خانواده

۱۰ کشور رکورددار در تجاوز جنسی!

 «خشونت علیه زنان!»؛ این واژه‌ها را در کنار هم به کرات از رسانه‌ها شنیده‌اید.

درباره خشونت علیه زنان، بارها در رسانه‌ها مطالبی منتشر شده و خبرهای متفاوت از این حوزه، روی خروجی خبرگزاری‌ها و دیگر منابع خبری قرار گرفته است. بیشتر مردم گمان دارند خشونت علیه زنان، صرفا به مواردی مانند برخورد فیزیکی(کتک‌زدن) یا شبیه آن محدود می‌شود اما دامنه خشونت علیه زنان را بیش از این می‌دانند. خشونت علیه زنان در چهار گونه خشونت فیزیکی، روانی، اقتصادی و جنسی، قابل تفکیک است.

این تفکیک از آن روی ایجاد شده که هر یک از خشونت‌های اعمال‌شده علیه زنان را می‌توان زیر یکی از این عنوان‌ها، نام برد.

خشونت فیزیکی شامل انواع و اقسام برخورد فیزیکی با زنان است. خشونت روانی به آن نوع خشونت گفته می‌شود که با استفاده از ابزار کلام، روحیه زنان را نشانه گرفته و آنها را با عوارض گوناگون دچار می‌کند. خشونت اقتصادی هم با ابزار قدرت مالی و بیشتر در کشورهایی اعمال می‌شود که شیوه خاصی از زندگی سنتی رواج دارد. در میان تمام خشونت‌های اعمال‌شده علیه زنان، خشونت جنسی اهمیت ویژه‌ای دارد.

این نوع خشونت، بیشتر به استفاده قهرآمیز و بدون رضایت زنان در ایجاد ارتباط جنسی گفته می‌شود. آسیب‌های ناشی از این نوع خشونت به‌ویژه اگر در سنین پایین صورت گیرد، حتی تا پایان عمر هم قابل مشاهده است!

سال گذشته میلادی، لیستی در رسانه‌ها منتشر شد که ١٠ کشور رکورددار در تجاوز جنسی را در خود جای داده بود، آنچه در این فهرست قابل توجه است، وجود کشورهای توسعه‌ یافته در رده‌های بالای این جدول است.

آمریکا، سوئد، فرانسه، کانادا، انگلستان و آلمان ازجمله کشورهایی هستند که جزو ١٠ کشور پرتجاوز شناخته شده‌اند!

آمریکا

آمریکا مقام نخست همه گیری تجاوز را در جهان دارد. برابر گزارش دفتر آمارهای قضائی آمریکا، ۹۹‌ درصد متجاوزان را مردها تشکیل می‌ دهند و از میان قربانیان، ۹۱‌ درصد زنان و ۹‌ درصد مرد هستند.

 

طبق بررسی مرکز ملی خشونت علیه زنان، یک نفر از ۶ زن و یک نفر از ۳۳ مرد آمریکایی، یک مورد اقدام به تجاوز یا تجاوز کامل را در زندگی‌ شان تجربه کرده‌ اند. بیش از یک چهارم زنان در سن نوجوانی و اوائل جوانی اعلام کرده‌اند که بعد از ۱۴‌سالگی، مورد حمله به نیت تجاوز یا تجاوز کامل قرار گرفته‌اند. از این همه، فقط ۱۶‌درصد آنها گزارش شده‌اند. تجاوزهای علنی در آمریکا رایج نیست و بیشتر موارد تجاوز به صورت پنهانی انجام می‌شود.

آفریقای جنوبی

این کشور یکی از بیشترین آمارهای وقوع تجاوز را در دنیا دارد. در ‌سال ۲۰۱۲ حدود ۶۵۰۰۰ مورد تجاوز و سایر خشونت‌های جنسی در این کشور گزارش شده است. شیوع این جرم، آفریقای جنوبی را به «پایتخت تجاوز جهان» معروف کرده است. طبق نظرسنجی انجام شده توسط یک موسسه تحقیقاتی، یک نفر از ۳ زن در جامعه آماری ۳۰۰۰ نفری اعلام کرده بودند که در‌ سال گذشته مورد تجاوز قرار گرفتند. بیش از ۲۵‌درصد مردان آفریقای جنوبی در پاسخ به سوال نظرسنجی منتشر شده توسط شورای تحقیقات پزشکی، انجام تجاوز را تأیید کردند که نیمی از آنها گفته‌اند که به بیش از یک زن تجاوز کرده‌اند. سه نفر از چهار نفر آنها تأیید کردند که در دوران نوجوانی‌شان قبلاً مورد حمله قرار گرفته‌اند.

سوئد

سوئد بیشترین میزان وقوع تجاوز گزارش شده در اروپا و یکی از بالاترین آمارها در جهان را به خود اختصاص داده است. یک نفر از چهار زن در سوئد قربانی تجاوز می‌شود. تا ‌سال ۲۰۱۰، پلیس سوئد بیشترین تعداد خشونت‌ها را به ثبت رسانده بود؛ ۶۳ مورد در ۱۰۰‌هزار ساکن. این کشور سومین رتبه میزان تجاوز در دنیا را داراست. در ‌سال ۲۰۰۹، ۱۵۷۰۰ مورد خشونت جنسی در سوئد گزارش شد که افزایشی ۸‌درصدی را در مقایسه با‌ سال ۲۰۰۸ نشان می‌دهد و ۵۹۴۰ مورد آنها تجاوز جنسی بوده (شامل تجاوزهای در ملأ عام) که عامل ۷۵۹۰ مورد از گزارشات بوده است. در آوریل ۲۰۰۹، گزارش شد که جرائم جنسی در ١٠‌سال منتهی به آن ۵۸درصد رشد داشته است.

هند

هند کشوری است که با آمار رو به رشد تجاوز جنسی روبه‌روست. تجاوز جنسی در هند یکی از رایج‌ترین جرائم علیه زنان محسوب می‌شود. طبق دفتر سوابق جرائم ملی در‌ سال ۲۰۱۲، ۲۴۹۲۳ مورد تجاوز جنسی در هند گزارش شد اما کارشناسان بر این باورند که تعداد موارد گزارش نشده خشونت‌های جنسی بسیار بیش از این حرف‌هاست. از این تعداد، ۲۴۴۷۰ مورد از سوی خانواده، والدین، بستگان، همسایه‌ها و سایر افراد آشنا رخ داده که بیانگر این است که ۹۸‌درصد موارد تجاوزهای گزارش شده توسط مردان آشنا انجام شده است. آخرین برآورد نشان می‌دهد که در هر ۲۲ دقیقه یک مورد تجاوز جدید در هند گزارش می‌شود.

انگلستان

انگلستان یکی از کشورهای توسعه‌یافته است، با این حال خشونت‌های جنسی و تجاوز در آن رو به رشد است. در ژانویه ۲۰۱۳، وزارت دادگستری، دفتر آمار ملی و اداره داخلی این کشور، نخستین بولتن آماری مشترک و رسمی درباره خشونت‌های جنسی را با نام «نگاهی به خشونت جنسی در انگلستان و ولز» منتشر کردند. براساس این گزارش، حدود ۸۵‌هزار زن سالانه به‌طور متوسط مورد تجاوز قرار می‌گیرند. بیش از ۴۰۰‌هزار زن نیز سالانه با خشونت‌های جنسی مواجه می‌شوند. ۱ نفر از هر ۵ زن ۱۶ تا ۵۹ ساله چند نوع از خشونت‌های جنسی را تجربه کرده است.

آلمان

آلمان به‌عنوان یکی از کشورهای توسعه‌یافته و اروپایی با تعداد کل تجاوزهای گزارش شده، ۶۵۰۷۳۹۴ مورد، رتبه ششم تجاوز جنسی را داراست. کاتولیک‌های آلمانی به قربانیان اجازه داده‌اند قرص‌های ضدبارداری مصرف کنند.

فرانسه

بررسی های دولت فرانسه نشان می‌دهد که سالانه ۷۵‌هزار تجاوز در این کشور رخ می‌دهد که فقط ۱۰‌درصد قربانیان آن را اطلاع‌رسانی و از آن شکایت می‌کنند. فرانسه با تعداد کل تجاوزهای گزارش شده ۳۷۷۱۸۵۰ مورد در مکان هفتم جهان قرار دارد.

کانادا

۲۵۱۶۹۱۸ مورد تجاوز در این کشور پهناور گزارش شده است که فقط ۶‌ درصد کل موارد تجاوز محسوب می‌شود. طبق گزارش‌ها، بیش از یک زن از هر سه زن تجربه حمله جنسی داشته و فقط ۶‌درصد خشونت‌های جنسی به پلیس گزارش شده‌اند. طبق اطلاع موسسه عدالت بریتیش کلمبیا، یک زن از هر ۱۷ زن در این کشور، مورد تجاوز قرار می‌گیرند، ۶۲‌درصد قربانیان تجاوز به صورت فیزیکی آسیب می‌بینند، ۹‌درصد مورد ضرب و شتم و آسیب جدی قرار می‌گیرند.

سریلانکا

گزارش سازمان ملل متحد درباره خشونت نشان می‌دهد که ۵/۱۴‌ درصد از مردان سریلانکایی در طول زندگی‌شان مرتکب عمل تجاوز می‌ شوند. در ‌سال گذشته ۹/۴‌ درصد مرتکب تجاوز شدند. از این میان، ۷/۲‌ درصد به یک مرد دیگر و باقی به زنان تجاوز کرده‌اند. ۶/۱‌درصد آنها نیز در تجاوز گروهی شرکت داشته‌اند. از تعداد تجاوزکنندگان، ۵/۹۶ آنها بعد از ارتکاب جرم نگران یا پشیمان نمی‌شوند. ۹/۶۴‌درصد متجاوزان بیش از یک بار مرتکب این عمل شده‌ اند و ۱/۱۱‌ درصد آنها به بیش از ۴ دختر یا زن تجاوز کرده‌اند.

اتیوپی

برآوردها حاکی است اتیوپی یکی از بالاترین نرخ‌های خشونت علیه زنان را در جهان داراست. طبق یک گزارش سازمان ملل، حدود ۶۰‌درصد زنان اتوپیایی در معرض خشونت جنسی قرار گرفته‌اند. تجاوز مشکلی جدی در اتیوپی است. این کشور به واسطه ازدواج با زنان از طریق ربایش بدنام شده است. در بسیاری از مناطق اتیوپی، این امری رایج است که یک مرد، همراه با دوستانش دختر یا زنی را بعضاً با استفاده از اسب می‌دزدند. فرد رباینده عروس مدنظر را پنهان کرده تا زمانی که او باردار شود. برابر گزارش‌ ها، دخترانی حتی با سن ۱۱‌سال با هدف ازدواج ربوده شده‌اند. همچنین، نیروهای نظامی این کشور، متهم به تجاوزهای نظام مند و برنامه ریزی شده به شهروندان هستند.

منبع : شبکه خبر

تهیه و ارسال : محمد محمودی 

نمایش بیشتر

محمد محمودی

نویسنده و مترجم آذربایجان غربی- سردشت فعال دینی

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. با سلام و تشکر از این مقاله جامع و خوب متاسفانه بحث تجاوز جنسی وآزار جنسی زنان و دختران مقوله دیرپا و پر گفتگو در تمامی جوامع بوده که از راهکارهای آموزشی تا روانکاوی و روانشناسی و اقدامات پیشگیرانه نقش مهمی در کاهش ارتکاب تجاوز جنسی خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا