دعوت اسلامیسیره نبوی

دوستدار همدیگر!

اینگونه باید خیرخواه همدیگربود!

«آن دو دوستدار و خیرخواه همدیگر بوده اند»!

ترجمه: رسول رسولی کیا – دانشجوی دکترا

در حالی که پیامبر صلی الله علیه و سلم بر خاکسپاری شهدای جنگ اُحُد نظارت می کرد گفت: عمرو بن جموح و عبدالله بن حرام را در یک قبر دفن کنید، زیرا آن دو همدیگر را دوست داشته اند!

با این حال که مرگ جدایی نیست، همه ما در نهایت خواهیم مرد، جدایی واقعی این است که وقتی زنده شدیم یکی از ما در بهشت باشد و دیگری در جهنم! از جمله زیباترین چیزهایی که من خوانده ام گفته یکی در مورد مادربزرگش بود، که گفت: عادت داشت که ما را برای نماز صبح بیدار می کرد و می گفت: برخیزید، نمی خواهیم که هیچ یک از ما از بهشت ​جا بماند!

کسی که واقعاً تو را دوست داشته باشد نگران به دوزخ افتادن توست، عجب عشقی که ابراهیم به آزر می ورزد آنگاه که به او می گوید: “يا أبتِ إني أخاف أن يمسَّكَ عذابٌ من الرحمن” «اى پدر! من از این مى‏ترسم که از سوى خداوند رحمان عذابى به تو رسد، در نتیجه از دوستان شیطان باشى!»

به زیبایی سخن پیامبر صلی الله علیه و سلم نگاه کن که می گوید: «آن دو دوستدار و خیرخواه همدیگر بوده اند»

چه زیباست که انسان در میان مردم با ویژگی های شیرینش شناخته شود، به عنوان عاشق، جوانمرد، سخاوتمند و نجیب شناخته شود، اگر نام او برده شود، ظاهر چهره اش در ذهن شنوندگان چنان می درخشد که گویی قلب سرخی است، همچنین آن چیزی را که پشت عبارات زیبایی که می نویسیم، قرار می دهیم!

ذهبی رحمه الله در کتاب «في سِيَرِ أعلام النُّبلاء» بیوگرافی محمد بن میمون بیان کرده و می گوید: أبو حمزة السُّكري، محمد بن ميمون المَرْوَزِي، شکر نمی فروخت ، بلکه به خاطر شیرینی کلامش سُکری  نامیده می شد!

چگونه فکر می کنید اگر کسانی که ما را می شناسند بخواهند نام های ما را با توجه به ویژگیهایی که با آنها رفتار می کنیم جایگزین کنند، آن اسم چه خواهد بود؟!

پدر و مادر چه اسمی را برای ما انتخاب خواهند کرد، فرزند نیکوکار ستوده یا فرزند نافرمان سنگدل خشن؟!

همسر چه اسمی را برایمان انتخاب خواهد کرد، یک شوهر مهربان، سخاوتمند و بردبار یا یک شوهر خشن بی رحم؟!

شوهرت چه نامی را برایت برمی گزیند؛ مهربان، عاشق، سخاوتمند و صبور یا بد دهن، سنگ دل و دارای گفتار توهین آمیز است؟!

همسایه چه نامی را برایت انتخاب می کند، جوانمرد سخاوتمند صلح طلب  یا خیانتکار، حریص، بد اخلاق؟!

همکاران چه نامی را برایت بر می گزینند؛ رازدار امین پاک مؤدب یا سخن چین رسوا؟!

اسامی ما متعلق به ماست، اما ویژگی های ما از آن مردم؛ و آنان هستند که با توجه به رفتاری که با آن ها داریم آن ویژگی را بر ما می نهند و روزی از روزها اسامی از بین می رود و ویژگی ها باقی می ماند؛ پس کسانی را پشت سرتان بگذارید که دعایتان کرده و بر شما رحمت بفرستند!

نویسنده: ادهم شرقاوی

از طريق
رسول رسولی کیا
منبع
https://sozimihrab.org/
نمایش بیشتر

رسول رسولی کیا

@نویسنده و مترجم @ آذزبایجان غربی - مهاباد @ شغل : دبیر آموزش و پرورش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا