تاریخ

عایشه ؛ مادری به پاکی باران

( مادری به پاکی باران )

نام ; عایشه رضی الله عنها . لقب : صدیقه وحمیراء . کنیَه : أم المؤمنین . پدر بزرگوار : یار غار و خلیفه ی راشد پیامبر صلی الله علیه وسلم ابوبکر صدیق رضی الله عنه . مادر محترمه : زینب رضی الله عنه{ کنیه : امّ رومان } ولادت : سال چهارم بعثت .

این دختر نیک بخت ، محبوب دل پیامبر ، صدیقه دختر صدیق تنها دختر باکره در میان همسران پیامبر است . او زنی است که خداوند از بالای هفت آسمان بخشی از یک سوره ی کامل در برائت و پاکیش نازل نمود تا پاک کند از رخسارِ گلِ سرخ ، گردی را که منافقان و یهودیان و پیروانشان بپا کردند واین نقشه ی شومشان در راستای بد گویی وعیب جویی و طعنه زدن به دین اسلام و نهایتا هدف قرار دادن رسالت و شخصیت پیامبر عظیم الشأن اسلام بود و هست ؟!

به راستی که بدخواهان ، واقعه ی افکی را که بزرگشان ، سردم دار منافقین : عبدالله بن ابی بن سلول در آن زمان طراحی و سازماندهی کرده بود را در این عصر ساماندهی می کنند  ودر راستای مخالفت با قرآن ؛ این دروغ ، را هرچه تمام تر برجسته و بزرگ جلوه می دهند تا اینگونه أم المؤمنین عایشه را به بی اخلاقی و هوس رانی متهم نموده و دشنام و نا سزا گفتن به عایشه رضی الله عنها را به مثابه ی جهاد فی سبیل الله و قربة الی الله قلمداد می کنند .
آری خداوند این دختر را مانند گوهری پاک و ناب بر انگشتر رسالت برگزید و در دفاع از این بانوی پاک و ملکه ی عفت و مریم اسلام بیشتر از ده آیه در برائت و پاکیش نازل نمودند ، تا چهره ی منافقان و یهودیان و دار و دسته ی شان را رسوا و مفتضح کند واین آیات برائت به خواری چشمشان تا روز قیامت قرائت می شود .

( از خانه ی صدیق به خانه ی نبوت )
این بانوی نیک بخت از همان روز ولادت اختر طالع او درخشان بود؛ چرا که وقتی چشم به جهان باز می کند که چهار سال از نور افشانی خورشید هدایت اسلام گذشته و سال پنجم بعثت شروع شده بود در خانه ای به دنیا می آید که پیش از آن با تابش خورشید اسلام منور گشته و به همین جهت است که ایشان می فرمایند : من ، پدر و مادرم را مسلمان دیدم و گوش هایم صدای پلیدی شرک و کفر را نشنیده است . ایشان از بدو تولد در سایه ی تعلیم و تربیت پدری چون صدیق اکبر رشد یافتن وهمین که به حد شعور و بلوغ میرسند تقدیر ربانی او را به خانه ی نبوت و جایگاه نزول وحی می پیوندد تا این دختر کم سن و سال در معیت پیامبر با آن حافظه و هوش و ذکاوت فطری و بالایی که داشت سبب خیر برای امت باشد و معلوماتی را از پیامبر ثبت و ضبط کند و برای نسل آینده منتقل نماید وحضرت عایشه از همان بدو ورود به خانه ی نبوت از گنج گهر بار نبوی گوهر های گرانمایه ای را برای امت اسلام بر گرفتند وبه دست نسل آینده سپردند و این گنجینه و معارف دینی همان روایات واحادیثی هستند که أم المؤمنین از زبان رسول الله برای مسلمانان باز گو کرده اند.

از این بانوی دانشمند واندیشمند دو هزار و دویست و ده حدیث نبوی به امت رسیده و در ردیف راویان حدیث از نظر تعداد حدیثی که روایت کرده اند در مرتبه ی ششم قرار دارند .

( بزر گترین عشق و محبت) :
عمرو بن عاص پس از پیروزی از سریه ی ” ذات السلاسل” با استقبال گرمی از طرف رسول الله مواجه شد ، وی گمان کرد که او محبوب ترین شخص در قلب پیامبر هستند لذا از وی پرسیدند که ای رسول خدا محبوبترین شخص نزد شما کیست ؟ اصحاب رسول الله همه پیرامونش نشسته بودند ، فرمودند : عایشه .

سبحان الله ملاحظه می کنیم که شرم و حیا مانع از بیان عشق و علاقه و محبت رسول الله نسبت به عایشه ، آن هم در برابر مردم نشد و این مسأله ایست که امروز به ندرت شاهد آن هستیم .
سیده عایشه نیز از پیامبر اکرم می پرسند : چگونه مرا دوست داری ؟ او گفت : بسان گره طناب . سیده عایشه گوید : مدتی او را به حال خود می گذاشتم ، سپس می پرسیدم : گره در چه حال است ؟ او به من می گفت : همان طور که بود .

این خبر که سیده عایشه محبوب ترین همسران پیامبر است میان مردم منتشر شده بود ، و هر کس که می خواست هدیه ای به رسول الله تقدیم کند ، در روزی که با عایشه بود این کار را می کرد تا آن که این امر بر دیگر همسران پیامبر گران آمد و آنان ام سلمه را نزد پیامبر فرستادند واز او خواستند که به مردم دستور دهد هدیه ها را در تمام روز ها تقسیم کنند . رسول الله فرمودند : ای ام سلمه خداوند عشق عایشه را به دلم انداخته است ، ای ام سلمه هنگام نزول وحی من در لحاف کدام یک از شما به جز عایشه بوده ام .
خانه ی سیده عایشه نیز به خاطر کثرت نزول جبرئیل محل فرود وحی نامیده شد . همسران پیامبر نزد فاطمه دختر رسول الله رفتند و از این امر نزدش شکایت کردند ؛ سیده فاطمه نزد رسول الله رفت وسخن همسرانش را به ایشان رساندند ؛ پیامبر به او فرمودند : دخترم آیا مرا دوست داری ؟ گفت : بله ، فرمودند : آیا کسی که من او را دوست بدارم ، دوست داری ؟ گفت : بله ، فرمود : پس او -عایشه – را نیز دوست بدار . با شناختی که از عایشه می رود در برابر حادثه ی افک این انتظار متصور است که حتی ایشان از مقدمات فجور و پلیدی هم محفوظ و به دور بودند و کسی که چنین باشد ، شایسته آن است که در مورد ایشان حسن ظن بکار رود . و آنچه بدخواهان در حق سیده عایشه می گویند هدفی جز آزردن خدا و رسولش و مؤمنین ندارند { ان الذين يؤذون الله ورسوله لعنهم الله في الدنيا والآخرة وأعد لهم عذابا مهينا * والذين يؤذون المؤمنين والمؤمنات بغير ما اكتسبوا فقد احتملوا بهتانا وإثما مبينا} احزاب 58-57
کسانی که خدا و پیغمبرش را آزار می رسانند ، خداوند آنان را در دنیا و آخرت نفرین می کند و از عذاب خوار کننده ای برای ایشان تهیه می بیند . کسانی که مردان وزنان مؤمن را(بدون اینکه کاری کرده باشند و گناهی داشته باشند ) آزار می رسانند ، مرتکب دروغ زشتی و گناه آشکاری شده اند . )
آری و من سخت مانده ام عجب از کسانی که در مقابل پروردگار قد علم کرده وعملا می گویند : که پروردگارا ما به تو ایمان داریم اما به گفته هایت در مورد پاکی عایشه ایمان نداریم !!

من سخت مانده ام عجب از کسانی که به آن قرآنی که به پاکی حضرت مریم اذعان می کنند ، ایمان دارند ولی به همان قرآنی که به پاکی سیده عایشه اذعان دارد ایمان ندارند !!

من مانده ام سخت عجب از کسانی که به پاکی نزول قطرات باران ایمان دارند اما به نزول آیات در برائت و پاکی عایشه ایمان ندارند !!!

من سخت مانده ام عجب از کسانی که قرآن خطاب به آنان میگوید اگر مؤمن هستید آنان ( ازواج پیامبر )مادران شما هستند اما باز گستاخانه به مادرشان تهمت می زنند !!

اما نه جای تعجب نیست چون به قول قرآن هستند کسانی که ( افتومنون ببعض الكتاب و تكفرون ببعض فما جزاء من يفعل ذلك منكم الاخزى فى الحيوة الدنيا و يوم القيمة يردون الى اشد العذاب و ما اللّه بغافل عما تعملون )پس چرا به بعضى از كتاب ايمان مى آوريد و به بعضى ديگر كفر مى ورزيد و پاداش كسيكه چنين كند بجز خوارى در زندگى دنيا و اينكه روز قيامت بطرف بدترين عذاب برگردد چيست ؟ و خدا از آنچه مى كنيد غافل نيست بقره 85

 وفات سیده عایشه

سیده عایشه روز سه شنبه 17 رمضان سال 57 هجری در گذشت وقتی در بستر مرگ بود عبدالله بن عباس بر او وارد شد و گفت : ای مادر ! مژده بده ! گفت: برای چه ای ابن عباس ؟گفت : چیزی جز خارج شدن از جسم به دیدار با محبوبت محمد صلی الله علیه وسلم نمانده است به خدا سوگند تو محبوب رسول الله بودی و تو همان کسی هستی که خداوند پاکیت را از آسمان نازل کرد

گردآوری : فهیم کاظمیان

نمایش بیشتر

فهیم کاظمیان

استان آذربایجان غربی مویسنده و مترجم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا