اصول

آیا می توان هر سال به حج رفت؟

حکم کسی که هر سال حج را انجام می دهد چیست؟

با یکی ازاستادانم گفتگو کردم در رابطه با کسی که توانایی دارد و هر سال حج را انجام می دهد، استادم گفت این درست نیست، بلکه باید راه خالی کنی تا دیگران انجام دهند، استناد کرد به فتوای یکی ازعلمایان معاصر(ابن عثیمن) که فرموده است: کسی که هر سال حج انجام دهد گناهکار است.

سعی کردم قانعش کنم به چندحدیث پیامبر(ص) که راهنمامی کند به اینکه انجام دادن حج مشروط به توانایی است وحدیث پیامبر برایش نقل کردم که می فرماید (تابعوا بین الحج والعمره) حج وعمره را دنبال هم انجام دهید. گفت : این حدیث صحیح نیست.

طلب جواب وتوضیح پرسشم را دارم.

پاسخ: ستایش برای خدا و درود بر پیامبر و آل و یارانش باد.

حدیث حج وعمره را دنبال هم انجام دهید، حدیث صحیح است، این حدیث را عبدالله پسرعباس، عبدالله پسرعمر، عبدالله پسرمسعود، عمر پسرخطاب وجابر پسرعبدالله روایت کرده اند، و‌ شیخ البانی همه روایتها را از راههای مختلف در(کتاب سلسله احادیث صحیحه) آورده است، و بعضی از سندها طبق شرط صحیح مسلم است، به کتاب سلسله احادیث صحیحه نگاه کن.

اما آنچه استاد شما به ابن عثیمن نسبت داده است، درست نیست، و شیخ ابن عثیمن تکذیبش می کند. درملاقات فتوای هفتگی ابن عثیمن این پرسش مطرح شده است : جناب استاد، می خواهم حج انجام دهم، اما سخنانی از مردم شنیدم که آیادرست است هرسال انجام دهم؟

 می گویند کسی که حج را انجام داد راه را برای دیگران خالی کند، با وجود این میدانیم خدا به ذخیره عمل صالح امر فرموده، آیا این سخن درست است؟

درحالی که به سبب رفتن به حج، خدا سود زیادی می رساند به کسانی که به حج می روند، یا همراهش هستند، ازشهرستان خود یاازشهرهای دیگر نظرشماچیست؟ خداموفقت کند.جواب: می گویم کسی حج واجب را انجام داد، فرصت رابرای دیگران باقی بگذارد سخن درستی نیست زیرا اسلام تشویق می کند به فضیلت رفتن به حج، زیرا از پیامبر(ص) روایت شده که فرموده است : (تابعوابین الحج والعمره) حج وعمره رادنبال هم انجام دهید، زیرا آنها فقر و گناه را از بین می برند همانطور که آتش فضولات آهن وطلا و نقره را از بین می برد، انسان عاقل لازم است به حج برود و اذیت هم ایجاد نکند، پس وقتی مکا ن حج گشاد بود، آن اندازه ازطاعت انجام می دهد که می تواند، اما اگر مکان حج تنگ بود خود و دیگران آن طور رفتار می کنند که مناسب آن مکان تنگی باشد، و خدا بهتر می داند،

منبع : سایت اسلام ویب

ترجمه: عبدالرحیم رهرو

نمایش بیشتر

عبدالرحیم رهرو

✅ محل سکونت : آذربایجان غربی - مهاباد ☑ دعوتگر دینی و مترجم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا