تاریخ

فوت پادشاه 90 ساله عربستان سعودی

گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران،  باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، با صدور بیانیه‌ای درگذشت ملک عبدالله را تسلیت گفته و او را رهبری “راسخ” نامیده است.

-رئیس جمهوری آمریکا گفته است ملک عبدالله، “به اهمیت روابط عربستان سعودی و آمریکا ایمان راسخ داشت و عامل ثبات و امنیت در منطقه و فراتر از آن بود.”

-ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی در سن 90 سالگی درگذشت و امیرسلمان برادر 79 ساله اش جانشین وی شد.پادشاه عربستان ۳۱ دسامبر(10 دیماه) در بیمارستان بستری شد و نتایج آزمایشات پزشکی مشخص کرد که به عفونت ریه مبتلا شده است. وی در سال های اخیر از بیماری های مختلفی رنج می برد.

-تلویزیون رسمی عربستان سعودی با قطع برنامه‌های خود از مرگ پادشاه عربستان سعودی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ها  دفتر پادشاه عربستان سعودی در بیانیه ای اعلام کرد ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه این کشور در ساعت یک بامداد (به وقت محلی) امروز جمعه درگذشت.

-دربار پادشاهی سعودی، شاهزاده سلمان را پادشاه جدید و شاه زاده مقرن را ولیعهد اعلام کرده است.

خبرگزاری رویترز خبر داد ، خبر مرگ  «عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود»  قبلا بارها به صورت شایعه مطرح می شد اما این بار با اعلام اخبار مرگ وی از تلویزیون دولتی عربستان به شایعات پایان داد.

“ملک عبدالله بن عبدالعزیز” كه بود؟

ملک عبدالله بن عبدالعزیز ششمین پادشاه عربستان سعودی و دهمین فرزند «عبدالعزیز آل سعود» بنیانگذار عربستان جدید بود. ملک عبدالله بن عبدالعزیز اوایل اوت 2005 به جای ملک فهد برادر ناتنی خود به عنوان ششمین پادشاه عربستان سعودی به قدرت رسید. وی حدود نیم قرن ریاست گارد ملی را تا سالهای اول پادشاهی خود برعهده داشت.

وي در سال ١٩٢٤متولد شد و از اول آگوست ٢٠٠٥( ١٠مرداد ١٣٨٤) به دنبال مرگ برادرش ملک «فهد بن عبدالعزیز»، به تخت سلطنت نشست و به طور رسمی به عنوان پادشاه عربستان معرفی شد.

او تنها پسر مادرش بود و به سبب سابقه ای که داشت، خاندان سلطنتی او را از خود دور می کردند و سر ناسازگاری بسیاری با او داشتند. این امر باعث شد تا عبدا… از خاندان سلطنتی کینه ای به دل بگیرد و همیشه به فکر تلافی باشد. چند بار خانواده سلطنتی سعی کردند تا او را بکشند اما این مسئله راه به جایی نبرد تا این که او بعد از ٣پادشاه به ولیعهدی و سپس به پادشاهی عربستان منصوب شد. اتفاقی که برای تمام خاندان سلطنتی تلخ و باورنکردنی تلقی می شد.

عبدا… از سال ١٩٩٦به طور غیر رسمی و از سال ١٩٩٨به طور رسمی زمام دار امور کشور شد و با تصویب قانونی در مجلس فرمایشی عربستان و با استفاده از نفوذ خود توانست بسیاری از اختیارات پادشاه اعم از ریاست کابینه را خود بر عهده بگیرد. این اتفاق برای بسیاری از اعضای خاندان سلطنتی غیرقابل تحمل بود و هر از گاهی به مقابله با آن بر می خاستند.

عبدا… بر عکس دیگر اعضای خاندان سلطنتی و برادر متوفی اش فهد که گرایش بسیاری به ایالات متحده داشت، به شدت انگلیسی و ضد آمریکایی نشان می داد.

پادشاه جدید عربستان کیست؟

امیر سلمان بن عبدالعزیز آل سعود 79 ساله که بامداد جمعه در پی درگذشت عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی شد، ضمن داشتن مسند ولیعهدی، از سال 2012 وزیر دفاع !این کشور هم بود.

سلمان برادر ناتنی ملک عبدالله و بیست و پنجمین فرزند عبدالعزیز آل سعود بنیانگذار عربستان و برادر تنی ملک فهد(شاه سابق) و نایف و سلطان (دو ولیعهد سابق ملک عبدالله) است. مادر وی ‘حصه بنت احمد السدیری’ است.

امیر سلمان پیش از این ولیعهد سعودی و سه دوره حاکم ریاض بود و تصدی وزارت دفاع عربستان را نیز برعهده داشته است.

وی از مهمترین ارکان خاندان سلطنتی عربستان سعودی به شمار می رود و یکی از افرادی است که به آنها «هفت سدیری» گفته می شود؛ منظور همان فرزندان ذکور ملک عبد العزیز از همسرش ‘حصه’ هستند.

سلمان تحصیلات مقدماتی خود را در مدرسه اُمرا و شاهزادگان در ریاض سپری کرد. در 16 مارس 1954 هنگامی که به نیابت برادر تنی خود ‘نایف بن عبد العزیز’ به امیری ریاض پایتخت عربستان رسید، وارد دنیای سیاست شد.

*سلمان بن عبد العزیز مالک 10 درصد سهام مجموعه سعودی بازاریابی و تحقیقات است که روزنامه فرامنطقه ای ‘الشرق الاوسط’ جزو تملک این مجموعه به شمار می رود. وی با اینکه سهامی اندکی از این روزنامه را در اختیار دارد، اما از طریق پسرش ‘فیصل’ بر گرایش های فکری و سیاسی این روزنامه حاکم است.

سلمان تاکنون سه بار ازدواج کرده است. نخستین همسر وی ‘سلطانة بنت ترکی بن أحمد السدیری’ بود که فوت کرده و از او دارای 6 فرزند به نام های امیر فهد، امیر سلطان، امیر أحمد، امیر عبدالعزیز، امیر فیصل و شاهزاده حصه است.

همسر دوم سلمان ‘فهده بنت فلاح بن سلطان’ از خاندان ‘آل حثلین’ است که از او نیز دارای 6 فرزند به نام های امیر محمد، امیر ترکی، امیر خالد، امیر نایف، امیر بندر و امیر راکان است.

اما همسر سوم سلمان ‘سارة بنت فیصل بن ضیدان أبو اثنین السبیعی’ است که وی را طلاق داده و امیر سعود تنها فرزند وی از این ازدواج است.

امیر سلمان در حالی به مسند پادشاهی عربستان رسیده که با 79 سال سن، دارای مشکلات جسمانی است به طوری که برخی گزارش ها نشان می دهد وی به دلیل بیماری قادر به اداره حکومت نیست.

شاهزاده مقرن بن عبد العزیز کیست؟

شاهزاده مقرن بن عبد العزیز آل سعود، سی و پنجمین پسر ملک عبد العزیز و کوچک‌ترین آنهاست .

شاهزاده مقرن در سپتامبر سال 1945 متولد شد و تحصیلات اولیه خود را در مرکز نمونه پایتخت آغاز کرد و پس از آن زندگی حرفه‌ای خود را با درجه افسری در نیروی هوایی عربستان شروع کرد تا اینکه در سال 1980 بازنشسته شد.

وی بیشتر عمر خود را صرف کسب تخصص در زمینه پروازهای نظامی کرده و در همین راستا به نیروی هوایی عربستان پیوست و در سال 1968 با درجه کمک خلبانی در رشته خلبانی در انگلیس فارغ التحصیل شد و پس از آن در سال 1974 تحصیلات خود را در دوره‌ ستاد و فرماندهی آمریکا ادامه داد و مدرک دیپلم دریافت کرد و پس از آن نیز به عنوان معاون مدیر عملیات هوایی و رئیس بخش برنامه‌ریزی و عملیات نیروی هوایی عربستان تعیین شد.

شاهزاده مقرن پس از بازنشستگی در سال 1980 به عنوان امیر منطقه حایل برگزیده شد و تا 2000 در این منصب بود و پس از آن نیز به عنوان امیر منطقه مدینه منوره تعیین و تا سال 2005 عهده‌دار این منصب بود و بعد از آن نیز به عنوان رئیس دستگاه اطلاعات عربستان و جانشین شاهزاده «نواف بن عبد العزیز» تعیین شد.

در تاریخ 19 جولای 2012 نیز به عنوان مشاور ملک عبد الله بن عبد العزیز و فرستاده ویژه وی و در اول فوریه 2013 نیز به عنوان معاون دوم نخست وزیر منصوب گشت.

شهرت شاهزاده مقرن به شیفتگی وی به علم نجوم و مشاهدات نجومی، مطالعه اشعار عربی و تحقیقات زراعی و استفاده از تکنولوژی اجرای سیستم دولت الکترونیک مربوط می‌شود و در همین رابطه کتابخانه غنی مشتمل بر بیش از 10 هزار جلد کتاب در اختیار دارد.

شاهزاده مقرن همچنین بارها نقش میانجی در پاکستان را ایفا کرده است.

عصر ایران و تابناک

نمایش بیشتر

ســــۆزی میــــحڕاب

سایت ســــۆزی میــــحڕاب در آذرماه 1392 با همت جمعی از اهل قلم خوشنام و گمنام تاسیس شد ســــۆزی میــــحڕاب بدون جنجال و در اوج عملگرایی به ترویج مبانی میانه روی می پردازد ســــۆزی میــــحڕاب با هیچ جریان و هیچ احدی درگیری ندارد ســــۆزی میــــحڕاب رسالتی جز همزیستی و دگرپذیری ندارد

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا