تاریخ

دارندگان گوشی های لمسی بخوانند

سفارشی به دارندگان گوشیهای لمسی
خداوند یاران پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ را که در لباس احرام بودند، مورد آزمایش قرار داد؛ آزمایش آنان بدین گونه بود که شکار را در دسترسشان قرار داد بگونه¬ای که یکی از آنان می¬توانست بدون استفاده از وسایل شکاری، آن را شکار کند! لازم به ذکر است کسی که در لباس احرام باشد، شکار هر گونه جانداری بر او حرام است!
در این خصوص خداوند متعال می¬فرماید:  ((‏يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَيَبْلُوَنَّكُمُ اللَّهُ بِشَيْءٍ مِنَ الصَّيْدِ تَنَالُهُ أَيْدِيكُمْ وَرِمَاحُكُمْ لِيَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ يَخَافُهُ بِالْغَيْبِ فَمَنِ اعْتَدَى بَعْدَ ذَلِكَ فَلَهُ عَذَابٌ أَلِيمٌ‏)) [مائده: 94]
«‏اي مؤمنان! مسلّماً خداوند شما را با (تحريم) برخي از نخجير (يعني حيوانات و طيور وحشي برّي كه به آساني در دسترس شما قرار مي¬گيرند و) دستها و نيزه‌هاي شما بدانها مي‌رسند، آزمايش مي‌كند، تا روشن شود چه كسي در حال نهان (از ديدگان مردمان، به سبب نيروي ايمان) از خدا مي¬ترسد. هركس بعد از آن (كه حدود و احكام بيان گرديد، از آنها تخطّي و) تجاوز كند، مجازات دردناكي خواهد داشت. »
در این زمان آزمایش بسیار سختی هر روز تکرار می شود، اما در شکل و قالبی دیگر!
چگونه؟!
تقریباً ده سال قبل، دستیابی به تصاویر و شبکه¬های مبتذل بسیار سخت بود، اما در این زمان با لمس صفحه گوشی یا کلیک بر صفحه کامپیوتر بدون فیلتر می¬توانی به آن دست یابی. خداوندا! به تو پناه می¬آوریم.
این گفته¬ی خداوند را به خاطر بسپار که می¬فرماید:  ((….لِيَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ يَخَافُهُ بِالْغَيْبِ فَمَنِ اعْتَدَى بَعْدَ ذَلِكَ فَلَهُ عَذَابٌ أَلِيمٌ‏)) [مائده: 94]
 در حال خلوت، سکوت اعضای بدنت، تو را نفریبد، بی گمان روزی فرا خواهد رسید که به سخن در خواهند آمد! (و علیه تو شهادت خو اهند داد).
خداوند در این خصوص می¬فرماید:  ((‏الْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلَى أَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَا أَيْدِيهِمْ وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ‏)) [یس: 65]
«امروزه بر دهانهايشان مهر مي¬نهيم ، و دستهايشان با ما سخن مي¬گويند، و پاهايشان بر (كارهایي كه انجام‌ مي‌داده‌اند و ) چيزهایي كه فرا چنگ مي‌آورده‌اند، گواهي مي‌دهند.‏»
خوب در این گفته¬ی خداوند بیندیش که می¬فرماید: ((‏يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَيَبْلُوَنَّكُمُ اللَّهُ بِشَيْءٍ مِنَ الصَّيْدِ تَنَالُهُ أَيْدِيكُمْ وَرِمَاحُكُمْ لِيَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ يَخَافُهُ بِالْغَيْبِ فَمَنِ اعْتَدَى بَعْدَ ذَلِكَ فَلَهُ عَذَابٌ أَلِيمٌ‏)) [مائده 94]
یکی از علمای سلف می¬گوید: (ترس از باد هنگامی که پرده را از در خانه¬ات کنار می¬زند در حالی که گناه می¬کنی، بزرگتر از گناهی است که انجام می¬ددهی).
(بر توفیق بر ترک گناه) بايد تنها از خدا ياري خواست.
یکی از کسانی که گرفتار نگاه حرام شده، می¬گوید:
صدای خش خش در را شنیدم، روحم به گلویم رسید و نفسم قطع شد، دستگاه پخش را بستم و در را باز کردم، ناگهان گربه¬ای را دیدم!
خداوند از هر چیزی نزدیکتر است!
بین انسان و آنچه که با تلفن هوشمند به دستش می¬رسد جز دیوار مراقبت«= نظارت الهی» چیز دیگری وجود ندارد.
علامه شنقیطی می¬گوید: اجماع علما بر این است که خداوند هیچ نصیحت¬کننده و منع کننده¬ای را بزرگتر از «نظارت الهی» نازل ننموده است!
کسی که  این دیوار – بین خود و خدایش – را خراب می¬کند، قطعاً جرأت بزرگی بخرج داده است!.
چه زشت است جرأت خرج دادن در مقابل خداوند!.
 یکی از علمای سلف می¬گوید: ظاهراً، در لباس زاهد و دوست خدا نباش در حالی که در باطن دشمن خدا هستی.
هنگامی که می¬گوییم: در این زمان دستیابی به حرام از هر چیزی آسان¬تر است….. باید این را هم بگوییم: در این زمان نزدیک شدن به خداوند، با ترک حرام، از هر چیزی بزرگتر و مهم¬تر است!
تلفن همراهت، مانند صندوقچه¬ای است، یا نیکی¬ها یا گناهان جاری را در آن ذخیره می¬نمایی. پس آنچه را که دوست داری در روز قیامت در کارنامه اعمالت ببینی، در آن ذخیره کن.
برحذر باشید از گناهانی که در خلوت انجام داده می¬شوند! بخصوص گناهانی که از راه گوشی، کامپیوتر و تلویزیون در حالت خلوت و دوری از اعضای خانواده و دیگر مردمان انجام می¬ دهید….
بی¬گمان چنین گناهی ثبات و پایداری انسان را از بین می¬برد.
عبادت پنهانی را انجام دهید؛  زیرا به وسیله¬ی آن، نفس را از کششهای شهوات محافظت می¬نمایی. اگر می¬خواهی تا هنگام مرگ ثبات داشته باشی، باید در خلوت، خداوند را بر خود مراقب و ناظر بدانی.
امام ابن قیم  می¬گوید: گناهانی که در خلوت انجام داده می¬شود سبب هلاکت و نابودی است، اما عبادت در خلوت، ثبات و پایداری را به دنبال دارد.
هرگاه بنده در خلوت، ارتباط بین خود و خدا را اصلاح کند، خداوند خلوت او در قبر را برایش نیکو می¬گرداند.
اما فایده اصلاح عمل در خلوت در روز قیامت:
عَنْ ثَوْبَانَ عَنِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَنَّهُ قَالَ: «لَأَعْلَمَنَّ أَقْوَامًا مِنْ أُمَّتِي يَأْتُونَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ بِحَسَنَاتٍ أَمْثَالِ جِبَالِ تِهَامَةَ بِيضًا فَيَجْعَلُهَا اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ هَبَاءً مَنْثُورًا» قَالَ ثَوْبَانُ يَا رَسُولَ اللَّهِ! صِفْهُمْ لَنَا جَلِّهِمْ لَنَا أَنْ لَا نَكُونَ مِنْهُمْ وَنَحْنُ لَا نَعْلَمُ قَالَ: «أَمَا إِنَّهُمْ إِخْوَانُكُمْ وَمِنْ جِلْدَتِكُمْ وَيَأْخُذُونَ مِنَ اللَّيْلِ كَمَا تَأْخُذُونَ وَلَكِنَّهُمْ أَقْوَامٌ إِذَا خَلَوْا بِمَحَارِمِ اللَّهِ انْتَهَكُوهَا» [ابن ماجه 4235]
از ثوبان روایت است که پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فرمود: «کسانی از امتم را می¬شناسم که در روز قیامت با حسناتی  مانند کوه¬های تهامه به محشر می¬آیند اما خداوند اعمال آنان را مانند گرد و غبار (بی ارزش و) پراکنده می¬نماید» ثوبان گفت: ای رسول خدا! آنان را برای ما بیان کن تا آنها را بشناسم، مبادا از آنان باشیم در حالی که نمی¬دانیم. پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فرمود: «آنان از برادران شما هستند، از جنس خودتان، شب هنگام همانند شما عبادت می¬کنند، ولی هنگامی که در خلوت قرار می¬گیرند، مرتکب کارهای حرام می¬گردند»
اللهُمَّ اقسِم لَنا مین خشیَتِکَ ما تحول بِهِ بَینَنا و بینَ معصیتِکَ. اللهُمَّ إنَّا نَسأَلُکَ خَشیَتَکَ فِی السِّرِّ و العلانیة.
منبع: اینترنت:
ترجمه: خالد ایوبی نیا

نمایش بیشتر

خالد ایوبی نیا

استان آذربایجان غربی - ارومیه مترجم - نویسنده فعال دینی و حافظ قرآن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا