دل نوشتهمناسبت ها

شمیم عشق

گویا مهر، در میان مردم نماد حراٸی دوباره است تراوشات علم و دانایی را به قلب و جان کودکان این سرزمین می باراند.
انعکاس پیام :” بخوان به نام پروردگارت” هر سال در مهرماه انبوهی از غنچه های نو رسیده را به تکاپو وامی دارد و لبیک گویان، چنان زنبورکان عسل، بال بال زنان کوله‌باری را برمی‌دارند برای جمع آوری گرده و شهد گل ها به گلستان مدرسه کوچ می کنند.تا از وجود ملکە دانایی بهره مند شوند.

باغبانی که تنها با نگاه عاشقانه و زبان زلال و نرم و پیامبرگونه کە معلم نام گرفته است چون شهد نایاب و شیرین و طبیعی مایه رشد و نموو عسل سازی خردقامتان آینده ساز خواهد بود.
واژه عشق واقعی هرگز گفتنی نیست هیچ عاشق و دلداده ای توان ندارد که کلمات آتشین و مرگباری را بر زبان براند به قول عرفا:
“مرا دردیست اندر دل اگر گویم زبان سوزد
وگر پنهان کنم ترسم که مغز استخوان سوزد”

اینجا وادی عشق و مهربانی و نگریستن حضور محض است و شور و دلدادگی.
زبان در این وادی خورشید قدرت تکلم ندارد و ابتروناتوان است .
“من چه گویم عشق را شرح و بیان
پس سخن کوتاه باید والسلام”
کسی که کسوت مبارک معلمی را برقامت افکند برای طی کردن هفت شهر عشق، آستین همت بالا بزند تا بار نهالستان کوچک و شکننده جامعه را به سلامت به سر منزل مقصود برساند و گل غنچه های ناشکفته را به خنده وا دارد مگرمی شود درباره اش کلامی گفت ؟فکر نمی کنم درهیچ قاموسی واژه‌ای برای توصیف او وجود داشته باشد؟

چه کسی می داند”اقرا باسم ربک الذی خلق” چه معجزه ای دارد؟کسی که خود در این وادی و مرحله ی عشق گام ننهاده باشد هرگز درک و فهمی از این تبادل عاشقانه دریافت نمی‌کند.
“ما برون را ننگریم و قال را
ما درون را بنگریم و حال را”
مولانا چه زیبا این رابطه عاشقانه را به تصویر کشیده است و هر کس و ناکسی از آن خبر ندارد و سرزمینی که تنها با پرده ابریشمی و زیبا و نازک و رنگارنگ پوشانده شده است .
معلم ،یگانه عاشق و یکه تازیست که از خلقت اولین آدم تا به امروز، بدون هیچ چشم‌داشتی، جهانی از عاشقانه ها را به نمایش گذاشته ومهر پاییزی را به بهارخرم مبدل کرده کاروان جامعه را به سوی بی نهایت و معرفت اصیل، گسیل داشته است.
انبیا‌( ع) مردان اسوه و پخته اند که خداوند برای بندگان خود فرستاده است تا نسخه‌ای از دلدادگی و عشق بی منت را به نمایش بگذارند عشقی که جنس رنگ و زبان و زشت و زیبایی در تار و پود آن معنایی ندارد تنها فرکانسی که از آن برمی خیزد به همه چیز عشق بورز و زیبایی را به خاطر زیبا بودنش دوست داشته باش .
“به جهان خرم از آنم که جهان خرم ازوست عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست”
تابلوی عاشقانه شیخ سعدی، عشق بی مرز و منت است تراوش عشق خدایی که سرچشمه مهربانی و دلبری کردن به طبیعت و حیوان و انسان است.
دنیای عارفانه آنقدر رنگین و رویایی است که به ظاهر و شکل نمی نگرد انگار دریچه های چشم سر را بسته اند و در اعماق قلبش، دوچشم بینای دیگر سربرآورده و جهان را می نگرد زیباترین دموکراسی وحقوق بشر و عدالت و دادگری که خداوند به آن می نازد.
“انّ اکرمکم عندالله اتقاکم”
بگذار همه در خوبی و مهربانی ها از هم پیشی بگیرند ناهمواری ها را هموار نمایند .
” صورت زیبای ظاهر هیچ نیست
ای برادر سیرت زیبا بیار”
بگذار انسانهایی در این جهان داوطلبانه، سرزمین سوخته را دوباره احیا کنند و مهرگانی از دلدادگی و انسانیت و خداگونگی را به نمایش بگذارند و مایه فخر آدمیزاد در حرم امن مقدس خداوند گردند.

معلم، فرشته خویی است که کشکول عارفانه انبیا را بر دوش نهاده است و اندوخته‌های شهد عشق را کشف می نماید و به خانقاه عارفانه و انسان پرور مدرسه می ٱورد تا به تدریج و نرم نرمک و باران گونه قلب های کوچک و تشنه عسل را سیراب نماید.
قصررویاهای عرفان و دلدادگی معلم ،آنقدر بلند است که قابل دسترسی نیست وجودو قلب و خرد خود را به خورد آیندگان می‌دهد .
او،پیامبر صفتی است که بهار سرسبز را فریاد می دارد ندا می دهد آی آدم ها یک نفر در این جا دارد غرق می شود ولی کسی ندای روح بخش او را نمی‌شنودچون غرق سیاست بازی و ثروت اندوزی اند او تنها و رستم وار به قلب تورانیان جهالت پیشه و ستمگر می‌تازد تا سیاوش عشق و دلبری را از چنگ تاریکی برهاند و سرزمین امن و پایدار مهربانی را با قطره های باران امید و دلدادگی و سربلندی و پیشرفت و عزت و اعتماد به نفس آبیاری کند.
اگر ندای مهربانی و عشق معلم در بستر جامعه سبز و پویا شود جامعه ای زیبا و عارفانه و رویایی خواهیم داشت که همه قدر هم نوعان خود را می‌دانند و فرشته گونه با هم معاشرت می‌کنند و تبعیض‌ها را کنار خواهند گذاشت.
بگذاریم معلمان سکان کشتی جامعه را در دست بگیرند یقینا ٱنان حامیان عشق و دلدادگی و پیام آوران صلح و دوستی و ناخدایان طوفان های سهمگین هستند.زبانه های مشعل انبیا هستند.

جهانگیربابایی سردشت شهریور۹۹

از طريق
جهانگیر بابایی
منبع
https://sozimihrab.org/
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا