رمضانعبادات

توصیه هایی جهت پالایش روح و روان در رمضان

نویسنده : اخضر سالم بن حلیس

????رمضان ، انقلابی چهار هفته ای است برای بازپس گیری روح از آلودگی های گل و لای چسپیده به دیواره های آن در طول سال. رمضان انقلابی است علیه جسم آدمی به منظور آزادسازی روح . رمضان انقلابی آزادی بخش و روشن کننده روان است.

????رمضان هر سال تزکیه های فراوانی را به مسلمانان تقدیم می کند تا به وسیله آن روحشان را که مورد بازی انبوه شهوات قرار گرفته و طوفان های خاکی مانع بینایی آن شده اند آزاد ساخته و بازپس بگیرد.

???? وظیفه تو ای مسلمان روزه دار ؛ در استفاده بهینه از تک تک ثانیه های این ماه مبارک که بیش از دو میلیون و پانصد هزار ثانیه است خلاصه می شود ؛ ایام و لیالی رمضان لحظات اندکی است برای کسی که با دقت ، حرکت بدون توقف عقربه های ساعت را زیر نظر داشته باشد.

????رمضان عبارت است از بسیج بیشترین عبادت ها و نمازهای سنت بر کناره های روح  تا بدین وسیله آن را از آثار گناه پالایش و ترمیم نمایید و شاهد قیام مجدد آن باشید.

???? از بارزترین شاخصه این ماه این است که در آن روح و روان ترمیم یافته و مقادیر زیادی از تقوا بدست می آید ؛  آری رمضان بر شکوفایی روح و بالابردن ظرفیت و شارژ نمودن آن بوسیله ایمان تمرکز می کند و هر تلاشی که به غیر از این سمت و سو باشد ضمن  بیهوده بودن آن از هدف اصلی نیز فاصله گرفته است.

???? مطابق این قاعده اخلاقی که می گوید : نخست باید از رذایل پاک و سپس  به فضایل آراسته شد بر شما روزه دار محترم لازم است علاوه بر تجدید نظر در شرایط ورود به این ماه مبارک بر انجام عبادات و کسب نیرو جهت تحمل سی روز گشنگی و تشنگی تلاش کنید.

????توشە چینی از استغفار دروازه اصلی به شمار می آید برای برداشتن لایه زنگی که دل را فراگرفته و مانع روشن شدن آن با نور طاعات و عبادات می باشد.

????تدوین برنامه رمضان برای استفاده بهینه از چهل و سه هزار دقیقه توسط شما نشان از توجهتان به این ارمغان ناب و نایار سالانه است.

???? با یک محاسبه آماری تکان دهنده مشخص می شود که رمضان عبارت است از ۷۲۰ ساعت ؛ که ٦٦۰ ساعت آن با خوابیدن و خوردن و دید و بازدیدها پر می شود و تنها ٦۰ ساعت مفید برای تو باقی خواهد ماند تا از آن استفاده نمایی.

????رمضان بە مثابه یک دوره آموزشی فشرده است که شایسته است برای طی نمودن آن نظم و انضباط داشته باشید و پس از گذراندن این دوره به مهارت های صبر و تحمل و احساس انسانیت و قناعت –  نه خود محروم نمودن – دست پیدا خواهی کرد .

???? در مدت سی روز رمضان خودسازی کن و حواس پنجگانه ات را بر روزه داری ایده آل آموزش بده و صداقت و شفافیت و وضوح را با آن ها تمرین کن.

???? این ماه را فرصتی برای بازسازی نمازهایت که با سرعت بدان می پرداختی و به هنگام اقامه آن دوری به کره زمین می زدی ، قرار بده ؛ برخیز و نمازت را اصلاح کن تا در لحظه هایش زندگی کرده و از جزئیات آن لذت ببرید.

???? اجازه ندهید وقت های بی فایده و خواب آلود رمضانت را تحت الشعاع قرار دهد ، خمیازه را از خود دور کن و از لحظه های قیام و زمزمه ذکر لذت ببر.

????آیا می دانی تنبلی چیست ؟! آری خوب هم می دانی ! تنبلی آن احساسی است که به میان ما رخنه کرده است ؛ به گونه ای که با کسالت به استقبال ماه مبارک رمضان می رویم تا ماه مبارک را نیز تحت تاثیر قرار دهد !! برای طرد آن تلاش کن.

???? با قرآن زندگی کن و در میان آیات آن نفوذ کن و از تک تک حرف های آن نقشه های هدایت که راهنمای تو به سوی راه راست باشد را استخراج کن..

???? رمضان فصل انفاق و نیکوکاری است ؛ بیا و گوی سبقت را از آن بادی که حامل باران است بربا  و خوشبختی را به کسانی تقدیم کن که دشواری زندگی و زندگی دشوار آنان را به زانو درآورده است.

???? سعی کن شب های رمضان را اهل قیام و تسبیح و ذکر باشی  و روزها نیز اهل روزه خالص و تلاشی مداوم باشی .. با بقایای تنبلی و گردان های سستی مبارزه کن..

???? سعی کن اولویت های رمضان امسالت را مشخص کنید که خلوت در صدر آن ها قرار دارد ؛ فرصتی است طلایی برای انسان های تنها .. و بدان اگر با مردم ارتباط نداری با خداوند مردم که رابطه داری ، رها شدن شما از مشغله های دنیوی فرصتی است برای پرداختن بیشتر به خداوند جل جلاله  ﴿فَإِذا فَرَغتَ فَانصَب  وَإِلى رَبِّكَ فَارغَب﴾ [الشرح: ٧-٨]. پس چون از نماز و طاعت پرداختی برای دعا همت مصروف دار و به سوی خدای خود همیشه متوجه و مشتاق باش.

ترجمه : یوسف ساجدی

نمایش بیشتر

ســــۆزی میــــحڕاب

سایت ســــۆزی میــــحڕاب در آذرماه 1392 با همت جمعی از اهل قلم خوشنام و گمنام تاسیس شد ســــۆزی میــــحڕاب بدون جنجال و در اوج عملگرایی به ترویج مبانی میانه روی می پردازد ســــۆزی میــــحڕاب با هیچ جریان و هیچ احدی درگیری ندارد ســــۆزی میــــحڕاب رسالتی جز همزیستی و دگرپذیری ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا