
ترجمه: حسن محمدی آذر
داستان حضرت آدم از آنجا شروع میشود که خداوند متعال خطاب به فرشتگان وحی فرمود که اراده خدا بر این قرار گرفته است که خلیفه و جانشینی را از خاک ( گل ) خلق کند ، سپس آدم از خاک آفریده شد و روح در او دمیده شد و زنده گردید. لذا خدای متعال به فرشتگان امر فرمود تا برای آدم سجده ببرند همگی برای او سجده کردند به جز ابلیس که از انجام فرمان خدا امتناع نمود و تکبر کرد.
پس از این ماجرا خداوند به حضرت آدم علم و حکمت عطا فرمود و به او مقام پیامبری و رسالت داد و بهشت را در اختیارش گذاشت سپس حضرت آدم و حواء در آن سکونت کردند.خدا به آنها دستور داد به استثنای میوه یک درخت که ممنوع شده است آزاد هستند از همه میوه های درختان بهشت بخورند.
اما خدای متعال به حضرت آدم و حواء خبر داده بود که بزودی ابلیس جهت فریب آنها تلاش خواهد کرد سزاوار شما نیست که فریب دسیسه های او بخورید و از او اطاعت نمایید.
با وجود این هم ابلیس حضرت آدم و حواء را فریب داد تا از میوه درخت ممنوعه بخورند با این کار هر دو مرتکب نافرمانی خدا شدند خداوند نیز آنها را مجازات کرد و از بهشت اخراج نمود و آنها را بر روی زمین فرستاد ولی خدای متعال بعدا توبه حضرت آدم و حواء را قبول فرمود.
پند و اندرزها
۱ – اهمیت اطاعت از خدا و گوش فرا دادن به دستورات او :
مسلمانان از این داستان اهمیت اطاعت از خدا و پرهیز از نافرمانی ازخدا را میآموزند.
۲ – گذشت و توبه :
از این داستان مردم میفهمند که خدا بخشنده و مهربان است و اگر بندگانی از روی صداقت توبه کنند و بسوی او بر گردند خدا توبه آنها را میپذیرد.
۳ – پرهیز از افتادن در دام شهوات و آرزوهای نفسانی :
مسلمانان از داستان حضرت آدم و حواء عبرت میگیرند که باید در حالت مواجهه و روبهرو شدن با آرزوهای نفسانی پرهیز کنند و از اعمال حرام خودداری نمایند.
۴ – بهره گرفتن از نعمتها خدا و شکر بر آن :
داسنان حضرت آدم و حواء به مسلمانان این درس را میآموزد که آنها هر دو نفر در بهشت جای گرفتند و از بهترین و عالیترین نعمتها برخوردار بودند اما به اعتماد خدا جواب منفی دادند لذا مسلمانان یاد میگیرند که در مقابل استفاده از نعمتهای خدا باید شکر گزار باشند بدون این که به آرزوهای نفسانی و وسایل فریبنده اجازه دهند که ایمانشان را متزلزل نماید.
۵ – تعامل با شیطان :
داستان آدم و حواء به ما میآموزد که شیطان چگونه برای اغواء و فریب دادن مردم وارد عمل میشود و چگونه آنها را در گناه و خطا میاندازد و از لابهلای این داستان نیز مسلمانان یاد میگیرند که آماده بودن و احتیاط کردن در هنگام تعامل با تلاش و وسوسههای شیطانی برای گمراه نمودن آنها، بسیار حائز اهمیت است.
۶ – گام به گام به جلو رفتن و مواظب بودن :
داستان حضرت آدم و حواء به ما این درس و عبرت را میآموزد که شیطان برای گمراه کردن و فریب دادن مردم انواع نقشههای راهبردی ، بازیها و سیاستها را به کار میگیرد لذا مسلمانان به خوبی اهمیت این موضوع را میدانند که در چنین مواردی باید کاملا بیدار باشند و احتیاط کامل را در مقابله با راههای فریبنده و افکار گمراه کنندهای که آنها را از راه خدا و مسیر درست باز میدارد اتخاذ نمایند.
نویسنده :…
مترجم : حسن محمدیآذر