اندیشهشبهات

تشابه ناشایسته !

تشابه و همانندی شایسته و ناشایست

بدون شک تشابه با دیگران نشانه تعلق و دوستی با آنان است واز طرفی دیگر دوستی و تعلق انگیزه  تشابه و همانند کردن خود با دیگران می باشد .

در این نیز شکی وجود ندارد که تشابه با نیکان نیک و با بدان بد می باشد . قرآن ما را ازدوستی با بدان نهی کرده وبه همراهی و دوستی با نیکان سفارش نموده است ، پیامبر (صلی الله علیه و سلم) نیز می فرماید : المرء مع من احب – من تشبه بقوم فهو منهم .

این روزها برخی از مردم به سیزده بدر رفتند وبرخی هم از حد بدر با سیزده بدر از در دشمنی در آمدند و با تمسک به اصل «من تشبه بقوم فهو منهم» با آن مخالفت کردند.

من به درستی ونادرستی کار هیچ یک از این دو طیف کار ندارم اما این بگو مگوها سوالاتی در ذهنم ایجاد کرده که لازم است با دوستان در میان بگذارم.

براستی چرا ما با تشابه مسلمانان به کفار در مادی گرایی، منفعت طلبی، بی بند وباری، پیروی از هوا وهوس، بی توجهی به  حقوق دیگران، توجیه وسیله در رسیدن به هدف، استغنا از خدا و مسائل روحی ومعنوی ، فراموشی آخرت و مسئولیت ناپذیری، اسراف و تبذیر، ظلم و ستم، نیرنگ و فریب و دروغ، عدم صداقت در گفتار و کردار و…..کنار آمده و راحت از کنار آن می گذریم !!!!؟

چرا تشابه برخی از علما ودین داران ودعوتگران مسلمان با اهل کتاب در مخالفت گفتار با کردار، کتمان حق وحقیقت، مقدس مآبی و شخصیت پرستی، تعصب ، جمود وعناد، خوردن مال مردم به باطل، دخالت در امور غیر اختصاصی مانند معالجه امراض صعب العلاج با فروش آیات خدا به عنوان تعویض، بهشتی و جهنمی خواندن مردم و بهشت فروشی، خود را فرزند و دوست خدا دانستن و….ما را نگران وآشفته نمی سازد!!!!؟

و چرا تشابه جوانان مسلمان با غیر مسلمانان در افکار واندیشه ها، مدل زندگی، ذوق و سلیقه، آرزوها، نگاه به فلسفه زندگی و چرایی وجودی انسان و جهان و…خواب را از چشم ما نمی رباید!!!!؟

وچرا …..و چرا….

حسین تیموری – تایباد

از طريق
حسین تیموری
منبع
sozimihrab
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا