودى از گرد تو پراكنده مى‏شدند. پس، از آنان درگذر و براى ايشان آمرزش بخواه و با آنان در كار [جنگ‏] مشورت كن، و چون بر [كارى‏] دل بنهادى بر خداى توكل كن كه خدا توكل كنندگان را دوست دارد.

تندخویی باعث تنهایی می شود و تنهایی خود مسبب افسردگی و ماتم است پس نباید خود را آیینه مردم کنیم و چنانکه با ما رفتار می کنند با آنها رفتار کنیم.
یکی از دوستانم توصیه جالبی به بنده کرد که بسیار مفید است ایشان گفتند: وقتی از دوستت عصبانی شدی آنچه را می خواهی به او بگویی قبل از گفتن روی یک برگه بنویس و یک بار آن را بخوان به احتمال زیاد از گفتنش پشیمان خواهی شد.
توصیه زیبایی است من هم به شما توصیه می کنم این کار را انجام دهید.
پیامبر (ص) می فرماید:نرمی و آرامی در هر کاری باشد آن را پسندیده و ارزنده می کند و شدت و سختی در هر کاری باشد باعث خواری آن می شود (اربعین نووی)

خداوند به موسی(ع) می فرماید: به نزد فرعون برو و با او با نرمی و احترام حرف بزن باشد که پند گیرد پس لازمه دعوت بهتر و مثمر نرمی و آرامی است حتی اگر طرف مقابلمان جاهل ترین و ظالم ترین مردم باشد.!!

5-معاشرت و مدارا با جامعه:
گوشه گیری و تنهایی تمام پرونده های ناراحتی و نگرانی را به رویت می گشاید و ذهن و نهاد آدم را افرسوده می کند اما در جمع بودن باعث نشاط و شادابی می شود تمام عبادت هایمان جمعی است و این خود دلیلی بر نکوهیده بودن انزوا است .
همچنین که پیامبر(ص) می فرماید: مومنی که با مردم نشست و برخواست کند و برا آزار اذیتشان صبر کند بهتر از مومنی است که در جمع نباشد و بر آزار و اذیت آنها صبر نکند (ریاض الصالحین)
نویسنده: ادریس اسلام نژاد

نمایش بیشتر

ادریس اسلام نژاد

استان آذربایجان غربی دبیر آموزش و پرورش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا