خانواده

حجاب یا همان پوشش و امنیت

تقدیم به خواهران گرامی و زنان پاکدامنی که به دنبال امنیت جسمی و اجتماعی خویش قدم در راه گذاشته و سعی در ایجاد جامعه ای سعادتمند و بدور از گزند بیمار دلان دارند و نسل های آینده تشنه وجود چنین شخصیت هایست.
اگر بخواهیم به زبانی ساده و برگرفته از منابع دینی حجاب را تعریف کنیم باید گفت حجاب یعنی پوشش وامنیت.
پوشش مظاهر و جلوه های طنین انداز خدادادی یک زن و پرهیز از نمایان کردن آن و امنیت بدین وسیله برای بدور ماندن از گزند و آسیب و فتنه هایی که در‌آشکار ساختن این موهبت های الاهی که به یک زن داده شده ،وجود دارد.
برای اثبات مشروعیت و لزوم حجاب T باید به تفاوت ها و فرق های بین زن و مرد اشاره کنیم Y  خداوند باری تعالی زن و مرد را آفریده است دو گونه جدا و متمایز «مؤنث و مذکر»هر دو در اصل خلقت مشترکند و نیز در سازش و ساخت بنای عبودیت بدون فرق در عموم دین در توحید، اعتقاد، حقایق اسلام، تسلیم شدن در برابر پروردگار، در ثواب و عقاب، در عموم تشویق و تخدیر در حقوق و واجبات.
پروردگار متعال در قرآن کریم می فرماید : (من جن و انس را نیافریدم جز برای اینکه عبادتم کنند«و از این راه تکامل یابند و به من نزدیک شوند») ذاریات ۵۶
و نیز می فرماید : (هر کس کار شایسته ای انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالی که مؤمن است، او را به حیاتی پاک زنده می داریم؛ و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام می دهند خواهیم داد.)نحل۹۷
حجاب در معنای عام خود ، یعنی منع و پوشاندن بر هر زن و مرد مسلمان واجب است، مرد با مرد، زن با زن و یا هر کدام با دیگری (زن و مرد) به گونه ای مناسب با فطرت و وظایف حیاتی که برای وی تشریع شده، پس تمایز حجابی بین دو جنس بر حسب تفاوت های آفرینش و خلقت و وظایف شرعیش که برای هر کدام است.
پس بر مردان پوشیدن عورت خویش از ناف تا زانو واجب است – از مردان و زنان – مگر همسرانشان؛ فلذا شرع مقدس از خواب مشترک دو زوج و کودکانشان در یک اتاق نهی فرموده ، آن هم برای جلوگیری از شعله ور شدن شهوت.
نیز نهی فرموده اند که مرد نماز بخواند و شانه هایش عریان باشد و یا اینکه طواف خانه ی خدا را کنند و بدون پوشش و یا هر کدام(زن و مرد) نماز بخوانند بدون پوشش و لباس هر چند تنها باشد و یا در شب و مکانی که غیراز او کسی دیگر نباشد.
رسول خدا(ص) فرمودند (برهنه و بدون جامه و پوشش راه نروید و نیز فرمودند(در هنگام تنهایی برهنه نباشید زیرا که خداوند از هر کس سزاوارتر است به اینکه از وی آزرم و حیا داشته باشیم)
در شرع مقدس اسلام مردان و زنان امر شده اند به اینکه چشمان خویش را از نگاه به عورت یکدیگر فرو بندند و از تمامی آنچه به سرکشی میل و شهوت می کند و این نمایانگر نهایت و ادب شرعی در پرورش نفس و درون است تا احتمال وقوع در حرام را کاهش دهد.
نهی شده از خلوت زنان و مردان نامحرم همراه با نظر کردن به همدیگر، تمامی اینها به پاکی قلب می انجامد و نفس آدمی را پرورش ربانی می دهد و تمامی منافذ خطور شیطان به درون را می بندد و حیاء و عفت را به آدمی می بخشد و رسول خدا می فرماید : (حیاء جز خیر و پاکی و بزرگ منشی چیز دیگری به همراه نمی آورد)

حجاب خاص زنان
بر تمامی زنان مسلمان پایبندی به حجابی که تمامی بدنشان غیر از دو کف دست و صورتشان را بپوشاند  واجب است. پوشش که تمامی زینت و زیبایی آنان را از لباس گرفته تا جواهرات مباح و آرایشی فرا گیرد از چشم مردان غیر از محارم.
شاید چنین گمان شود که این وصف شرعی نهایت سخت گیری و خارج از توان یک زن است در حالیکه این پنداری نادرست می باشد. و سبب آن تغییر ارزش ها و گذر از اجتماعی دین مدار به جامعه ای با فرهنگ صادراتی غربی است که سعی در هم شکستن خانواده ی دینی دارد، و قدرت رسانه ای و تهاجم فرهنگی ، و ایجاد خلاء فرهنگی در جامعه ی ما راه را هموار برای چنین پروسه و برنامه ای کرده، برنامه ای که قرن هاست در پی ریزی پایه های آن سعی و تلاش شده و همواره نیز ادامه دارد.
در حقیقت شیوع روسپیگری و بدحجابی از آنجا سرچشمه می گیرد که اندیشه ها و الگوهای رایج دینی در جامعه ی ما رو به سستی گراییده و لذا به این سبب است که اسلام امر به معروف و نهی از منکر را سلاحی برای ایجاد سد و مانع از بروزچنین فاجعه ای قرار داده است. امر به معروف و نهی از منکری که باید در سطح فردی، خانوادگی، اجتماعی، و ملّی نمود پیدا کند.

صورت اول حجاب خاص زنان
پروردگار متعال همسران پیامبر(ص) (مادران مؤمنان) و به تبع آنان زنان مسلمان را نیز از حرف زدن با عشوه و لفظ کلامی به مردان نهی فرموده اند به دلیل سرکش کردن شهوت در کسانی که درونی بیمار دارند.
صورت دوم حجاب خاص زنان: عدم خروج زن به شیوه ای بدن نما و با پوشش نامناسب و بلکه در صورت نیاز به شیوه ای پوشیده و  به دور از آارایش و ظاهر کردن زیبایی هایش.
عبدالله ابن مسعود (رض) از رسول گرامی اسلام(ص) روایت می کند که فرمودند : (تمام بدن زن عورت است پس هر گاه خارج شود از منزل(به شیوه ای نامناسب و آرایش کرده و لباسی بدن نما) شیطانی با وی همراهی می کند، فلذا زن زمانی نزدیک تر به رحمت پروردگارش است که در خانه اش است.
خداوند متعال می فرماید : (و لا تبرجنَّ تبرج الجاهلیه الاولی) الأحزاب ۳۳
(در خانه های خود بمانید و همچون دوران جاهلیت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید.
خارج شدن به صورت ظاهری آرایش کرده و خود را خوش بو کردن و سر و صورت را کشف کردن و جلوه دادن زیبایی ها و آنچه در زنها امر به پوشیدن‌آن شده، چرا که خروج بدین شیوه فتنه ای بزرگ و خطری فجیع محسوب شده و همان جاهلیت اولیه را در نمایاندن زیبایی ها و عورت تداعی می کند.
چند سؤال :
آیا اسلام با وجوب حجاب بر زنان سخت گیری نموده ؟
آیا حجاب محدودیت است؟
آیا زن به هیچ وجه نباید از منزل خارج شود؟
برای تربیت، خارج شدن برای کار و حاجت، عبادت و مسجد، دیدار و ملاقات دوستان و خواهران می تواند از خانه بیرون رود؟
جواب : بنابر فتاوای معتبر دینی زنان حق دارند جهت دیدار و ملاقات دوستان و آشنایان در جهت تعلیم و تعلم در مراکز آموزشی، مساجد و عبادت، جهت کار و شغل در صورت عدم وجود کسی که نفقه اش را بکشد، و جهت خرید اگر کسی به جای وی نباشد که خرید کند، با رعایت حجاب و پوشش مناسب و دینی بدون‌ارایش و تعطُر از منزل خارج شود و کارها و فعالیت های وی متناسب با مقررات دینی و بدور از خلوت با مردان نامحرم و حفظ امنیت جسمی و روحی او به انجام رسد.
در پایان باید گفت :
حجاب و پوشش اسلامی مایه ی خوشبختی و امنیت زنان است و رعایت‌آن خانواده و جامعه ای ایده ال و بدور از هرج و مرج و مستحکم به لحاظ ساختاری و زناشویی به ارمغان می آور.

فاروق راک

نمایش بیشتر

فاروق راک

@نویسنده و مترجم و شاعر @ آذزبایجان غربی - مهاباد @ شغل : آزاد

نوشته های مشابه

‫2 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا