اصول

زهر و پادزهر بال مگس (تحلیل حدیث نبوی)

 

آیاحدیث بال مگس،زهر و پادزهر افسانه است ؟؟!!

 احادیث رسول اللہ صلی اللہ علیہ و سلم ، مردمان را شگفت زده ساخت و همگان را به تعجب واداشت؛ علم جدید باپیشرفت های خود و کاوش هایی که انجام می دهد به گشایش راز آن احادیث و دقایقش همت می گمارد و به تبیین و تشریح آن ها می پردازد .

یکی از این احادیث معجزه خیز { بال مگس و زهر و پادزهر بودن آن است. 

در حدیثی که ابوهریره رضی اللہ عنه روایت می کند می فرماید ؛ { إذا وقع الذباب فى إناء أحد كم فليغمسه كله ثم ليطرحه فإن فى إحدى جناحيه داء و فى الآخر شفاء یعنی هرگاه مگس در ظرف غذایتان افتاد آن را تماما فرو برید، که در یکی از بال های مگس درد و در دیگری دوا نهفته است.} .

این حدیث نمونه ای از سخنان گهربار رسول الله صلى الله عليه وسلم می باشد ،که علوم روزگار ما آنها را تأیید کرده و از اخبار غیبی نیز بشمار نمی آید

 حدیث فوق در کتاب شرح صحیح بخاری،از ابن حجر عسقلانی کتاب الطب موجود می باشد  ولی صحیح مسلم آن را روایت نکرده است

 در مسند امام احمد وسنن ابی داود وإبن ماجه به مانند عبارت فوق ذکرشده است

 این حدیث پرده را از دو نکته بر می دارد که در روزگاران قدیم کسی با آن ها آشنایی نداشته است،

اول این که مگس ناقل میکروب است وهمگان آن را می دانند،

دوم چیزی که بسیاری از آن آگاه نیستند، این که مگس پادزهری در خود دارد که ضد میکروب است.

درارتباط با حدیث و پیوند آن با دانش روز طب جدید ، بسیاری از بزرگان اطباء و دانشمندان به دفاع از آن برخاسته اند، در راستای دفاع از این حدیث به تحقیقات وپژوهش های علمی دانشمندان غربی استشهاد نموده اند،و بسیاری ازمجلات و…. به مناسبت های مختلف، آن را منتشر ساخته اند .

در این جا جدیدترین پاسخ علمی  پزشکی، پیرامون این موضوع را نقل خواهیم کرد

 این تحقیقی است که دکتر { عزالدین جواله و نبی باعشری و امین رضا } ، پیرامون این موضوع انجام داده وما خود را ملزم به نقل آن می دانیم ، (البته همراه بااضافه وتحقيق.)  

در عصر کنونی همه جراحانی که در سال های پیش از کشف ( ترکیبات سولفات) می زیسته اند، یعنی در سال های دهه سوم قرن حاضر حضور داشته اند، با چشم خود دیده اند که شگستی های سخت و زخم های مزمن را به وسیله مگس مداوا می کرده اند، و حتی مگس را برای چنین معالجه ای پرورش می داده اند ، وچنين معالجه ای بر مبنای کشف ویروس باکتریوواژ است که نابود کننده میکروب می باشد ؛ مبنی بر این که مگس در آن واحد هم حامل میکروب های بیماری زا است و هم حامل ویروس باکتریوواژ، که دفع کننده و از بین برنده همان میکروب هاست، و کلمه (باکتریوواژ) به معنای (میکروب خوار) است.

علوم جدید صحت و درستی این حدیث را ثابت کرده ! وكشف شده است که در یکی از بال های مگس پادزهری وجود دارد که با میکروب ها مبارزه می کند پس هرگاه مگسی که روی پا های آن میکروب ها و باکتری های خطرناک وجود دارد در نوشیدنی شما افتاد می توانید ( در صورت تمایل ) مگس را درآن کاملاً فرو ببرید ؛ زیرا در یکی از بال های آن پادزهر این میکروب ها وجود دارد .

این از جمله مواردی است که خداوند در عجایب خلقت قرار داده است و درنظام آفرینش شواهد و نمونه های بسیاری وجود دارد، از آن جمله است زنبور عسل که ازشکمش عسل ناب بیرون می آید،و درنیش آن زهری کشنده است. 

عقرب با نیش خود بیماری را شدت می دهد، ولی با لاشه ی آن زهرش مداوا می گردد .

در پی تحقیقاتی که پزشکان مصری ؛ دکتر محمود کمال ومحمد عبدالعظيم حسین  دراثبات حدیث برمبنای منابع علمی انجام داده ان می گویند : در سال 871 استاد آلمانی (بریولد) از دانشگاه هال آلمان متوجه شد که در مگس خانگی پادزهری است از جنس باکتری ها به نام (امبوزاموسکی) این پادزهر با مگس همراه است،

در بررسی آن این نتیجه حاصل شد که این پادزهر نوعی باکتری به اسم (انتو مووترالی) ازدسته ی باکتری های بهم پیوسته است البته ازنوع دوم باکتری های ویروسی.

  این موجود در طبقه ی پایین، داخل شکم که به شکل دایره است در داخل خمیری مخصوص زندگی می کند، که ذکر آن خواهد آمد، این محل دایره شکل به مرور به صورت مستطیل در می آید، ودر آن روزنه هایی یا مفاصلی درشکم مگس ایجاد می گردد، که امکان خروج این باکتری را فراهم می سازد.

در این مرحله تخم های باکتری در داخل کیسه جمع می شود، و از داخل برآن فشار وارد می کند، چون این فشار به حد معینی می رسد، دیواره ی کیسه آن را تحمل نمی کند، ومنفجر می شود، وتخم ها به شدت به خارج پرتاپ می شود، حالت آن شبیه آب پاشی است این حالت را روی شیشه ها بهتر میتوان نگاه کنیم.

در سال 1954 بزرگترین استاد باکتری شناس ( لان گیرون) اعلام کرد ، این باکتری که همواره در شکم مگس به شکل کیسه ی دایره شکل و در خمیری مخصوص به اسم ( آنزایم) قرار دارد، قوی است که میکروب های انتقال شده توسط مگس را ذوب و نابود می سازد .

بین سال های  1950- 1947  دو دانشمندانگلیسی (آرنشتین ) و (کوک) و دانشمندان سوئیسی (رولیوس)خبر از جدا کردن ماده ای دادند که اسم آن را (گاواسین) گذاشتند، که این ماده را از گروه باکتری هایی که در شکم مگس زندگی می کند، به دست آورده اند.

در سال 1949 دو دانشمند انگلیسی به نام های ؛ ( کوموسی و فامر ) و دانشمندان دیگری از سوئیس به نام های (گرمان و روث واثلنگر وبلاتنز) توانستند ماده ای ضد میکروبی به اسم (انیاتین) از نوع باکتری هایی که در داخل شکم مگس زندگی می کند ، به دست آوردند ، که در درمان اسهال خونی و تیفویید و وبا از آن استفاده می شود.

اما پیامبر اسلام صلی الله علیه وسلم ؛ چگونه این حقیقت را شناخته و از کجا آن را فهمیده است ؟؟  آیا آزمایشگاهی داشت؟؟  آیا میکروسکوپ وجود داشت؟

بدین سان تحقیقات دانشمندان، مفسر حدیث نبوی است که بر فرموده ی پیامبر (ص) مهر تأیید می گذارد، وثابت می کند ، که اگر مگس در غذا افتد ، در این حالت بر کیسه ی محتوی باکتری های آن فشار وارد می شود ، واین فشار منجر به انفجار کیسه می گردد، و آنزیم های نابود کننده ی میکروب از آن بیرون می آید، وبدین ترتیب میکروب هایی که توسط مگس انتقال داده شده از بین می رود  و به جنگ عوامل بیماری زا می روند ، تا غذا از لوث میکروب ها پاک سازی گردد.

این همان چیزی است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم آن را خبر داده اند ، در نتیجه می توان گفت که این طبی است پزشکان برجسته به آن نرسیده اند.

  بلکه از چراغ نبوت نشأت گرفته است و پزشک دانشمند و موفق کسی است که نسبت به این درمان متواضع باشد و به صداقت کسی که این حدیث را بیان نموده اعتراف کرده و او را کامل ترین خلایق بداند و باور دارد که او توسط وحی الهی که خارج از نیروی بشری است یاری شده است .

والسلام عليكم ورحمة الله

 

تهیه و تدوین ؛ عبدالله علی پور

 

منابع ومراجع ؛ تفسیرالقرآن الکریم ،إعجاز علمي در قرآن ، شگفتی های خداوند در جهان آفرینش،  الرسول ، دیدگاه های فقهی معاصر ، صحیح بخاری،

نمایش بیشتر

عبدالله علی پور

@نویسنده و مترجم @ آذزبایجان غربی - نقده @ شغل : دعوتگر دینی و فعال اجتماعی - مدیر کانال تلگرامی @sozimihrab

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. با سلام محضر نویسنده محترم
    از مطلب مذکور استفاده کردم، اما به دلیل عدم استناد قانع نشدم. خواهشمند است منبع اصلی استنادات را ذکر بفرمایید برای بنده خیلی مهم است.
    منظورم تحقیق دانشمندان علم تجربی روی آناتومی مگس است. غیر از آن را نمی خواهم. یعنی میخواهم بدانم آیا این تحقیقاتی که ادعا شده روی آناتومی مگس انجام شده در کدام نشریه علمی معتبر به چاپ سیده است که اکنون بدان استناد می‌شود؟
    ممنون میشوم اگر ماخذ این تحقیقات را برای بنده ایمیل کنید
    متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا