گفتگو

فرقه ضاله ی« قادیانی»

قاديانيت

قاديانيت حركتي است كه سال 1900میلادی به نقشه وطرح استعمار انگليس، در قاره هند ايجاد گرديد وهدف از آن دور ساختن مسلمانان از دين شان وعلي الخصوص از فريضهء جهاد بود، تا در مقابل استعمارگر ،بنام اسلام قيام نكنند.

 زبان گوياي اين حركت مجله « الاديان » بود كه به زبان انگليسي به نشر ميرسد.

موسس و افراد مشهور در این فرقه :

-مؤسس این فرقه غلام احمد قادیانی است، غلام احمد در سال ۱۸۳۹ در روستایی به نام قادیان از شهرستان گرداس پور پنجاب از توابع هند متولّد شد و در سال ۱۹۰۸ در شهر لاهور در پاکستان از دنیا رفت و جسد او به قادیان منتقل و در آن‌جا به خاک سپرده شد.0 وي متعلق به خانداني بود كه مشهور به خيانت دين ووطن بودند0 وي نزد پيروانش درمختل بودن مزاج،كثرت امراض، معتاد بودن به مواد مخدر معروف بود

غلام احمد بیش‌تر وقت خود را صرف فراگیری علوم اسلامی، مباحث علمی و موعظه مردم می‌کرد.

منطق، فلسفه، علوم دینی وادبی را نزد اساتید خود فرا گرفت، و علم طبابت را نزد پدرش که طبیب ماهری بود آموخت.

وی زمانی که کشیشان مسیحی به تبلیغات گسترده‌ای در شبه قاره هند اقدام کرده بودند، به مبارزه با آن‌ها پرداخت و در این باره کتاب «براهین احمدیه» را به نگارش درآورد.

تاریخ پیدایش احمدیه به سال ۱۸۸۹ برمی گردد که وی در چهل سالگی اعلام کرد مورد وحی و الهام الهی قرار دارد و از کسانی است که خداوند هر صد سال یکی را برمی‌انگیزد تا دین اسلام را تجدید کند و ادعا کرد که از طرف خداوند مأمور است از مردم بیعت بگیرد.

دلایل حقانیت غلام احمد از نظر خودش:

وی معتقد بود مخالفانش به صورت غیرطبیعی کشته شده و هنگامی که بیماری طاعون انتشار یافته بود، به واسطه او بیماران به صورت معجزه‌آسا شفا یافتند، و این امور را دلیل حقانیت خود می‌دانست. غلام احمد پذیرفت که بیش‌تر عمر خود را در تأیید و پیروزی دولت انگلستان سپری کرده است

و در زمان استعمار هندوستان توسط انگلیس چندین رساله و کتاب در تجلیل و حمایت از دولت انگلستان به نگارش درآورد. وی بر این باور بود که دولتِ بریتانیا همه اقشار مردم را از جهت حریت و آزادی با دیده یکسان می‌بیند و در این باب کمال انصاف و دادگری را رعایت می‌کند، ملت‌ها در زیر سایه رأفت آن‌ها به آرزوی خود رسیده‌اند و از وقتی که دست به دامان آنان زده‌اند در راحتی به سر می‌بردند، بدین جهت برای سران و بزرگان انگلیس دعا می‌کرد و اطاعت از دولت انگلستان را واجب می‌دانست.

 بيشتر از پنجاه كتاب، رساله، ومقاله دارد، و مهمترين كتاب هايش كتب ذيل ميباشد: 1- ازالة الاوهام، 2- اعجاز احمدي، 3- براهين احمديه، 4- انوار الاسلام، 5-اعجاز المسيح، 6- التبليغ،7- تجليات الهية0

-نورالدين: خليفه وجانشين اول براي قاديانيت، تاج خلافت را انگليس برسرش نهاد ومريدها پيرويش نمودند، ازجملهء تاليفاتش «فصل الخطاب» است.

وی پس از شش سال رهبری فرقه، در سال ۱۹۱۴م درگذشت.

-محمد علي: وي امير قادياني در لاهور، مناظر آنان، جاسوس استعمار، و مديرمجله اي بود كه بنام قاديانيان سخن ميگفت، قرآن كريم را ترجمهء تحريف شده به زبان انگليسي نمود، از جملهء تاليفاتش: «حقيقة الاختلاف» و “النبوة في الاسلام » ميباشد0

-محمد صادق: مفتي قاديانيان، كه ازجملهء مؤلفات وي «خادم خاتم النبيين» ميباشد.

-بشير احمد بن غلام: از تاليفاتش:«سيرة مهدي» و «كلمة الفصل» مي ياشد.

-محمود احمد پسر غلام وخليفهء دومش: كه از تأليفاتش: «انوار الخلافة»، «تحفة الملوك» و «حقيقة النبوة» ميباشد.

بعد از محمود احمد فرزندش میرزا نصیر احمد به جای وی خلافت را به عهده گرفت و در سال ۱۹۸۲ درگذشت. سپس میرزا طاهر احمد، پسر عموی میرزا نصیر احمد، خلیفه چهارم فرقه احمدیه شد که تاکنون خلافت این فرقه را در انگلستان به عهده دارد و در مسجد الفضل لندن به اقامه نماز جماعت و جمعه می‌پردازد.

بعد از اخراج سومین خلیفه جماعت مسلمانان احمدیه از پاکستان، همینک مرکز این جمعیت در کشور انگلستان قرار دارد و امروزه پنجمین خلیفه جماعت احمدیه در شهر لندن زندگی می‌کند.

افكار ومعتقدات :

عقاید غلام احمد قادیانی را می‌توان در محورهای ذیل خلاصه کرد:

) حضرت عیسی (علیه‌السلام) روی صلیب از دنیا نرفت، بلکه بی‌هوش گردید و پایین آورده شد و هنگامی که جراحت‌های او بهبود یافت به هند رفت وپس از مدتی به مرگ طبیعی از دنیا رفت. قبر مسیح (علیه‌السلام) نزدیک خطه پنجاب در «سرینگر» کشمیر واقع است. اعتقاد مسیحیان به رستاخیز عیسی در آخرالزمان را قبول ندارد، لذا احادیث مربوط به رجوع دوباره عیسی مسیح را تأویل کرده و گفته است منظور خود عیسی نیست بلکه فردی شبیه به عیسی و تجلی اوست..

به دلیل ضلالت بیش از حد مسیحیان و انحراف مردم از دین حق و فراگیری فساد، تباهی، ظلم و کذب در سراسر جهان، خداوند حضرت عیسی (علیه‌السلام) را از فتنه‌های امتش مطلع کرد و وقتی حضرت مسیح (علیه‌السلام) فهمید امتش همه اهل زمین را هلاک و از راه حق دور می‌سازند، ناراحت شد و برای کمک به ستم‌دیده‌ها و مظلومان نائبی از خداوند درخواست کرد که متحد و مشابه با حقیقت و جوهر او و به رنگ اعضا و جواهرش باشد و خداوند نیز وی را (غلام احمد قادیانی) به نیابت حضرت مسیح (علیه‌السلام)، انتخاب کرد، تا صلیب را که مسیحیان تعظیم و تمجیدش می‌کنند بشکند و خنزیر را بکشد.

درمورد مهدی:

 غلام احمد احادیثی که درباره مهدی موعود آمده را ضعیف می پنداردوبر این عقیده است که مهدی و عیسی یکی می‌باشند.

 غلام احمد قادیانی در مورد مبعوث بودنش از جانب خداوند در مراحل مختلف، ادعاهای گوناگونی را مطرح کرده است. ابتدا بدون ادعای نبوت یا ولایت مدعی شد که از جانب خداوند به او الهام می‌شود. پس از مدتی قائل شد که خداوند هر صد سال یک بار کسی را برمی‌انگیزد تا دین این ملت را تجدید کند سپس مدعی شد همچنان که سلسله نبوت بر پیامبر اسلام خاتمه یافت سلسله ولایت نیز بر وی خاتمه یافته است، وی خود را خاتم اولیا معرفی نمود و این‌که هیچ ولی‌ای بعد از او نیست، مگر آن‌که بر عهد او باشد. وی معتقد است همچون سلسله‌های خلافت بنی اسرائیل، در اسلام هم خلافت خواهد بود. از آن‌جا که خداوند او را از نام خلیفه‌های قبلی آگاه نکرده است نام آن‌ها را نمی‌داند و اجمالاً به آن‌ها ایمان دارد.

تا این مرحله، او خود را نبی نمی‌دانست، اما خود را محدث و کلیم‌اللّه می‌شمرد  پس از چندی مدعی شد فرشته وحی بر او نازل می‌شود و زمان نزول وحی بر او به اندازه زمان نزول وحی بر رسول خداست.

او در آخرین مرحله ادعای خود، معتقد شد که عنایات الهی اقتضا کرده نبی یا محدثی را مبعوث کند که به دین الهی خدمت کند. آن هم در وقت ضرورت که همه جا را فساد و تباهی فرا گرفته است. او خود را نبی مبعوث دانست.

مراد غلام احمد از لفظ ختم نبوت، کمالات نبوت بود. او خود را کاملاً مطیع قرآن و شریعت پیامبری می‌دانست.

 احمدیه معتقدند حکم جهاد مخصوص دوران صدر اسلام است، چرا که تعداد مسلمانان اندک بود و آنان برای حفظ جان خود ناگزیر به جنگیدن با مخالفان و کشتن آنان بودند اکنون زمان جهاد با شمشیر گذشته است و هنگامه جهاد با قلم و دعوت است. از این رو حتی امام مهدی در هنگام ظهور با شمشیر به جنگ کفار نمی‌رود.

برخی از احکام ویژه قادیانیه عبارت است از:

۱) در نماز جماعت اقتدا به غیراحمدیه حرام است. ۲. تزویج دختر احمدیه به غیراحمدیه حرام است، اما مرد احمدی می‌تواند دختر غیراحمدیه را به ازدواج خود درآورد. ۳. نماز بر جنازه مسلمان غیراحمدی ممنوع است. ۴. پیروان احمدیه درصدی از اموال خود را باید به عنوان زکات به رهبر خود بپردازند.

-معتقد اند كه خداوند روزه مي گيرد، نماز مي خواند، می خوابد ، بيدار مي شود، می نویسد، ، وجماع ميكند0 ( تعالي الله عمايقولون علوا كبيرا ) « خيلي عالي و برتر است خداوند از آنچه ميگويند»

-قادياني معتقد است كه خداي وي انگليسي زبان است، زيرا باوي به زبان انگليسي سخن ميگويد0

-قاديانيان معتقد اند كه نبوت وپيامبري به حضرت محمد – صلى الله عليه وسلم – ختم نشده، بلكه جاري بوده خداوند پيامبران را حسب ضرورت ارسال ميدارد، وغلام احمد بهترين تمام پيامبران ميباشد.

-معتقد اند كه جبرئيل – عليه السلام – نزد احمد فرود ميايد وبرايش وحي مياورد، الهامات وي نيز مثل قرآن است

-ميگويند: قرآن تنها همان است كه مسيح موعود( غلام احمد ) آورده است، وحديث هم تنها همان است كه در روشنائي تعليمات وي باشد، وديگر پيامبران تحت سيادت وسرداري غلام احمد ميباشند

-معتقد اند كه به آنان نيز كتابي نازل شده كه نامش « الكتاب المبين » ميباشد، و آن غير قرآن كريم است

-معتقد اند كه آنان دين مستقل، وشريعت مستقل دارند، وياران غلام مثل اصحاب كرام ميباشند

-معتقد اند كه شهر قاديان مثل مدينهء منوره ومكهء معظمه ميباشد، بلكه از آنها بهتر بوده وزمين آن حرم ميباشد، همين شهر قاديان قبلهء آنان است كه به اداي حج آنجا ميروند

-عقيدهء جهاد را لغونموده به اطاعت كوركورانهء حكومت انگليس پرداختند، زيرا حكومت انگليس به پندار آنان، به نص قرآن اولو الامر ايشان ميباشد

-تمام مسلمانان به نزد آنان كافر اند مگر كسيكه در قاديانيت داخل شود، همچنان كسيكه به غير قاديانيان دختر دهد ويا از غير آنان زن گيرد آن شخص كافر ميباشد

-شراب، ترياك، و ديگر مخدرات ومسكرات را حلال ميدانند

-. اختیار انسان; «انسان در برابر اعمال خود، مختار و مسئول است، ولی دامنه این اختیار محدود و تا حدی جبر بر او حاکم است . »

-«شریعت پیامبر اسلام تا آخرالزمان هست، ولی مردانی ظهور می کنند که نور وحی را از پیامبر می گیرند و در هیئت مصلحان ظاهر می شوند و در صورت ازدیاد فسق و فجور، پیامبری ظهور می کند

-خلود در جهنم; «عذاب جهنم دائمی نیست و کافرترین انسان ها پس از چندی مجازات شدن سرانجام به رستگاری می رسند

–قدمت انسان; معتقدند قبل از زمان آدم نیز، انسان وجود داشته است و انسان قبل از آدم، چندین مرحله از مراحل تکامل را طی کرده است

-جن; «منظور از جن در آیات قرآن موجودات نامرئی نیستند، بلکه این تعبیر به دسته ای از انسان ها اطلاق می شود

ارائ مذاهب اسلامی در مورد این گروه:

همه مذاهب اسلامی ادعای میرزا غلام احمد را رد کرده، و صدها کتاب، مقاله، فتوا و سخنرانی و تجمع بر ضد این فرقه در اکثر کشورهای اسلامی نوشته و صادر شد در سال ۱۳۶۳هـ. ق از سوی تمام علمای مذاهب اسلامی در شبه قاره هند، فتوای تکفیر قادیانی‌ها صادر شد و در سال ۱۳۹۴هـ. ق (۱۹۷۴م) کنفرانس بزرگی با شرکت علمای تمام مذاهب و فرق اسلامی در مکه مکرمه تشکیل گردید و طی بیانیه‌ای، فرقه احمدیه تکفیر گردید و وجود آنان خطر بزرگی برای اسلام دانسته شد. عربستان سعودی برای پیروان جماعت احمدیه روادید سفر حج صادر نمی‌کند و پیروان فرقه احمدیه حق ورود به اماکن مقدس اسلامی در عربستان سعودی را ندارند.

ريشه هاي فكري واعتقادي :

-حركت تغريببي سير سيد احمد خان توسط نشر افكار منحرف، براي ظهور قاديانيت مقدمه گذاري نمود

-انگليس فرصت را غنيمت دانسته حركت قادياني را درست نمود و براي رهبري آن شخصي را از خانداني كه در مزدوري شان غرق بود اختياركرد

قادياني ها روابط محكي با اسرائيل دارند، اسرائيل براي شان مركز ها ومكاتب احداث نموده و ايشان را در نشر مجله ايكه به نام آنان سخن ميگويد، و درچاپ كتب ونشريه ها و توزيع آن درعالم، ياري مي رساند.

-اثر پذيري شان از مسيحيت، يهوديت وحركات باطنيه، درعقايد و روش شان، علي الرغم ادعاي اسلام درظاهر، واضح وآشكار است.

مجلات و روزنامه‌های فرقه احمدیه بـرخـی از مهـم‌‌ترین مجلات و روزنامه‌های ایـن فرقه عبارت‌اند از: مجله ماهانه التقوی به زبان عربی؛ مجله مقارنه الادیان (Reviwe of Religions به زبان انگلیسی؛ مجله الرساله (Lemessage به زبان فرانسه؛ مجله Derislas به زبان آلمانی؛ مجله Sinar Islam به زبان اندونزیایی؛ روزنامه الاسلام؛ روزنامه الفضل الیومیه به زبان اردو؛ هفته نامه الفصل الاسبوعیه العالمی به زبان اردو؛ هفته نامه بدر به زبان اردو.

انتشار وجاهاي نفوذ :

-بخش بزرگ قاديانيان امروز درهند وپاكستان زندگي مينمايند، تعداد اندكي از آنان دراسرائيل وكشور هاي عربي هم هستند، و براي حاصل نمودن مراكز حساس، درهر شهري كه مستقر اند، باهمكاري استعمار كوشش مينمايند

رهبران احمدیه تعداد پیروان خود را در سال (۲۰۰۰ میلادی) ۴۱ میلیون نفر و در سال (۲۰۰۲) ۸۱ میلیون نفر اعلام کردندبا توجه به افزایش چهل میلیونی این آمار در ظرف دو سال، در صحت آن تردید وجود دارد.

تحقیق و جمع آوری: اسماعیل امینی(شوی) امام وخطیب روستای کانی زرد سردشت

 

نمایش بیشتر

اسماعیل امینی

@نویسنده و مترجم @ آذزبایجان غربی - سردشت @ شغل : امام جماعت و خطیب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا