اندیشه

اینترنت عرصه و محرابی مناسب برای گفتمان اسلامی

ترجمه : عتیق الله موحد

در این شک و تردیدی نیست که در عصر کنونی ، اینترنیت بهترین وسیله برای نشر دعوت اسلامی به شمار می آید و می توان با استفاده از آن نشر فکر اسلامی را آسان تر گردانید، اما این را هم نباید فراموش کرد که اینترنیت تیغی  است دوسره و تیز ، بدین معنی که استفاده از آن در کارهای نیکو ، اجر و پاداش به همراه دارد همانطور که استفاده از آن در امور خلاف شریعت ، انسان را به انحراف و گمراهی می کشاند، در عصر حاضر دشمنان اسلام از این وسیله خیلی استفاده می نماید، مسلمانان باید از این اگاه باشند و به پاسخ آنانی که اسلام را از این طریق به مردم ، غلط معرفی می کنند بپردازند.

بهره گیری از اینترنیت و دنیای مجازی بهترین روش برای دعوت اسلامی است نباید مسلمانان بویژه  دعوتگران این فرصت را از دست بدهند .

 مؤسسه ها و  مراکز اسلامی در این زمینه مسئولیت بیشتری برعهده دارند ، باید در بخش های مختلف ، راجع به زندگی حضرت محمد صلی الله علیه وسلم ، طرز زندگی صحابه کرام وسایر شخصیت های مسلمان آگاهی های لازم را در اختیار شیفتگان آنان قرار دهند ، ما به راحتی می توانیم از طریق اینترینت ، جهان امروزی را مانندیک دهکده بزرگ تصورکنیم و پیام رسای خورا به گوشه گوشه آن برسانیم آن هم بدون اینکه در پیش روی خود موانعی احساس کنیم.

ویژگی ها و فوائد اینترنیت در زمینه دعوت اسلامی و گفتمان دینی

1)     می توانیم توسط اینترینت در سریعترین زمان و با کمترین هزینه پیام اسلام را به دوردست ترین ممالک جهان برسانیم ، و مطمئناً این نوع دعوت خیلی موثر و به صرفه است.

2)     می توانیم با بهره گرفتن از این شیوه با اتباع و پیروان مذاهب غیر اسلامی نیز تماس برقرار نماییم و به راحتی آنان را متجه حقیقت اسلام بنماییم .

3)     از این طریق می توانیم  بدون اینکه کسی و یا جریانی ما را تهدید نماید  دعوت دینی امان را به هر که و کجا بخواهیم برسانیم .

4)      می توانیم  توسط اینترینت با مردمانی بسیار فراوان و جوامع متکثر و متعدد  و بویژه جوانان فعال در این عرصه در تماس باشیم و با ادبیات کاملاً معاصر و به روز آنان را با اسلام آشنا کرده و به نوعی آشتی دهیم .

5)        آمارها حاکی از این است که بیشتراستفاده کنندگان ازاینترنیت  در باره اسلام و مسلمانان کنجکاوند  ، و پاسخ  سؤال ها و شبهه هایشان را اغلب از همین طریق دنبال می نمایند ، امری که بدخواهان اسلام از دیر باز متوجه آن شده اند و لذا با آدرس های غلط و انحرافی  از اسلام سعی می کنند آن جوانان شیفته را گمراه نمایند و قطع به یقین در این باب به موفقیت های چشم گیری نیز دست آزیده اند .جا دارد دعوتگران اسلام این بخش و محراب مهم را به نحو احسن بکارگرفته و در این  بازار شلوغ راه راست به رهپویان راستی بنمایانند .

6)        و اخیراً برکسی نا گفته نیست که استفاده کنندگان ازاینترنیت ، مردمانی تحصیل کرده و باسوادند و اگر گمشده اشان را از زبان دعوتگرانی با حکمت و درایت بیابند یقیناً توفیق  لبیک گفتن به دین اسلام را  کسب خواهند نمود و بدینگونه از آن به بعد آن ها در این میدان و عرصه به تلاش و کشش دعوتی خواهند پرداخت .

7)     امروزه بیشتر جنگ ها و رویارویی ها و کودتاهای مخملین بین مدافعان حق و باطل و کشورهای جهان در دنیایی کاملاً مجازی شکل می گیرد و به دیگر تعبیر می توان گفت جنگ و درگیری میان مغز ها است نه چیز دیگر ، امری که جوانان مسلمان در کشورهایی همچون فلسطین اشغالی از آن غافل نیستند .                                                                     رها نمودن این بخش و حوزه مهم از دعوت و گفتمان دینی از طرف مسلمانان و چاپیدن به عرصه هایی کاملاً سنتی و تاریخ گذشته  می تواند بزرگترین خدمت به اردوگاه بدخواهان این دین و در عین حال بارزترین خیانت به جبهه داخلی مسلمانان به شمار آید .

منبع: اصلاح انلاین ( با تغییرات و ویراستاری مجدد)

نمایش بیشتر

ســــۆزی میــــحڕاب

سایت ســــۆزی میــــحڕاب در آذرماه 1392 با همت جمعی از اهل قلم خوشنام و گمنام تاسیس شد ســــۆزی میــــحڕاب بدون جنجال و در اوج عملگرایی به ترویج مبانی میانه روی می پردازد ســــۆزی میــــحڕاب با هیچ جریان و هیچ احدی درگیری ندارد ســــۆزی میــــحڕاب رسالتی جز همزیستی و دگرپذیری ندارد

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. قطعا در گفتمان دینی نمی توان از این محراب مدرن و پرمخاطب (اینترنت)بی نیاز بود، امروزه جوانان مسلماندر همین عرصه رشادت هاو لیاقت های فراوانی از خود نشان می دهند ، استادعلامه قه ره داغی چند سال پیش می گفت : امروزه گویند بی سواد کسی است که فاقد سوادخواندن و نوشتن باشد ولی چند سال دیگر باید در این تعریف تجدیدنظر نمود چرا که بی سواد عبارت است از کسی که از کامپیوتر و اینترنت بهره ای نداشته باشد . و من گویم بی بهره آن دعوتگری است که از این روزنه و محراب به تبلیغ اسلام نپردازد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا