خانواده

چرا زنان بیشتر دچار افسردگی می شوند؟

  امروزه افسردگی یکی ازبیماری های رایجی است که در جامعه ی ما بیشتر به چشم می خورد، در این میان زنان خیلی بیشتر از مردان دچار این بیماری می شوند.

زنان به خاطر نوع زندگی و رعایت نشدن حقوقشان که در طول تاریخ بر آنها تحمیل شده، خیلی بیشتر از مردان در برابر مشکلات وناهنجاری های زندگی دچار افسردگی می شوند.

می خواهیم در این مقاله ی خیلی کوتاه و مختصر در مورد دلایل وگرفتاری های بانوان و دچار شدنشان با پدیده ی ” افسردگی ” بحث کنیم.

 قبل از رسیدن به سن بلوغ تفاوت هایی در بروز و ظهور افسردگی بین دختران و پسران وجود ندارد ، اما در سنین ۱۱ الی ۱۳ سالگی آمار دچار شدن دختران به افسردگی افزایش می یابد تا جایی که در سن ۱۵ سالگی این افزایش به دو برابر بیشتر از مردان می رسد.

 ظهور و بروز این بیماری در سن رسیدن به بلوغ شروع می شود، زیرا در سن بلوغ ، تغیراتی اساسی از لحاظ هورمونی و درونی در فرد ایجاد می شود که در صورت عدم مدیریت صحیح این فشار و استرس، به بیماری هایی همچون افسردگی و… دچار می شود.

 این فشار و استرس روحی می تواند در بین کسانی که از نظر روحی وجسمی در وضعیت نا مطلوبی قرار دارند، تأثیر بیشتری بگذارد.

 بعضی از متخصصان بر این باورند که دچار شدن بعضی از زنان به افسردگی، ناشی از همین مشکلات و فشارهای روزانه ای است که در خانه وجامعه برایشان به وجود می آید.

 این مشکلات و فشارها عبارتنداز :

سرپرستی در خانواده، مشکلات محل کار، از دست دادن همسر و بی همدم و سرپرستی پدر و مادر سالمند و سالخورده، که همگی ازجمله عواملی هستند که باعث افسردگی در بین زنان می شوند.

طبق تحقیقات انجام شده، بیشترین افرادی که به بیماری « افسردگی» گرفتار شده اند، کسانی هستند که زندگی مشترکِ موفقی را تجربه نکرده اند؛ در این بین نیز، زنان بیشتر از مردان تأثیر پذیرتر هستند و با روبرو شدن با سختی و چالش های زندگی ضربه پذیر تر هستند.

از دیگر عواملی که در گرفتار شدن خانم ها به افسردگی نقش اساسی دارد؛ عادات ماهانه، بارداری، زایمان و نازایی می توان نام برد ؛ زیرا این عوامل در بروز اختلالات روحی و روانی، جسمی و بدنی فرد نقش مؤثری دارد، که در صورت عدم تحمل این ناراحتی و نارسایی ها، به بیماری هایی از قبیل « افسردگی» گرفتار می شوند.

در این میان گاهی اوقات زن بعد از زایمان دچار نوعی افسردگی می شود ، که تا مدت طولاتی با آن همراه می گردد، تحقیقات نشان می دهد زنانی که دچار افسردگی می شوند اکثرا آنانی هستند که قبل از بار داری چندین بار افسردگی را تجربه کرده اند، همچنین زنانی که عقیم هستند و نمی توانند بچه دار شوند ، بیشتر در معرض دچار شدن به افسردگی هستند.

 همچنین تحقیقات نشان می دهد افرادی که در دوران کودکی در معرض تبعیض – نژادی و خانوادگی قرار گرفته اند بیشتر در معرض افسردگی هستند .

یکی دیگر از دلایل ابتلا به افسردگی، فقر و تنگدستی است‌؛ زیرا فقر و نداری باعث فشار روحی و روانی بیشتر بر زنان می شود، و آنان احساس نا آرامی و به حاشیه رانده شدن را به خود راه می دهند و استقلال مادی و مالی را که یکی از خواسته های مهم زنان است، در زندگی خود نمی بینند .

همه ی این عواملی که ذکر شد، تأثیر به سزایی در گرفتاری جامعه بخصوص «زنان» به بیماری « افسردگی » دارند.

منبع: خوشکانی یه کگرتویی ئیسلامی کوردستان

ترجمه : کریم تاران / نقده

نمایش بیشتر

کریم تاران

استان آذربایجان غربی - میاندواب نویسنده و مترجم فعال دینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا