اصول

تلقیح مصنوعی

صورت های مختلف تلقیح مصنوعی و حکم آن

سوال: در مورد تلقیح مصنوعی یا اختلاط نطفه زن و مرد و انتقال به داخل رحم زن، سوالاتی مطرح است. همچنین تلقیح مصنوعی امروزه صورت ها و شیوه های مختلفی را به خود پذیرفته است که برخی از آن ها حرام و برخی دیگر حلال است.
در ذیل، شیوه های مختلف تلقیح و حکم آنها با استفاده از دیدگاه مجمع جهانی فقه اسلامی و هیئت افتای کشور کویت ذکر می شود.
پاسخ: امروزه تلقیح مصنوعی به شیوه های زیر انجام می پذیرد:
۱-بخشی از نطفه ی زن و بخشی از نطفه ی شوهرش را گرفته، بعد از لقاح، آن را در رحم همان زن قرار می دهند.
۲- بخشی از نطفه ی زن و بخشی از نطفه ی مرد را گرفته، بعد از لقاح، آن تخمک لقاح یافته را در رحم همسر دوم مرد که قادر به حمل است، کاشت می دهند.
۳- بخشی از نطفه ی زن و بخشی از نطفه ی مرد را گرفته، آن را در رحم زن بیگانه ای کاشت می دهند.
۴- بخشی از نطفه ی مرد را گرفته، آن را با بخشی دیگر از نطفه ی زن بیگانه لقاح میدهند، بعد از آنکه لقاح صورت گرفت تخمک به وجود آمده را به رحم همسر خود آن مرد بر میگردانند.
۵- بخشه از نطفه ی زن و بخشی از نطفه ی مردی بیگانه گرفته، در داخل رحم زن قرار می دهند.
۶- بخشی از نطفه ی زنی بیگانه و مردی بیگانه( زن و شوهر نباشند) گرفته، آن را بعد از لقاح در داخل رحم زنی بیگانه کاشت می دهند.
آن چه از نظرگاه شرع در مورد موارد مختلف تلقیح مصنوعی بالا می توان اظهار داشت این است که وقتی بخشی از نطفه زن و بخشی از نطفه ی شوهر را بگیرند و لقاح بدهند شرعاٌ جایز و حلال است. در غیر این صورت عمل لقاح، حرام است. بر این اساس از میان صور مختلف فوق فقط صورت اول( تلقیح نطفه ی زن و شوهر شرعی) حلال و شیوه های ۲، ۳، ۴، ۵و ۶ حرام و غیر جایز است.
منبع: احکام و فتاوای پزشکی معاصر تألیف کمال روحانی
والسلام صالح ترشی

نمایش بیشتر

ســــۆزی میــــحڕاب

سایت ســــۆزی میــــحڕاب در آذرماه 1392 با همت جمعی از اهل قلم خوشنام و گمنام تاسیس شد ســــۆزی میــــحڕاب بدون جنجال و در اوج عملگرایی به ترویج مبانی میانه روی می پردازد ســــۆزی میــــحڕاب با هیچ جریان و هیچ احدی درگیری ندارد ســــۆزی میــــحڕاب رسالتی جز همزیستی و دگرپذیری ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا