خانواده

باورها و تصورات غلط در مورد زندگی مشترک(1)( ناگفته هایی بسیار مهم )

باورها و تصورات غلط در مورد زندگی مشترک(1)( ناگفته هایی بسیار مهم )

 ۱)به هر ترتیبی که شده است بایستی ازدواج کرد!

در گذشته برای بقای نسل و زنده ماندن ازدواج امری واجب و یک هدف بود و به همین دلیل حتی اگر فرد مناسبی پیدا نمی شد، فرد بایستی تن به هر ازدواجی می داد. اما امروزه فلسفه ازدواج نه یک هدف بلکه وسیله ای برای تکامل و از من درآمدن و به ما تبدیل شدن است.
امروزه هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد که به دلیل مشکلات مالی و یا مسایل دیگر، دختری ۲۰ ساله به عقد پیرمردی ۵۰ ساله درآید و یا چون هنوز خواهر بزرگتر ازدواج نکرده است، خواهر کوچکتر ازدواج نکند

 

۲)ازدواج حلال مشکلات فرد است!
اگر فردی گوشه گیر، منزوی و یا افسرده هستید و احساس تنهایی می کنید؛ اگر بی مسئولیت و سر به هوا هستید؛ اگر آدمی خشمگین و یا شکاک و یا خوش گذران هستید و یا اصولاً اگر دچار هر نوع اختلال روحی روانی و یا شخصیتی هستید، ازدواج نه تنها دارو نخواهد بود بلکه سمی است که نه تنها شما ؛ بلکه زندگی دیگری را نیز به خطر می اندازد.

اولین شرط برای یک ازدواج موفق و خوب، داشتن سلامت روحی روانی است. اگر فرد حداقل آمادگی لازم برای ازدواج را نداشته باشد (بلوغ جسمی، عقلانی و احساسی عاطفی همراه با توانمندی نسبی اقتصادی) بدون شک با ازدواج مشکلات زندگی اش دو چندان خواهد شد و صدمات ناشی از آن چند صد برابر ناگوارتر از مجرد ماندن خواهد بود (چه برای خود فرد و چه برای همسر و جامعه).

 

۳)بچه باعث تقویت رابطه زناشویی و گرم کردن زندگی می شود!
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که با بدنیا آمدن اولین بچه معمولاً فاصله میان زن و شوهر بیشتر (و نه کمتر) می شود و ثانیاً پرورش سالم یک کودک نیازمند محیطی آرام و عاری از تنش و همکاری و هماهنگی پدر و مادر است ، اگر چه بدلیل احساس مسئولیت، حضور بچه باعث کاهش میزان طلاق می شود ولی در طولانی مدت چیزی جز زندگی  بی روح و بی جهت باقی نخواهد گذاشت.

 فرزند زمانی باعث گرمی بیشتر زندگی می شود که زوجین پیوند عاطفی و عمیقی با یکدیگر داشته باشند.

نصیحتی از سر دلسوزی ؛ تا زمانی که مشکلات جدی زناشویی خود را حل نکرده اید و بطور عقلانی و عاطفی مطمئن نشده اید که زندگی اشتراکی تان پایدار خواهد ماند، بهتر است از فکر بچه دار شدن صرف نظر کنید.

 

۴)کلید پایداری و بقای زندگی زناشویی، شانس خوب و داشتن عشق رمانتیک است!
برخی اعتقاد دارند که ازدواج همچون یک هندوانه است که تا نبریدش (به اصطلاح وارد زندگی نشوید) معلوم نخواهد بود ، قرمز و خوشمزه است یا کال و بیمزه، آری؛ اگر به پنجاه یا صد سال قبل برگردیم که در زمان سفره ی عقد ،خانم دیگری را به جای همسر انتخابی می نشاندند ، این حرف تا حدی صادق خواهد بود ؛ اما به یُمن پیشرفت های علمی (خصوصاً روانشناسی و جامعه شناسی)، پیشرفت های اقتصادی و تحولات فرهنگی اجتماعی این امکان فراهم شده است تا با آگاهی و ارتباط کوتاه مدت (همان دوران نامزدی) و در صورت لزوم مشاوره قبل از ازدواج در اکثر موارد دست به انتخاب درست جفت و همسر مناسب خود زد.
اگر چه اولین شرط یک ازدواج خوب و موفق وجود عشق رمانتیک است. (و به عبارتی دیگر، داشتن شوق و هیجان و کشش احساسی و جنسی به طرف مقابل) ولی برای تداوم و پایداری زندگی اشتراکی کافی نیست ؛ زیرا همانطور که گفته شد این مرحله در بهترین شرایط ،بیش از یک سال تداوم نخواهد یافت (و در صورت طیّ مراحل ، بدرستی جای خود را به عشق واقعی خواهد داد).

مهم ترین مؤلفه های ثبات یک زندگی زناشویی (سوای از داشتن عشق رمانتیک در اوایل)، آگاهی، همدلی، همراهی، صمیمیت، ملاک ها و ارزشهای تقریباً یکسان و تعهد هستند.

 

۵)در ازدواج، مردان بیش از زنان منتفع می شوند و لذت می برند!
اگر به ازدواج از دید امروزی نگاه کنیم و مورد بررسی قرار دهیم زن و شوهر هر دو به یک میزان ولی به نوعی متفاوت از زندگی مشتراکی بهره می برند. در مقایسه با مجردها، عموماً افراد متأهل طول عمر بیشتری داشته، خوشحال تر و سالم تر بوده و از نظر اقتصادی نیز در وضعیت بهتری قرار می گیرند. در مقابل سلامت بهتر شوهر، زن از امنیت اقتصادی بهتری برخوردار می شود.
متاسفانه بدلیل دانش پایین، حتی امروزه بسیاری از افراد تصور می کنند که در ارتباط جنسی مرد بیش از زن لذت می برد. در حالی که کاملاً نادرست است. در واقع، اگر زن و شوهر از ویژگی های طبیعی و درست ارتباط جنسی مطلع باشند و باورهای غلط فرهنگی و خرافات را کنار بگذارند و با هم درست، صمیمانه و مهربانانه ارتباط برقرار کنند، زن ها نه تنها کمتر بلکه چندین برابر مردان می توانند از ارتباط جنسی لذت ببرند.

 

6)هر چه زن تحصیلاتش بیشتر باشد احتمال ازدواج کردن و خوشبختی اش کمتر می شود!
درست کاملاً برعکس، رمز خوشبختی آگاهی است. فرد تحصیل کرده از چهار «نون» نحث بشریت (نادانی، نیازمندی، ناتوانی و نگرانی) کمتری برخوردار است و می آموزد که چگونه درست فکر کند؛ تفاوت ها را بشناسد و بپذیرد؛ مخالف را درک و تحمل کند؛ چگونه مسایل و مشکلات را حل کند؛ از جادو و جمبل دوری و انتخاب درست تری بکند؛ بر اساس نیازمندی و نادانی و ناتوانی تسلیم هر خفت و خواری نشود؛ در مقابل ظلم و ستم بایستد و حق خود را بازستاند؛ و … و در کل، افراد تحصیل کرده عموماً خوشبخت تر هستند (هر چند که به دلایل زیادی افراد تحصیل کرده عموماً چند سالی دیرتر از افراد غیر تحصیل کرده ازدواج می کنند).

 

۷) افراد متأهل کمتر از افراد مجرد از ارتباط جنسی لذت می برند!
اگر زن و شوهر از آگاهی کامل برخوردار باشند و مشکلات جنسی و روحی و روانی خود را درست کنند و باورها و خرافات مرتبط با ارتباط جنسی را کنار بگذارند، لذت و رضایت روحی و جسمی ارتباط جنسی در حریم خانواده چندین برابر ارتباط جنسی خارج از آن خواهد بود. لذا اگر در زندگی مشترک خود روابط زناشویی تان به طور چشمگیر کاهش یافته است (مثلاً از هفته ای دو سه بار به هفته یا ماهی یکی دو بار) و در بحران خاصی قرار ندارید (مثلاً مرگ عزیزی) و بیش از یکی دو ماه ادامه یافته است، حتماً دنبال معالجه باشید (مشاوره خانوادگی).

۸)به دلیل تجربیات به دست آمده، معمولاً ازدواج مجدد بهتر از ازدواج قبلی خواهد بود!
اگر چه بسیاری از افراد ازدواج مجدد موفق تری دارند ولی در کل، میزان مشکلات زناشویی و طلاق در ازدواج های مجدد بیش از ازدواج اول است.

 

9)او را عوض و متحول خواهم کرد!
با وجود توانایی، کنترل و هدایت خود، ما که نتوانسته ایم به خواسته ها و آرزوهایی که برای خودمان داشته ایم برسیم! چگونه انتظار داریم دیگری را تغییر دهیم (مگر اینکه به طور موقت و ظاهری طرز غذا خوردن یا لباس پوشیدن و رفتار با دیگران را تغییر بدهیم، ما نمی توانیم شخصیت و افکار انسان ها را تغییر دهیم). اگر قرار باشد در زندگی مشترک کسی تغییر کند آن شخص فقط خود ما هستیم. ما با تغییر خود در جهت درست می توانیم تفکر و احساس همسرمان نسبت به خود را تغییر دهیم و این شاید تنها عمل و کمکی است که شما در جهت بهبود رابطه می توانید انجام دهید (البته این تغییر نبایستی برخلاف اصول و ارزش های اخلاقی و انسانی باشد).

نصیحت: اگر اصرار در تغیر همسرتان بکنید (حتی از روی عشق و محبت) مطمئن باشید تنها تغییری که ممکن است در او به وجود آورید این است که او را به یک آدم متقلب و ریاکار کامل تبدیل خواهید کرد.

———————————————————–
منبع: چگونه زندگی مشترک خود را از نو و عاشقانه بسازیم /مؤلف: دکتر سید اصغر ساداتیان و دکتر ماهیار آذر /انتشارات: ما و شما ۱۳۸۹

نوگرا

 

نمایش بیشتر

ســــۆزی میــــحڕاب

سایت ســــۆزی میــــحڕاب در آذرماه 1392 با همت جمعی از اهل قلم خوشنام و گمنام تاسیس شد ســــۆزی میــــحڕاب بدون جنجال و در اوج عملگرایی به ترویج مبانی میانه روی می پردازد ســــۆزی میــــحڕاب با هیچ جریان و هیچ احدی درگیری ندارد ســــۆزی میــــحڕاب رسالتی جز همزیستی و دگرپذیری ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا