سخنی با مبتلایان به …

برادر بزرگوارم: سلام و رحمت و برکات خداوند بر شما باد
آیا تا کنون در حال گذر از خیابانها و در بازار شاهد حرکات و رفتار آدمهایی بودهای که از نعمت عقل بیبهرهاند و با کلمەی «دیوانه» مورد خطاب قرار میگیرند؟ آیا به سخنانشان گوش دادهای؟ به راستی که رفتار این اشخاص سؤالات زیادی را در ذهن خردمندان ایجاد میکند و رازها و حکمتهایی در آن نهفته است که جز افراد اندیشمند قادر به درک آن نیستند.
برادرم آیا تاکنون به عقل و خردی که وجه تمایز تو از سایر مخلوقات است، اندیشیدهای؟ آیا این نعمتی که تو را در تشخیص حق از باطل، خوبی از زشتی و پاکی ازپلیدی یاری میدهد، ارزشمند نیست؟ حقیقتاً که عقل و خرد یکی از بزرگترین نعمتهایی است که بایستی در حفظ آن کوشا باشیم و در راستای کسب منفعتهای دنیوی و اخروی از آن بهره بگیریم.
برادر بزرگوارم:
اگر تمام گنجهای دنیا را به تو بدهند و در مقابل چند ساعت عقلت را بگیرند چه واکنشی خواهی داشت؟ آیا این پیشنهاد را قبول میکنی؟ بدون شک هرگز نمیپذیری. پس قبول کن کسی مبتلا و معتاد به مواد مخدر گشته، در واقع راضی شده که در مقابل هیچی عقلش را بگیرند! راستی برادرم تفاوت شخص دیوانه با کسی که شراب مینوشد در چیست؟ هیچ تفاوتی وجود ندارد جز اینکه شخص دیوانه از جانب خدا از نعمت عقل محروم گشته ولی شخص مست و یا معتاد با دست خویش کفران نعمت نموده وعقل خویش را از خود سلب نموده و به زیستن مانند دیوانهها راضی گشته است.
این در حالی است که انسان خردمند هرچند که دیندارهم نباشد مخالف این کار است چه رسد به شخص دینداری که دینش او را از ارتکاب این عمل که جزو گناهان کبیره است، باز داشته و عواقب ناخوشایندی هم برای مرتکب آن هم در دنیا و هم درآخرت در نظر گرفته شده است.
ابن عمر -رضی الله عنهما- ازپیامبر -صلّی الله علیه وسلّم- روایت میکند که فرمود: «مَنْ شَرِبَ الْخَمْرَ فِی الدُّنْیَا ثُمَّ لَمْ یَتُبْ مِنْهَا حُرِمَهَا فِی الْآخِرَةِ» متفق علیه. «کسی که در دنیا شراب بنوشد و از آن توبه نکند در آخرت آن را نمینوشد؛ یعنی وارد بهشت نخواهد شد.
فردی یمنی از پیامبر -صلّی الله علیه وسلّم- در مورد نوعی شراب که از ارزن درست میکردند سؤال کرد، پیامبر فرمود: آیا مست میکند؟ آن فرد جواب داد آری، پیامبر -صلّی الله علیه وسلّم- هم فرمودند: «کُلُّ مُسْکِرٍ حَرَامٌ إِنَّ عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ عَهْدًا لِمَنْ یَشْرَبُ الْمُسْکِرَ أَنْ یَسْقِیَهُ مِنْ طِینَةِ الْخَبَالِ قَالُوا یَا رَسُولَ اللَّهِ وَمَا طِینَةُ الْخَبَالِ قَالَ عَرَقُ أَهْلِ النَّارِ أَوْ عُصَارَةُ أَهْلِ النَّارِ» رواه مسلم. «هر چیزی که مست کند حرام است و خداوند متعال به کسانی که شراب مینوشند وعده داده است که در آخرت «طینة الخبال» را به آنها بنوشد. سؤال کردند، ای رسول الله «طینة الخبال» چیست؟ فرمودند: عرق و خونابەی جهنمیان.
برادرعزیزم: آیا دوست داری این وعده دربارەی تو تحقق یابد، آیا راضی هستی که از شراب پاک بهشت محروم شوی؟
برادرم بەیاد آور اخباری را که همیشه دربارەی مرگ انسانهای مبتلا به شراب و مواد مخدر، در حال مستی میشنوی. و چه بسا اخباری که در مورد مرگ این افراد در سرویسهای بهداشتی شنیدهایم. آیا دوست داری که تو هم همچنین عاقبت بدی داشته باشی؟ مطمئناً به این وضعیت راضی نیستی و ما هم، چنین وضعیتی را برای هیچ مسلمانی نمیپسندیم، پس به خود بیا و به سوی پروردگارت برگرد و توبه کن واز امروز و فردا کردن بپرهیز، باشد که خداوند عاقبت همگی ما را ختم به خیر کند و از گناهانمان در گذرد چرا که همه چیز به دست اوست و توکل ما هم بر اوست.
سید عبدالسلام محمودیان – سردشت